ظرفیت برق هسته ای هند تا ۲۰ هزار مگاوات افزایش می یابد
به گزارش به نقل از "هندوستان تایمز" ، رییس سازمان انرژی اتمی هند افزود: تامین انرژی بدون وقفه و بدون اختلال از سوی نیروگاه های اتمی، این تکنولوژی را در مقایسه با انرژی های خورشیدی و بادی در موقعیت بهتری قرار می دهد. هند هم اکنون از راکتور های با ظرفیت بالاتر استفاده می کند تا به استاندارد های لازمه برای تولید انرژی دست یابد.
کی ان ویاس که ریاست کمیته انرژی اتمی هند را نیز بر عهده دارد تصریح کرد: انرژی هسته ای به دلیل آلودگی نداشتن در میان انرژی های پاک قرار می گیرد و می تواند برای کاهش آلودگی هوا و همچنین مقابله با گرمایش زمین نقشی مثبت داشته باشد.
به گفته وی هم اکنون شش راکتور هسته ای در سه ایالت گجرات، هاریانا و راجستان در حال ساخت است. در ایالت تامیل نادو نیز روند ساخت سه راکتور دیگر در حال تکمیل است.
با توجه به گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، هند و چین که در میان بزرگ ترین مصرف کنندگان انرژی در جهان هستند، تا ۲۰ سال آینده به پیشگامان رشد انرژی هسته ای در جهان تبدیل خواهند شد.
هند هم اکنون دارای ۲۲ راکتور هسته ای است و هفتمین کشور در جهان از نظر تولید انرژی هسته ای می باشد.
ظرفیت کلی برق هند در حال حاضر ۶ هزار و ۲۵۵ مگاوات است که این مقدار بسیار کمتر از ظرفیت برق ۴۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات چین می باشد. قوانین هند برای حضور شرکت های خارجی در بخش هسته ای تسهیل یافته اند که این امر ، بخش انرژی اتمی هند را برای سرمایه گذاری خارجی آماده ساخته است.
به دلیل کمبود سوخت های فسیلی، هند به دنبال جایگزینی سرمایه گذاری در بخش انرژی هسته ای جهت تقویت توسعه کشور است.
توسعه سریع توانایی های هسته ای هند پس از سالها محرومیت از تجارت مواد و فن آوری هسته ای به دلیل عدم امضا معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای حاصل می شود. قانون مسئولیت مدنی هند که اجازه می دهد در صورت وقوع یک حادثه هسته ای اوپراتور های خارجی تا ۸۰ سال تحت پیگرد قانونی قرار گیرند نیز یکی دیگر از موانع رشد سرمایه گذاری و همکاری بین المللی در بخش هسته ای هند بوده است.
تنها پس از توافق سال 2005 میان آمریکا و هند در مورد همکاری های انرژی هسته ای بود که فرانسه، کانادا و انگلیس رویکردی مشابه در مقابل هند اتخاذ کردند.