ایثارگران چقدر حقوق می‌گیرند؟/برای بیمه تکمیلی سرانه تعیین شود/بنیاد موظف به تأمین هزینه است نه درمان

9:39 - 13 آبان 1398
کد خبر: ۵۶۴۶۰۳
تعداد نظرات: ۲ دیدگاه
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد درباره رعایت نکردن برخی قوانین ایثارگری توسط دستگاه‌ها گفت: " کمیسیون ماده ۱۶" زیر نظر این معاونت طبق قانون ایجاد شد و از حقوق ایثارگران دفاع می‌کند. ایثارگران می‌توانند با طرح شکایت در این کمیسیون، مشکلات خود در زمینه عدم اجرای قوانین ایثارگری را پیگیری کنند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران برای گفت وگو با خبرنگاران و بازدید از تحریریه صبح زود وارد مجموعه شد.


ایزدی بازدید خود را از دفتر مدیرعامل خبرگزاری آغاز کرد و پس از کمی صحبت و آرزوی شادی برای همه در ماه ربیع الاول، به طبقه سوم برای گفت وگو راهنمایی شد.


مشاوره معاون حقوقی بنیاد، در ابتدای مصاحبه، از جانبازی ۶۰ درصدی و خانواده شهید بودن او گفت؛ برای اولین بار درباره نحوه جانبازی ایزدی پرسیدیم. ابتدا از گفتن خودداری می‌کرد و تنها به گفتن "من همیشه یک بسیجی ام" اکتفا کرد. اما در پایان گفت وگوی دو ساعته درباره ۷ بار مجروحیتش، همرزم بودن با برادرانش و در انتها شهادت یکی از آن‌ها توضیح داد.


ایزدی در بازدید از تحریریه از سرویس سیاسی، بین الملل و حقوقی خواست که آنان را در استیفای حقوق ایثارگران یاری کنند.


مهدی ایزدی معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران، ضمن بازدید از تحریریه در گفتگویی مفصل به پرسش های خبرنگار گروه جامعه پاسخ داد که در ادامه می‌خوانید:

مشروح گفتگوی معاون بنیاد شهید با  منتشر شد
وظایف معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران

معاونت حقوقی و امور مجلس دو وظیفه اصلی در مباحث قضایی و حقوقی ایثارگران و بنیاد و طرح‌ها و لوایح در مجلس دارد.

وی درباره وظیفه این معاونت در مباحث قضایی افزود: حفظ و صیانت از حقوق بنیاد شهید و امور ایثارگران و عزیزان تحت پوشش این بنیاد جزو وظایف این معاونت است. همچنین به معاضدت قضایی ایثارگران در این معاونت رسیدگی می‌شود.

ایزدی ادامه داد: با الکترونیکی شدن سیستم پرونده‌های معاضدت قضایی و برقراری ارتباط نزدیک با سازمان زندان‌ها و نیروی انتظامی، حل مشکلات ایثارگران تسهیل پیدا کرد، بنابر این همکاری ها، ۶۸۰ نفر از ایثارگرانی که مرتکب جرائم غیرعمد شده و زندانی بودند، آزاد یا عفو شدند.

وی اظهار کرد: تقاضا می‌کنیم اگر ایثارگری دستگیر و زندانی شد، در بدو ورود به زندان خود را به عنوان ایثارگر معرفی کرده تا بنیاد شهید و امور ایثارگران از زندانی شدن آن‌ها به دلیل جرایم غیرعمد اطلاع پیدا کرده و در صورت توان بنیاد همکاری لازم را می‌کند.

مشروح گفتگوی معاون بنیاد شهید با  منتشر شد
کمیسیون ماده ۱۶، مدافع حقوق ایثارگران

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد درباره رعایت نکردن برخی قوانین ایثارگری توسط دستگاه‌ها افزود: " کمیسیون ماده ۱۶" زیر نظر این معاونت طبق قانون ایجاد شد و از حقوق ایثارگران دفاع می‌کند. ایثارگران می‌توانند با طرح شکایت در این کمیسیون، مشکلات خود در زمینه عدم اجرای قوانین ایثارگری را پیگیری کنند.

ایزدی گفت: متأسفانه برخی آرای این کمیسیون ضمانت اجرایی نداشته، اما سال گذشته با پیگری‌های بنیاد از طریق معاون اول قوه قضاییه، در دادگستری هر استان یک شعبه به عنوان مسئول رسیدگی به اجرای احکام کمیسیون ماده ۱۶ تعیین شد.

وی ادامه داد: سالانه این کمیسیون ۳ هزار شکایت دارد و مهم‌ترین عناوین شکایت به احراز مصادیق ایثارگری و اعاده به خدمت ایثارگران، دریافت تسهیلات ایثارگری و درمان تعلق دارد؛ بنابراین کمیسیون کوتاهی دستگاه‌ها درارتباط با ایثارگران را پیگیری می‌کند.

ایزدی درباره عمده مشکلات معاونت حقوقی بنیاد اظهار کرد: منابع مالی و منابع انسانی دو مشکل عمده در معاونت حقوقی هستند. متأسفانه در نظام اداری تناقض‌هایی وجود دارد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال از لحاظ قانونی موظفیم تعدیل نیرو داشته باشیم که ساختار دولت کوچک‌تر شود و کار‌ها به بخش خصوصی واگذار شود، اما از سوی دیگر تکالیف حاکمیتی داریم که امکان برون سپاری آن‌ها وجود ندارد.

ایزدی گفت: بخش اول برای تعدیل نیروی انسانی اجرا می‌شود و چارت سازمانی دستگاه کوچک‌تر می‌شود. اما برای مسئله دوم، وظایف حاکمیتی روز به روز بیشتر می‌شود که این دو مسئله باعث تناقض است. به این معنا که تعادل بین تکالیف و امکانات برهم می‌خورد و نارضایتی ایجاد می‌کند.

وی درباره مشکلات مالی اظهار کرد: برون سپاری و واگذاری طرح‌ها به بخش خصوصی نیازمند تأمین مالی است که متأسفانه با وجود تحریم و عدم تأمین بار مالی توسط دولت، دستگاه‌ها با مشکل مواجه شده اند.

ایزدی در پاسخ به این سوال که بنیاد شهید و امور ایثارگران درآمدزا است، گفت: بخش اقتصادی بنیاد فعال است، اما درآمد این بخش، یک درصد از بودجه بنیاد بوده و کافی نیست.

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد اظهار کرد: بنیاد ۴۰ تا ۴۵ درصد کسری بودجه دارد و با این یک درصد سایر منابع و کمک بخش اقتصادی این کمبود‌ها جبران نمی‌شود.

مشروح گفتگوی معاون بنیاد شهید با  منتشر شد
قوانین ایثارگری اجرا می‌شود

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد درباره لوایح مجلس گفت: لوایح و قوانین حوزه ایثارگری توسط دولت به بنیاد شهید و امور ایثارگران سپرده می‌شود. در بنیاد نیز این لوایح توسط کارشناسان بررسی و در صورت نیاز به دولت پیشنهاد داده می‌شود.
وی افزود: آیین نامه‌ها و لوایحی که باید در دولت به تصویب برسد، توسط این معاونت پیگیری می‌شود. همچنین نمایندگان بنیاد شهید و امور ایثارگران با حضور در کمیسیون‌های تخصصی مجلس، طرح‌هایی که در مجلس شورای اسلامی درباره ایثارگران وجود دارد را تا تصویب، پیگیری می‌کنند.

ایزدی درباره انواع قوانین ایثارگری اظهار کرد: مهم‌ترین قانون ایثارگری " قانون تسهیلات اجتماعی و استخدامی جانبازان انقلاب اسلامی" است که در سال ۶۸ به صورت آزمایشی تصویب و در سال ۷۴ دائمی شد. همچنین " قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران" که در سال ۹۱ تصویب شد.

وی ادامه داد: در احکامی مانند بودجه سنواتی یا در برنامه‌های توسعه کشور نیز مواد قانونی راجع به ایثارگران وجود دارد.

ایزدی با اشاره به تنقیح قوانین ایثارگری، که از سال ۹۵ آغاز شده و رو به پایان است، گفت: در گذشته ۳۳۰۰ ماده قانونی و مقرره در حوزه ایثارگران وجود داشت که ۵۰ درصد از آن‌ها منسوخ شد. در حال حاضر ۹۰۰ ماده قانونی و ۸۰۰ مقرره در قوانین ایثارگری وجود دارد.

وی درباره اجرا شدن قوانین افزود: ۲۰ ماده قانون تسهیلات به طور کامل اجرا شده است. همچنین ۹۰ درصد قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نیز اجرا شده است.

ایزدی درباره مواد قانونی اجرا نشده اظهار کرد: اجرا نشدن ۱۰ درصد این مواد، منوط به تصویب آیین نامه یا پیش بینی اعتبار در بودجه سنواتی است.

ایزدی گفت: هیچ قانونی بدون تأمین هزینه، اجرا شدنی نیست. اگر قوانین تأمین اعتبار نشوند، خاصیتی ندارند. به عنوان مثال بیمه تکمیلی یکی از همین مسائل است.


پیگیری حقوق مصدومان شیمیایی در مجامع داخلی و بین المللی

معاون حقوقی بنیاد شهید درباره قربانیان ترور و مصدومان حملات شیمیایی افزود: یک از فجایعی که در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاد، باز گذاشتن دست صدام توسط آمریکایی‌ها و سایر کشور‌های استعمارگر برای انجام هر جنایتی علیه مردم و رزمندگان کشور ما بود.

ایزدی ادامه داد: صدام در جنگ، چندین بار از سلاح‌های غیرمتعارف استفاده کرد و تذکر دولت ایران در مجامع بین المللی نادیده گرفته شد. حدود ۶۵هزار جانبازان شیمیایی ما سال هاست درگیر عوارض گاز‌های شیمایی هستند. همچنین ۱۷ هزار نفر قربانی ترور در کشور ما وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه مجامع بین المللی در تجهیز دشمنان و حمایت از آن‌ها نقش داشته اند، افزود: در دوران دفاع مقدس، اولویت اول با حفظ خاک کشور بود، اما پس از پایان جنگ تحمیلی، همواره یکی از دغدغه‌های جمهوری اسلامی، استیفای حقوق قربانیان شیمیایی و ترور در مجامع بین المللی است.

ایزدی گفت: لازمه این امر، طرح دعوا در مراجع قضایی داخلی است که این اتفاق سال هاست در قوه قضاییه، مجلس و دولت در حال پیگیری است. همچنین بنیاد شهید امور ایثارگران ماهیانه جلسات مستمری با دستگاه‌های ذیربط و متولی در این امر برگزار می‌کند.

معاون حقوقی بنیاد اظهار کرد: بر اساس مدارک موجود، شرکت‌های اروپایی که در تجهیز صدام به سلاح‌های شیمیایی نقش داشته اند، شناسایی و علیه آن‌ها پرونده تشکیل شده است. پس از اثبات این امر در دادگاه‌های داخلی، این پرونده در مجامع بین المللی توسط وزارت امور خارجه، اداره حقوقی نهاد ریاست جمهوری و بنیاد شهید و امور ایثارگران پیگیری می‌شود.

ایزدی گفت: شناسایی شرکت‌های اروپایی که در تجهیز صدام به سلاح‌های شیمایی نقش داشته اند، هنوز ادامه دارد، اما مشخصاً اقدام ضدبشری کشور هلند در حمایت از صدام محرز است.

مشروح گفتگوی معاون بنیاد شهید با  منتشر شد
ایثارگران چقدر حقوق می‌گیرند؟

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: خانواده شهدا شامل افراد تحت تکفل شهید شامل همسر، فرزندان و والدین هستند. همچنین والدینی که تحت تکفل شهید نبوده اند جزء خانواده شهدا محسوب می‌شوند.

ایزدی گفت: در صورت شاغل بودن شهید، حکم حقوقی از دستگاه مربوطه صادر و بنیاد حقوق را پرداخت می‌کند. شهدایی که شاغل نبودند، به استناد قانون حالت اشتغال و بر اساس قانون خدمات کشوری، حکم حقوقی آنان صادر و مجدداً توسط بنیاد حقوق آن‌ها پرداخت می‌شود.

معاون حقوقی ادامه داد: والدینی که تحت تکفل شهید نبوده اند، از بنیاد مستمری دریافت می‌کنند. این مبلغ معادل یک و نیم برابر حداقل حقوق کارکنان دولت است.

وی با اشاره به اینکه حقوق شهدا همانند شاغلان محاسبه می‌گردد افزود: به طور متوسط حقوق خانواده شهدا معادل کارکنان شاغل است.

معاون حقوقی بنیاد گفت: میانگین حقوق ایثارگران همانند کارکنان دولت و نیرو‌های مسلح به تناسب سوابق خدمتی، تحصیلی و رتبه‌های نظامی پرداخت می‌گردد. باید به این نکته توجه داشت که جانبازان گروه ویژه، علاوه بر حقوق حالت اشتغال، حق پرستاری نیز دریافت می‌کنند.

ایزدی در ادامه گفت: هرچند این پرداختی‌ها در قبال ایثارگری‌ها و جانفشانی‌های این عزیزان ارزش چندانی ندارد و ملت ایران خود را مدیون ایثارگران می‌داند، اما با رفع مشکلات بودجه‌ای کشور، این مبالغ نیز تغییر خواهد کرد.

مشروح گفتگوی معاون بنیاد شهید با  منتشر شد

تشریح برنامه‌های آتی معاونت حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید گفت: در حوزه معاضدت قضایی و ارتباط با دستگاه قضا، برنامه توسعه ارتباطات داریم. همچنین ارتباطات خوبی با سایر دستگاه‌های مربوطه داریم.

وی افزود: آموزش قوانین عمومی و ایثارگری به همکاران حقوقی بنیاد و جامعه ایثارگری مدتی است اجرا می‌شود. این آموزش‌ها در قالب پرسش و پاسخ از طریق پایگا‌های اطلاع رسانی ایثار و حیات بنیاد شهید و امور ایثارگران و نشریه افضل انجام می‌شود. ایثارگران می‌توانند با استفاده از این آموزش‌ها از گرفتار شدن در امور مختلف حقوقی جلوگیری کنند. همچنین ایثارگران می‌توانند سئوالات حقوقی خود را از طریق سایت ایثار مطرح کنند.

ایزدی درباره امور تقنینی (طرح‌ها و لوایح) حوزه ایثارگری گفت: ارتباطات خوبی با کمیسیون‌های تخصصی دولت و مجلس شورای اسلامی برای این امور داریم. همچنین با حضور مستمر در جلسات مجلس، ارتباط خوبی با نمایندگان ایجاد شده است. این ارتباطات به تصویب قانون جدید، اصلاح و به روز کردن قوانین ایثارگری می‌انجامد.

معاون امور مجلس بنیاد اظهار کرد: ارتباط با دستگاه ها، برگزاری جلسات آموزشی ایثارگران نیز از جمله اقداماتی است که ادامه خواهند داشت.

برای بیمه تکمیلی سرانه تعیین شود

معاون حقوقی بنیاد شهید گفت: بر اساس ماده ۱۲ قانون خدمات رسانی به ایثارگران، حدود خدمات بهداشتی و درمانی باید توسط دولت تعیین و به استناد ماده ۱۳ قانون مذکور باید توسط دولت تأمین و از طریق بنیاد پرداخت شود.

وی با اشاره به افراد تحت پوشش بنیاد افزود: حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تحت پوشش بنیاد شهید هستند که شامل جانبازان و افراد تحت تکفل، آزادگان و افراد تحت تکفل و خانواده شهدا هستند. عده‌ای طبق قانون از تکفل خارج شده اند.

ایزدی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک میلیون و ۷۲۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه مکمل هستند، گفت: داشتن تسهیلات درمانی جزو حقوق همه شهروندان است و ایثارگران نیز که سلامتی خود را در راه حفظ کشور از دست داده اند، جایگاه ویژه‌ای دارند.

معاون امور مجلس بنیاد شهید اظهار کرد: متأسفانه جزء معدود کشور‌هایی هستیم که بیمه مکمل از بیمه پایه جداست. همچنین تنها کشوری هستیم که بیمه تکمیلی تجاری داریم نه اجتماعی، بنابراین به چشم یک تجارت به آن نگاه می‌شود.

وی ادامه داد: نرخ بیمه توسط دولت و مجلس تعیین نمی‌شود، بنابراین نرخی کاملاً آزاد دارد و توسط شرکت‌های بیمه کنترل می‌شود، به طوری که بیمه پایه نفری ۷۰ هزار تومان و بیمه تکمیلی نفری ۱۴۵ هزار تومان محاسبه می‌شود.

ایزدی گفت: بیمه پایه باید اصل باشد، اما در کشور ما بیمه تکمیلی جای بیمه اصلی را گرفته و اهمیت بیشتری پیدا کرده است. این قیمت‌ها منطقی و اجتماعی نیست، بنابراین باید توسط دولت و مجلس برای بیمه‌ها سرانه تعیین شود.

معاون حقوقی و امور مجلس افزود: ما برای ایثارگران نتوانستیم اعتبار لازم را تأمین کنیم. این خدمت بسیار گران است و متأسفانه مردم عادی نیز دچار مشکل هستند.

وی گفت: عدم تأمین بار مالی مناسب سبب افزایش هزینه‌ها برای شرکت‌های بیمه می‌شود. متأسفانه در ده سال گذشته، ۴۰۰ درصد رشد هزینه‌های بیمه تکمیلی داشتیم که تورم و تحریم‌ها در این مسئله تاثیرگذار است.

ایزدی اظهار کرد: بنیاد موظف به تأمین هزینه است نه درمان. تاکنون درمان هیچ ایثارگری به تعویق نیافتاده است و هیچ بیمارستانی از پذیرش این عزیزان سرباز نزده است، اما عدم تأمین بار مالی سبب شده شرکت بیمه طرف قرارداد، نتواند به تعهدات خود عمل کند و بیمارستان‌ها قرارداد‌های خود را با شرکت‌های طرف بنیاد لغو کرده اند.

وی افزود: حتی اگر ایثارگری از جیب خود هزینه درمان را پرداخت کرد، شرکت بیمه گر طرف قرارداد باید هزینه پرداختی را به ایثارگر مسترد کند، اما این روند زمان بر است.



حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
0
0
سلام روزبخیر،خواستم بپرسم کسیکه حقوق ایثارگری سپاه میگیره از کجا میتونه برگ کسر از حقوق بگیره برای ضمانت وام پسرش
دانشور حقی
|
United States of America
|
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۸
0
0
سلام بنده
سید حمید بن سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۹
0
0
آیا ایثارگران ارتش شامل بیمه تکمیلی می شوند به کجا باید مراجع کرد ممنون
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *