طرح ۴ استراتژی برای رونق صادرات برق/ فضای کنونی بهترین زمان برای تمرکز روی صادرات

15:12 - 12 آبان 1398
کد خبر: ۵۶۴۴۴۰
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
وزیر نیرو با اشاره به طرح ۴ استراتژی برای رونق صادرات گفت: صنعت باید استراتژی و برنامه‌ریزی خاصی برای صادرات داشته یاشد و فضای فعلی با توجه به افزایش نرخ ارزبهترین زمان برای تمرکز روی صادرات است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، همایون حائری در آیین اختتامیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق اظهار کرد: صنعت باید استراتژی و برنامه‌ریزی خاصی برای صادرات داشته باشد و فضای فعلی با توجه به افزایش نرخ ارزبهترین زمان برای تمرکز روی صادرات است.

وی با اشاره به استراتژی صادرات برق در قالب ۴ برنامه خاطرنشان کرد: هم‌افزایی شرکت‌ها و بنگاه‌های فعال در صدر قرار دارد و باید در نگاه مدیریتی فردی رقابت منفی وجود نداشته باشد، زیرا رقابت منفی باعث ایجاد لطمه به صادرات می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تاکید کرد: هم‌افزایی فنی یعنی محصولات با کمک سازندگان به محصول نهایی و ارزش افزوده بالا تبدیل شوند.

حائری در دومین استراژی افزایش صادرات را نوآوری و ارتقای تکنولوژی دانست و افزود: این مسئله کلید موفقیت رقابت و صادرات بوده و ارتقای تکنولوژی از دو طریق انتقال و یا کسب تکنولوژی محقق می‌شود.

وی در خصوص سومین برنامه دستیابی به اهداف صادراتی گفت: پتانسیل بازار‌های هدف باید شناسایی شود و بر مبنای آن نسبت به صادرات اقدام کرد که این مورد با مطالعه بازار‌های هدف شکل می‌گیرد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی موضوع دیسیپلین‌های تفکیک‌شده و دانش‌ها را چهارمین برنامه جهت افزایش صادرات برشمرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر زمان بسیار کوتاه است و باید از این فرصت به طور بهینه استفاده شود در غیراین صورت از دست خارج می‌شود.

همچنین محمدحسن متولی‌زاده در مراسم اختتامیه با بیان اینکه موضوع اقتصاد برق اساسی‌ترین مسئله صنعت برق است، اظهار کرد: حل این موضوع نیازمند همکاری هر چه بیشتر بخش خصوصی و دولتی برای حل مسائل مرتبط با این حوزه است.

وی افزود: دست‌یابی به بازار‌های جدید در صنعت برق با شناسایی چندین روش و مقدمات اجرای آن آغاز شده و در این بین برخی از همسایگان ایران به دلیل مراودات برقی مطالباتی دارند که بر اساس توافق صورت گرفته مقرر شده تا بخشی از این مطالبات به شکل تجهیزات در اختیار کشور‌های هدف قرار بگیرد.

متولی‌زاده تاکید کرد: برای ایجاد بازار جدید درصدد توسعه صادرات و فروش انرژی به کشور‌های منطقه هستیم و درخواستی در این زمینه به مراجع قانونی ارسال و مجوز آن دریافت شده است که براساس این مجوز شرکت توانیر مسئولیت پوشش این خدمات را عهده دار است.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان افزایش تعامل بین وزارت نیرو و فعالان بخش خصوصی صنعت برق اظهار کرد: یکی از مشکلات ما تامین منابع برای ایجاد زیرساخت شهرک‌های صنعتی است که با همکاری سازمان برنامه و بودجه درصدد استفاده از مشارکت عمومی برای احداث تجهیزات برقی لازم در شهرک‌های صنعتی هستیم.

وی در انتها با اشاره به عرضه و تقاضا برای خرید و فروش برق تصریح کرد: این آمادگی از سوی توانیر وجود دارد تا از عرصه خارج و این مهم را از طریق بورس در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *