عشایر نباید برای تحصیل فرزند خود مجبور به ترک زندگی عشایری شوند
به گزارش گروه فضای مجازی ،علی اکبری با تأکید بر ضرورت اختصاص ردیف اعتباری ویژه آموزش و پرورش عشایری در بودجه ۹۹، عنوان کرد: ساماندهی مدارس عشایری یک ضرورت است که تحقق این مهم نیاز به اختصاص ردیف اعتباری ویژه آموزش و پرورش عشایری دارد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نوع زندگی عشایر ایجاب میکند که تمهیدات ویژهای برای آموزش و پرورش این قشر مهم اندیشیده شود، تصریح کرد: عشایر نباید دغدغه درس خواندن فرزندان خود را داشته باشند و حتی موضوع دلیلی برای ترک زندگی عشایری آنان شود.
وی با یادآوری اینکه اختصاص تسهیلات ویژه به دانش آموزان یکی از مهمترین مسئلههایی است که آموزش و پرورش باید به آن توجه کند، افزود: در حال حاضر حداقل امکانات در اختیار دانش آموزان عشایری قرار دارد و آنها با کمترین امکانات به تحصیل خود میپردازند.
اکبری با استناد به مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش مبنی بر اختصاص ردیف بودجه عشایری مبنی بر آموزش و پرورش، گفت: به منظور تحقق عدالت آموزشی و بسترسازی توسعه متوازن در مناطق عشایری، سازمان برنامه و بودجه موظف شده است ردیف اعتباری خاص با عنوان توسعه آموزش و پرورش عشایری را تعیین و در لوایح بودجه سالانه منظور کند که این اقدام برای حوزه آموزش عشایر بسیار تأثیر گذار است.
برخی از عشایر برای تحصیل به روستاهای همجوار مراجعه میکنند
وی افزود: برخی از عشایر برای تحصیل به روستاهای هم جوار ییلاق و قشلاق مراجعه میکنند که همین روستاها امکانات مناسبی برای تحصیل روستاییان ندارند که با اضافه شدن این عشایر مشکلات جدی برای این مدارس روستایی پدید میآید.
اکبری تصریح کرد: ردیف بودجه اختصاصی برای مدارس عشایری باید صرف ایجاد مدارس شبانه روزی، تأمین معلم برای دانش آموزان عشایری و تأمین امکانات و تجهیزات آموزشی شود.
نایب رئیس فراکسیون عشایر مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: معلمان به سختی تن به حضور در مدارس عشایری میدهند که باید امکانات لازم در این زمینه برای حضور معلمان نزد عشایر فراهم شود.