پیوستن ایران به هر نوع پروتکلی باید به تصویب مجلس برسد

11:27 - 02 تير 1394
کد خبر: ۵۶۱۶۱
دسته بندی: سیاست
خبرگزاری میزان: رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پیوستن ایران به هر نوع پروتکلی باید به تصویب مجلس برسد.
به گزارش ، علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه دیدار با سرلشکر محمد الشعار وزیر کشور دولت سوریه در جمع خبرنگاران و در خصوص ارزیابی خود درباره طرح الزام دولت به دستاوردهای هسته‌ای، گفت: مجلس شورای اسلامی اقداماتی را در این زمینه انجام داده است که باید منتظر باشیم و ببینیم نتیجه تصویب طرحی که در مجلس مطرح شده چیست.

وی ادامه داد: قطعا هر نوع اقدام جدید نیازمند این است که قانونی از آن حمایت کند یا بر اساس قانون باشد؛ اگر این قانون وجود دارد که باید بر اساس آن عمل شود و اگر وجود ندارد مجلس باید تصویب کند.

ولایتی تاکید کرد: به احتمال زیاد اینگونه که بنده از قرائن، شواهد و رویه کشور حدس می‌زنم، باید موضوع پیوستن ایران به هر نوع پروتکلی با تصویب مجلس باشد که بدون تردید این کار بر اساس روال دولت بوده است.اگر قرار است کاری صورت گیرد و مصلحت باشد، مورد تایید قرار می‌گیرد و اگر نمایندگان تشخیص دهند که مصلحت نیست، مورد حمایت قرار نمی‌گیرد. بنابراین این موضوع بستگی به تصمیم مجلس دارد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه شنیده شده در مبارزه با داعش سوری‌ها با کردها همکاری می‌کنند، ارزیابی شما چیست، اظهار داشت: جزء مشترکاتشان این است که با داعش مبارزه کنند. زیرا که داعش در حمله به یک شهر کردنشین که عین‌العرب یا کوبانی است از هیچ جنایتی فروگذار نکرده و این مقدمه‌ای شد برای اینکه کردهای منطقه چه در سوریه، ترکیه و عراق علیه داعش وارد صحنه شوند و نگذارند که آنها در عین‌العرب و کوبانی موفق شوند.

وی ادامه داد: بنابراین این خصومت را داعشی‌ها شروع کردند، چون آنها نشان دادند که به هیچ کس رحم نمی‌کنند و به چیزی پایبند نیستند.

ولایتی خاطر نشان کرد: بنابراین می‌بینیم که کردها نیز وارد صحنه شده‌اند و علیه داعش می‌جنگند و نهایتا پیروزی با آنها خواهد بود. بالاخره کردهای سوریه نسبت به تمامیت ارضی کشورشان کاملا وفادار هستند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که ارزیای شما از نتیجه نهایی مذاکرات هسته‌ای چیست، گفت: جمهوری اسلامی ایران طرفدار ادامه مذاکرات است و امیدوار است که انشاءالله بتوانیم با حفظ حقوق ایران در امور هسته‌ای و کاربرد صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای بدون هرگونه محدودیتی بتوانیم به توافق برسیم.

ولایتی درباره دیدار خود با وزیر کشور سوریه گفت: در سفری که وزیر کشور سوریه به ایران داشت، به نتایج ارزشمندی با همکاری و همفکری جمهوری اسلامی ایران رسیدند. به این ترتیب که آنچه در سوریه و عراق اتفاق می‌افتد، در منطقه ما است و اگر دولت و ملت سوریه و دولت و ملت عراق علیه تروریسم می‌جنگند، از کیان کل کشورهای منطقه دفاع می‌کنند. مبارزه با تروریسم، مبارزه منطقه‌ای است و منحصر به یک کشور در داخل مرزهای محدود نمی‌شود.

وی ادامه داد: برخی از گروه‌های تروریستی بین سوریه و عراق رفت و آمد می‌کنند و اگر قرار است با آنها مبارزه شود تا ریشه‌کن شوند، باید همکاری‌های منطقه‌ای صورت گیرد و ما خوشحالیم از اینکه وزرای کشور عراق، سوریه و ایران به این نتیجه رسیده‌اند که در هفته آینده  اجلاس مشترکی در بغداد تشکیل دهند که با تعامل و همکاری 3 کشور بتوانیم بر تروریسم که به وجود آورندگان آن توسعه‌گران بین‌المللی و همکاران آنها در منطقه هستند، فائق شویم.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: حالا که چنین توطئه بین‌نظیری در تاریخ معاصر اتفاق افتاده که گروهی افراد بی‌ریشه و مزدور از 80 کشور جهان جمع شده‌اند و در این دو کشور دوست و برادر ما یعنی سوریه و عراق بر علیه دولت‌های قانونی و مردم این کشورها با بهانه‌های غیرمنطقی می‌جنگند، می‌بینیم که زخمی‌های این تروریسم‌ها در اسرائیل و توسط رژیم صهیونیستی درمان می‌شوند و آمریکا و برخی کشورهای وابسته منافع غربی در منطقه از آنها حمایت می‌کنند که این کاملا ماهیت استعماری آنها را نشان می‌دهد.

ولایتی خاطرنشان کرد: اگر هر کدام از کشورهای منطقه در خصوص مبارزه با تروریسم کوتاهی کنند بالاخره روزی این شعله‌های آتش تروریسم دامن آنها را خواهد گرفت. بنابراین هسته اولیه مقاومت و ایستادگی در برابر تروریسم یعنی ایران، عراق و سوریه تشکیل شده است و یقین داریم که با اتحاد 3 کشور می‌توانیم بر تروریسم فائق شویم و در آینده همکاری نزدیکی میان 3 کشور شکل خواهد گرفت.

وی در پایان یادآور شد: بنده با وزیر کشور سوریه درباره همکاری‌های بین‌المللی در رابطه با منطقه به خصوص نتایجی که در سفر اخیر به چین در خصوص جاده ابریشم و عبور آن از ایران، عراق و سوریه داشتیم، صحبت کردیم ولی این موضوع مربوط به مراحل بعدی است که در جهت سازندگی 3 کشور خواهیم داشت.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *