تسهیل روند صدور مجوز کرسیهای آزاد اندیشی در آئین نامه جدید/ ارائه موضوعات پیشنهادی به تشکلها
سید ضیاء هاشمی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان، درباره اجرای کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها اظهار کرد: کرسیهای آزاد اندیشی یک دغدغه عمومی در فضای دانشگاههای کشور محسوب میشود.
وی با بیان این مطلب که وزارت علوم، دانشگاهها و تشکلهای دانشجویی نسبت به اجرای کرسی آزاد اندیشی دغدغه دارند، تصریح کرد: فرآیند خوبی در روند اجرای این برنامه شکل گرفته است و سعی داریم با هماهنگیهای مستمر با دانشگاه ها و تشکلها به برگزاری هرچه بهتر این کرسیها کمک کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه حضور ما در این مسیر در حال پیشرفت است، مطرح کرد: اگر چه موقعیتی که برای برگزاری این کرسی ها آنطور که باید شایسته باشد ایجاد نشده است، اما همواره سعی داریم بیشتر از گذشته در این عرصه فعال باشیم.
هاشمی درباره آزادی در تعیین موضوعات کرسیهای آزاد اندیشی توسط تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها اذعان کرد: در کرسیهای آزاد اندیشی موضوعاتی در حوزه مسائل فرهنگی، ارزشهای دینی، ارزشهای اجتماعی، هویت دینی، هویت اجتماعی، حجاب، آزاد اندیشی و آزادی بیان همچنین موضوعات اجتماعی، دینی و سیاسی عنوان میشود که باید مباحث این کرسیهای آزاد اندیشی در چهارچوب این حوزه ها باشد.
وی در ادامه بیان کرد: 80 موضوع را پیشنهاد دادیم که به عنوان پیشنهادات در عرصه مدیریتی همچنین سیاست های داخلی و خارجی تعیین شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این مطلب که ما معتقدیم که هر کلاس میتواند یک کرسی آزاد اندیشی باشد، گفت: جریان آزاد اندیشی میتواند در همه حوزهها بستر ساز تقویت جریان تفکر در دانشگاهها باشد.
هاشمی درباره زمان دریافت مجوز از سوی تشکلهای دانشجویی برای برگزاری کرسی آزاد اندیشی نیز اظهار کرد: برای صدور مجوز طبق آئین نامه جدید، تسهیلاتی فراهم شده که بسیار واضح است. براین اساس به فراخور پیگیریهای انجام شده درعرض یک هفته یک کرسی پیشنهاد هماهنگ و اجرا میشود. البته گاهی اوقات پیگیریهای اداری شرایط خاصی را ایجاد می کند با این وجود سعی داریم زمان صدور تاییدیه در هر صورت بسیار طولانی نباشد.