چگونه در محل کار چشمان خود را از آسیبهای رایانه دور بداریم؟
به گزارش گروه فضای مجازی ،سارا شاهآبادی در ارتباط با اینکه چگونه در محل کار چشمان خود را از آسیبهای رایانه دور بداریم، افزود: کار دائمی با رایانه بدون پلک زدن، میتواند به شبکیه چشم آسیب برساند از این رو باید به چشمان استراحت داد.
وی توضیح داد: افراد وقتی با رایانه کار میکنند، معمولاً پلک زدن را فراموش میکنند و لذا چشم نمیتواند به طور طبیعی روان و مرطوب بماند و این امر منجر به خشکی و قرمزی چشم میشود.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به کاربران رایانه توصیه کرد برای محافظت از چشمان و کاهش این وضعیت، مانیتور خود را زیرخط دیدشان قرار دهند.
ارتقای آگاهیها برای محافظت از چشم
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه سخنان خود بر رعایت یکسری نکات بهداشتی و پیشگیرانه برای محافظت از چشم تاکید کرد و گفت: برای جلوگیری از نابینایی و محافظت از چشمان باید سطح آگاهیها را ارتقا داد.
شاه آبادی افزایش آگاهی عمومی از نابینایی به عنوان یک مشکل عمده جوامع انسانی و کنترل چهار علت عمده نابینایی شامل کاتاراکت، تراخم، انکوسرکیازیس و نابینایی کودکان را مورد تاکید قرار داد و گفت: در دسترس قراردادن خدمات توانبخشی افراد کم بینا از جمله عینک و سایر وسایل موردنیاز آنها با قیمت مناسب یکی از راهکارهای تامین سلامتی چشم است.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه ارائه آموزشهای لازم به عرضهکنندگان خدمات مراقبتی چشم برای خدمترسانی به جوامع فقیر و دورافتاده، ایجاد زیرساختهای موردنیاز برای ارائه خدمات مراقبتی چشمی باکیفیت بالا در همه کشورها و پیشگیری و درمان اختلالات بینایی، انجام جراحی کاتاراکت و توزیع ویتامین آ را از دیگر راهکارهای حفاظت از چشمان دانست.
شاهآبادی همچنین در ارتباط با مراقبت از سلامت چشمان به هنگام تماشای تلویزیون یا لپتاپ نیز افزود: برای حفظ سلامت چشم در وقت تماشای تلویزیون یا لپتاپ، شما باید از قاعده ۲۰-۲۰ که به خاطرسپاری آن آسان است استفاده کنید، یعنی هر ۲۰ دقیقه،۲۰ ثانیه استراحت نمایید و به یک شیء که حدوداً ۶ متر با شما فاصله دارد خیره شوید که این کار استراحت چشمان شما را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه افراد معمولاً هنگام کار تماشای تلویزیون استراحت کردن را از یاد میبرند، گفت: بنابراین به سادگی و با تنظیم یک یادآوری بر گوشی تلفن میتوان این مورد را تکرار کرد تا زمانی که به انجام آن به طور منظم عادت میکنند.
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: این قانون همچنین برای افرادی که از تلفن همراه هوشمند یا تبلت برای مطالعه یا تماشا استفاده میکنند نیز کاربرد دارد.
قرمزی چشم یکی از علایم اختلال
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاهدر ارتباط با اینکه چه زمانی باید به یک چشمپزشک مراجعه کرد نیز گفت: هنگامی که چشم سرخ رنگ شده، از آن ترشحات خارج میشود، متورم گشته و دید کاهش یافته است که اینها میتواند نشانهای از ورم ملتحمه باشد که در آن صورت مراجعه فوری به چشمپزشک ضروری است.
شاه آبادی افزود: هنگامی که بینایی یک یا هر ۲ چشم کاهش مییابد، این امر میتواند نشانهای بر لزوم تغییر عینک، یا بروز برخی مشکلات پیچیده دیگر باشد.
وی تصریح کرد: همه بیماران دیابتی و افراد مبتلا به فشارخون و همچنین همین طور کودکان زیرچهار سال باید هر سال چشمان خود را چک کنند.
این کارشناس بهداشت در ادامه گفت: برخی بیماریهای خاص نظیر آبسیاه که در آن، فشار داخل چشم افزایش مییابد، بدون علامت (asymptomatic) است یعنی علائم آن بروز نمییابد از این رو بررسیهای دورهای ضروری است، به ویژه اگر سابقه بروز آن بیماری در افراد خانواده شما وجود داشته باشد.
شاه آبادی یادآوری کرد که فشار چشم باید در تمام افراد بالای ۴۰ سال چک شود و تمام افرادی که دارای شماره منفی بالا هستند باید چشمان خود را چک کنند که میتواند شامل بررسی فاندوس با مردمک گشاده شده چشم یا شبکیه باشد، تا از این طریق نقاط ضعیف (weak spots) در چشم برای ممانعت از بروز جداشدگی پرده شبکیه آشکار شود.
وی در پایان گفت: به هنگام بروز سردردهای مکرر، پزشک باید چشمان فرد را مورد معاینه قرار داده تا با اندازهگیری عیب انکساری یا مشکلات جدیتری نظیر التهاب اعصاب مقابله کند.