رئیس مجلس: جریانهای مجاهدانه به قدرت منطقهای تبدیل شدهاند
گروه سیاسی ؛ علی لاریجانی در چهارمین اجلاسیه بینالمللی مجاهدین در غربت گفت: از امام رضا (ع) روایت است کسی که مومن حقیقی است سه خصلت دارد. خداوند عالم به غیب است و یک مومن که میخواهد راه رستگاری را طی کند، باید رازدار باشد. سنت پیامبر مدارای با مردم است و انسان مومن باید با مردم مدارا کند، سنت، ولی پایداری، استقامت و شکیبایی در سختی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امام صادق (ع) میفرماید استقامت، صبر و شکیبایی سر ایمان است، ادامه داد: امام صادق (ع) همچنین میفرماید مسلمان و مومن زمانی به کمال مطلوب میرسد که سه ویژگی داشته باشد. در امر دین به شناخت کامل برسد. در امور اقتصادی میانهروی را از دست ندهد و در پیشامدها استقامت و خویشتنداری کند.
لاریجانی با تأکید بر اینکه برای زندگی سعادتمندانه استقامت در راه بسیار کلیدی است، ادامه داد: در قرن گذشته حوادث مهمی مانند انقلاب مشروطه که نقش علما در آن برجسته بود و نهضت تنباکو با هدایت میرزای شیرازی را شاهد بودیم، نهضت مشروطه به تمامی اهداف خود نرسید، اما برخی از وجوه آن تحقق یافت و موجب بیداری جامعه شد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در خصوص انقلاب مشروطه تحلیلی دارند که دلیل عدم موفقیت انقلاب مشروطه را کنار گذاشتن مردم از صحنه میدانند، ادامه داد: حرکت شیخ فضلالله نوری بسیار مهم بود و اهمیت اسلامیت در جمهوری اسلامی ریشه در آن نهضت دارد.
رئیس قوه مقننه با اشاره به این که بعد از جنگ جهانی، انگلیس بر عراق سلطه یافت که در ادامه و در قالب یک انقلاب دست وی قطع شد، افزود: حرکت آیتالله مدرس و میرزا کوچک خان موفق بودند هرچند برخی از بخشهای آن حرکات به موفقیت نرسید.
لاریجانی با بیان اینکه مسئله فلسطین کل عالم اسلام را دچار رعشه کرد و آوارگی ۹ میلیون فلسطینی موضوعی سهمگین بود مسئله فلسطین را کماکان مسئله اول دنیای اسلام و زنده بودن این مساله را حاصل مقاومت دانست و ادامه داد:" مهمترین انقلاب در قرن گذشته، پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود. امام (ره) کولهباری از حوادث قرن را به دوش میکشید و این انقلاب با محورهای اسلامی حرکتهای خود را آغاز کرد که بزرگان زیادی بر آن تأکید داشتند".
وی با اشاره به اینکه مسئله جهاد با حرکت انقلاب اسلامی رشد پیدا کرد، افزود: امام رضا (ع) میفرماید کسانی که خود را از جهاد محروم میکنند، باعث وهن دین میشوند، همچنین باعث جرأت پیدا کردن دشمنان و تسلط آنها بر مسلمانان میگردند. در منطقه کشورهایی هستند که پول و امکانات زیادی دارند، اما حقیر هستند و با یک تلفن نظر خود را عوض میکنند، زیرا مجاهدت ندارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه طی چند دهه اخیر غربیها تلاش میکنند حرکت مجاهدانه را با حرکات کور و وحشیانه تروریستها یکی بدانند، گفت: یکی از خیانتهای تروریستها به عالم اسلام این بود که چهره غلطی را به نمایش گذاشتند، مجاهدان جان خود را میدهند که راحتِ خلق به وجود آید، اما تروریستها به دنبال وحشت خلق هستند. حزبالله جان خود را میدهد تا مسلمانان در آرامش باشند، اما داعش و امثال آن به دنبال وحشتآفرینی اند.
لاریجانی با بیان اینکه وضعیت مسلمانان در استقامت و احیای مجاهدت موجب شرایط متفاوتی شده است، افزود: امروز مجاهدان جایگاه غربت ندارند و در منطقه پیشگام هستند. امروز قدرت مهم تنها دولتها نیستند بلکه جریانهای مجاهدانه هستند و همه میدانند حزبالله و حماس در میان جریانهای تأثیرگذار منطقه قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه به دلیل وجود نیروهای تأثیرگذار در منطقه، جریان بیداری اسلامی، جریانی واقعی، زنده و پیشگام است، ادامه داد: مسلمانان بعد از اقدامات صورت گرفته توسط غربیها و دشمنان راهی جز مقاومت ندارند و طرحهای صلح قلابی مسیری جز مقاومت باقی نگذاشته است، سالها پیش کسینجر گفته بود ارزش نفت اعراب بیشتر از خود آنها است، آیا این توهین نیست؛ ترامپ نیز در حال حاضر چنین مباحثی را به صراحت مطرح میکند.
رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه ژان پل سارتر، صاحبنظر فرانسوی میگوید غرب همواره با اعراب به چشم مادون انسان رفتار میکند و از نظر آنها اعراب تنها ساکنان سرزمینهای عربی هستند نه مالک آنها، گفت: بعد از کشته شدن ابوبکر بغدادی، ترامپ درباره ماجراجوییهای خود گفت که ما نفت و مناطق نفتی را لازم داریم، آیا این نوع سخنان توهین نیست، رفتار غرب نسبت به مسلمانان چارهای جز مقاومت باقی نگذاشته است.
لاریجانی افزود: فردی به نام برژینسکی در یکی از مطالب خود میگوید در فرهنگ این منطقه کینهای عظیم نسبت به دنیای غرب وجود دارد که یکی از مثالهای آن مسئله هستهای ایران است و میگوید ادعای آمریکا در خصوص ساخت سلاح هستهای بیمعنی است، زیرا اصولا ایران کشوری اصیل و به معنای واقعی منسجم است، حال آن که در اغلب کشورهای خاورمیانه چنین چیزی مشاهده نمیشود. ایران کشوری با هویتی معتبر و دولتی مستحکم است. او میگوید ارتش اسرائیل حدودا ۱۰۰ تا ۲۰۰ بمب هستهای دارد و این برای قتل عام کفایت میکند؛ بنابراین پرداختن به موضوع هستهای ایران حقهبازی است و ما ۱۵ سال است که گرفتار حقهبازی آمریکا هستیم.
وی با طرح این پرسش که آمریکا با کدام مجوز حقوقی به عراق حمله کرد، افزود: ترامپ میگوید ما نفت آنها را میخواستیم، آیا طمع داشتن به نفت یک کشور، توجیه ماجراجویی و حمله به آن است؟
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیامبر اسلام از قول خداوند نقل میکند به عزت و جلالم قسم مسلمانی را که به ولایت حاکم ستمکار گردن نهد، عذاب میکنم هر چند نیکوکار باشد و از هر مسلمانی که به ولایت حاکم عادل از سوی خداوند گردن نهد، درمیگذرم، هرچند اعمال صالح نداشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه فکر اسلامی اقتضاء دارد که مسلمان غیرت دینی داشته و به دنبال پیدا کردن حاکم عادل باشد، عنوان کرد: امروز زمانی نیست که مسلمانان دست پایین را داشته باشند. آنها صاحب فکر و اندیشه هستند، جریان فکری اسلامی و مجاهدت فراموش نشده و در غربت نیز جریانی قوی و تحول ساز داشته است.
لاریجانی با بیان اینکه از نظر استراتژی، تاکتیک و تکنولوژی شاهد پیشرفت مقاومت هستیم، ادامه داد: قصد داشتند موضوع یمن را طی ۳ هفته حل کنند، اما اکنون ۵ سال است درگیر آن هستند. طی ۷۰ سال گذشته به دنبال ریشهکنی فلسطینیها بودهاند، اما موفق نمیشوند و این نتیجه مقاومت است.
وی با اشاره به اینکه زنده بودن جریان مقاومت توسط غربیها حس میشود و محور مقاومت و هدف و روش آنها از تروریستها جداست و حال آن که غربیها قصد دارند این دو محور را مخلوط کنند، افزود: ظرفیت بیداری در منطقه بسیار ارزشمند است و به میزان قدرت آن دشمن دسیسه میکند.
رئیس قوه مقننه افزود: سالهای گذشته در مجلات عربی مقالهای از عمرعبدالهادی دیدهام با این موضوع که چرا ما ایران را دوست داریم. این نویسنده در آن مقاله گفته بود که ایران را به این دلیل دوست داریم که رهبران آن به دنبال رشد قدرتمندانه هستند، حال آن که رهبران عرب این گونه نیستند. ایران از نظر علمی، فنی و صنعتی رشد کرده، ایران در برقراری توازن قوای هستهای تحول ایجاد کرده، ایران از محور مقاومت عربها با اعزام کارشناس و ارسال پول و سلاح حمایت میکند، اما عربها با این محور دشمنی میکنند، رهبران ایران سدی محکم در برابر پروژههای آمریکایی و اسرائیلی هستند، اما رهبران عرب در درون آن پروژهها مشارکت میکنند، رهبران ایران اهمالکار و ثروتاندوز نیستند. آمریکا دست از گفتوگوی مذبوحانه با رهبران ایران برنمیدارند، اما رهبران عرب چاپلوسی آمریکا را میکنند. در ایران مردم رهبران را انتخاب و حفظ کرده و تغییر میدهند، اما رهبران عرب ترس تزریق میکنند، ما ایران را دوست داریم به دلیل اینکه کشور همسایه ما، کشوری مسلمان و مقاوم در برابر تفرقهافکنیها است.
لاریجانی در پایان با تأکید بر این که در سختی و فشار اقتصادی قرار داریم، اما باید قدر و منزلت خود را بدانیم، مقاومت و استقامت را عامل تغییر جایگاه ایران در معادلات و پایان فشارها توصیف و خاطر نشان کرد: در موضوع هستهای زمانی میگفتند اجازه فعالیت حتی یک سانتریفیوژ را نمیدهیم، اما بعدها غنی سازی را پذیرفتند و برای مذاکره درخواست دادند. از این رو باید گفت که استقامت، زحمت و نتیجه درخشان دارد و این راه عزت ایران است.