روایتی از فعالیت و زندگی مسوول نصب پل استراتژیک خیبر / فصل اول یک سبک زندگی اسلامی و سنتی را مطرح میکند
نویسنده کتاب «راهی به مجنون» گفت: کتاب «راهی به مجنون» علاوه برعلل و چگونگی ساخت و نصب پل خبیر، گذری بر زندگی شهید سیدعباس جولایی دارد و روایتهای جذابی از دوران زندگی و فعالیت این شهید ارزشمند را بیان میکند.
خبرگزاری میزان -
جواد کلاته عربی نویسنده کتاب «راهی به مجنون» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون کتاب «راهی به مجنون» گفت: کتاب «راهی به مجنون» روایتی است از زندگی شهید سیدعباس جولایی یکی از فعلان عرصه مهندسی رزمی سپاه در هشت سال دفاع مقدس. این شهید در طول سالهای فعالیتش در سپاه ایده ساخت پل خیبر را و نصب و راه اندازی آن را بر عهده داشت وی پروژه نصب مهمترین شاهکار مهندسی جنگ در دنیا را به نام خود زده است.
وی در همین رابطه ادامه داد: پل خیبر این توانایی را داشت که ساحل شرقی هورالهویزه به جزایر مجنون متصل کند. این پل در مدت ۷۵ روز و به طول ۱۳ کیلومتر و در بحبوحه هشت سال دفاع مقدس ساخته شده هنگام زمان ساخت پل خیبر از غفلت عراق در هور استفاده شد ساخت این پل در تاریخ جنگها بیسابقه بود.
بیشتر بخوانید:
برای مطالعه کتاب «سه دیدار » اینجا کلیک کنید.
کلاته عربی در توصیفی از کتاب «راهی به مجنون» ابراز کرد: کتاب «راهی به مجنون» علاوه برعلل و چگونگی ساخت و نصب پل خبیر، گذری بر زندگی شهید سیدعباس جولایی دارد و روایتهای جذابی از دوران زندگی و فعالیت این شهید ارزشمند را بیان میکند.
وی به زندگی شهید سیدعباس جولایی که در کتاب به آن پرداخته شده اشاره و بیان کرد: شهید سیدعباس جولایی در شهر اصفهان به دنیا آمد بعد از پایان خدمت سربازیاش از اصفهان به تهران هجرت میکند. پس از ورود به تهران وارد فعالیتهای انقلابی میشود و درعین حال کار و فعالیت در عرصه عمرانی را از نظر دور نمیکند وی یکی از افرادی بود که درانتظامات مراسم ورود امام خمینی به ایران نقشی موثر داشت پس از آن حضوری فعال در جلسات آیت الله لواسانی داشته است در عین حال به فوتبال علاقه بسیاری داشت همین امر سبب شد تا مدتی به تیم فوتبال پرسپولیس به پیوندد و در تست تمرین پرسپولیس شرکت کند و علی پروین مجوز حضور او را در تمرین پرسپولیس تیم صادر کند. اسدالله، برادر بزرگ عباس، اما مخالف فعالیت جدی او در فوتبال و حضور در تیم پرسپولیس است. همین امرباعث میشود وی به سوی جذب در سپاه حرکت کند.
کلاته عربی چگونگی ورود شهید سیدعباس جولایی به سپاه عنوان و بیان کرد: سیدعباس روزهای انقلاب را در کنار برادرش سیداسدالله که از اعضای هیئتهای مؤتلفه است و همچنین در کنار آیتالله لواسانی به فعالیتهای انقلابی سپری میکند. او قبل از شروع جنگ وارد سپاه میشود و با توجه به تجربیاتش در کارهای ساختمانی و عمرانی به مهندسی رزمی سپاه میپیوندد. نخستین زاغههای مهمات سپاه در غرب، توسط او ساخته شد با تشکیل وزارت سپاه، مدیرکل مهندسی استان تهران شد. گردانهایی که برای نصب پل خیبر تشکیل میدهد، هسته نخستین تشکیلاتی شد که بعدها قرارگاه «صراط المستقیم» نام گرفت.
وی پیرامون مسئولیتهای شهید سیدعباس جولایی و نصب پل خبیر اظهار کرد: این شهید مسئول نصب پل خیبر، بزرگترین پل تاکتیکی جهان شد برای اینکه حضور مدام در جنگ داشته باشد،پیشنهاد فرماندهی تیپ مهندسی رزمی کوثر را قبول کرد همچنین مسئول پشتیبانی وزارت سپاه هم شد. محسن رفیقدوست، دوست، همکار و مسئول مستقیم او پس از شهادتش میگوید: با رفتن سیدعباس جولایی، موتور وزارت سپاه خاموش شد.
کلاته عربی جذابترین بخش کتاب راهی به مجنون را بخش اول کتاب دانست و ابراز کرد: جذابترین بخش کتاب فصل اول آن است، زیرا در این بخش به دوران کودکی شهید و زندگی سنتی در شهر اصفهان پرداخته شده در حقیقت فصل اول یک سبک زندگی اسلامی و سنتی را مطرح میکند قصه به ابعاد زندگی این شهید در کودکی پرداخته و حتی تصویر پدری منظم و سخت کوش که زندگیش قائده خاصی دارد و از قبل از اذان صبح تا آخر شب یک شیوه ویژه زندگی را دنبال میکند و در کنارش اقتداری پدرانه که جذابیت داستان را دو چندان کرده را بیان میکند. دیالوگهای فصل اول کتاب با لهجه اصفهانی نوشته شده است و ماجرای زندگی شهید سیدعباس جولایی را خواندنی کرده است.
قصه در کنار پرداختن به زندگی شهید سیدعباس جولایی شروع شده و به ابعاد و فعالیتهای تاثیرگذار این فرد را معرفی میکند و به ساخت و نصب پل خیبر ختم میشود حضور این شهید در ساخت زاغههایی در کرمانشاه نیز از دیگر مقولههایی است که در کتاب به آن پرداخته شده است.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *