آموزش 54 هزار ضابط قضایی توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح
خبرگزاری میزان: مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان قضایی نیروهای مسلح از آموزش گفت: بیش از 54 هزار نفر از ضابطان قضایی در سال گذشته طی 1335 دوره، به مدت 191 هزار و 139 ساعت تحت آموزشهای سازمان قضایی نیروهای مسلح قرارگرفته اند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، جعفر صادق منش افزود: آموزش ضابطان در سال گذشته از رشد قابلتوجهی نسبت به سال 1392 و اولین سال برنامه توسعه قضایی 1390 برخوردار بوده است.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان قضایی نیروهای مسلح تصریح کرد: تعداد دورههای برگزارشده و یگانهای تحت آموزش دو برابر سال 1392 و چهار برابر سال 1390 و تعداد نفرات آموزشدیده 16 درصد بیش از سال 1392 و 131درصد بیش از سال 1390 بوده است.
وی با اشاره به این که یکی از سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران در بخش امنیت قضایی، به ارتقاء سطح علمی و شایستگی اخلاقی و توان عملی ضابطین اختصاص دارد، افزود: بهبود وضعیت تعاملات و تعلیمات دادسرا جهت انجام کیفی وظایف محوله به ضابطین و بهبود وضعیت کشف جرم، دو هدف مهم سازمان قضایی در افزایش آگاهی و دانش ضابطان بوده است.
این مقام قضایی با اشاره به برگزاری بیست و نهمین دوره عالی قضایی ویژه ضابطان نظامی گفت: این دوره به مدت سه ماه در سه مرحله علمی، کارورزی و بازدیدهای علمی از سوی دفتر آموزش و پژوهش با حضور 22 نفر از افسران ارشد 7 یگان ارتش و وزارت دفاع برگزار و بیش از 17000 نفر ساعت مباحث علمی و عملی ارائه شد.
وی برگزاری دورههای عرضی- تخصصی را از دیگر برنامههای سازمان برای ارتقای سطح دانش ضابطین عنوان کرد و افزود: دورههای عرضی- تخصصی ویژه فرماندهان و مدیران دوایر بازرسی، حقوقی، قضایی و حفاظت اطلاعات بنا به نیازهای درونسازمانی و بخشی یگانهای نظامی و انتظامی برگزار میشود.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان قضایی نیروهای مسلح هر دوره دارای سرفصلهای خاص خود میباشد که توسط دفتر آموزش و پژوهش سازمان برنامهریزی میشود و در سال 1393 سه دوره عرضی - تخصصی در یگانهای ارتش و وزارت دفاع با حضور 70 نفر برگزار شد که در این دورهها 280 نفرساعت آموزش ارائهشده است.
صادق منش با اشاره به اختیارات و تکالیف ضابطین قضایی در قانون جدید آئین دادرسی کیفری گفت: قانون جدید آئین دادرسی کیفری بر ضابطهمند بودن اختیارات و تکالیف ضابطین قضایی تأکید دارد و از بدو شروع به پیگیری پرونده، یک سری تکالیف قانونی مشخصی را بر عهده ضابطان قرار داده است. همچنین ضابط بودن منوط به گذراندن دورههای آموزشی لازم و دریافت کارت مخصوص شده به همین لحاظ سازمان قضایی نیروهای مسلح بخشی از آموزشهای خود را در سال 1393 به آشنایی ضابطان با قانون جدید آئین دادرسی کیفری اختصاص داده است.
وی افزود: در همین راستا 304 دوره آموزشی برگزار و بیش از 13600 ضابط با مباحث مرتبط با وظایف خود در قانون مذکور آشنا شدند و 48859 نفرساعت آموزشهای مرتبط با قانون آئین دادرسی کیفری را فراگرفتند و نزدیک به 26 درصد از آموزشهای ضابطین در سال 93 به آشنایی با این قانون تعلقگرفته است.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان قضایی نیروهای مسلح همچنین از تدوین پیشنویس آییننامه آموزش ضابطان قضایی خبر داد و گفت: بر اساس تبصره ماده 604 قانون آیین دادرسی کیفری، سازمان قضایی نیروهای مسلح میبایست به منظور برگزاری دورههای آموزشی ویژه ضابطان نظامی، ظرف سه ماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، آییننامه اجرایی تهیه و به تصویب رئیس قوه قضائیه برساند.
صادق منش اضافه کرد: به همین منظور گروه پژوهشهای قضایی سازمان، مطالعاتی را آغاز که مراحل پایانی خود را میگذراند و به نظر میرسد که قبل از موعد قانونی این آئیننامه تنظیم و ابلاغ شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *