تولید ۹۲ درصد برق تولیدی کشور توسط نیروگاههای حرارتی
بهگزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ایرج نگارش در کارگاه آموزشی استانداردهای جهانی تولید برق حرارتی و استفاده از آن در نسل جدید نیروگاههای کشور در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۹۲ درصد تولید برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی صورت گرفته است و حدود ۲۸۷ میلیارد کیلووات ساعت نیروی برق حرارتی تولید شده است.
وی افزود: کل ظرفیت نصب شده نیروگاههای جهان ۶۶۲۸ گیگاوات است و نیروگاههای حرارتی در این زمینه با ظرفیتی به میزان چهار هزار گیگاوات ساعت سهمی معادل ۶۱ درصد ظرفیت نصب شده نیروگاههای جهان را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل دفتر مهندسی و نظارت بر طرحهای شرکت تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه در کشور نیروگاههای حرارتی با بیش از ۶۶ هزار مگاوات حدود ۸۰ درصد ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور را به خود اختصاص داده اند عنوان کرد: از میزان حدود ۲۳ درصد مربوط به نیروگاههای بخار، حدود ۳۷.۸ درصد نیروگاههای گازی و حدود ۳۸.۴ درصد نیروگاههای سیکل ترکیبی هستند.
نگارش در خصوص راندمان عملی متوسط نیروگاههای حرارتی کشور در سال گذشته گفت: راندمان نیروگاههای بخار ۳۷ درصد، راندمان نیروگاههای گازی بین ۳۰ تا ۳۳ درصد و راندمان نیروگاههای سیکل ترکیبی ۴۴ تا ۴۵ درصد است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه گازی قابل تبدیل به سیکل ترکیبی با متوسط راندمان ۳۲ درصد فعالیت میکنند، اظهار کرد: با احداث هفت هزار و ۵۰۰ مگاوات بخش بخار و تبدیل آن به سیکل ترکیبی، راندمان نهایی این واحدها به حدود ۴۵ درصد و متوسط راندمان تولید برق حرارتی کشور به ۴۲ درصد افزایش خواهد یافت.
نگارش همچنین با توجه به عدم نیاز واحدهای بخار سیکل ترکیبی به مصرف سوخت اضافی، احداث این واحدها سالانه ۱۲ میلیارد مترمکعب صرفهجویی در مصرف گاز به همراه خواهد داشت.