ناکامتر از همیشه، این بار در ژاپن/ از نقش فدراسیون بدون رئیس تا نتایجی که فدای سر بازیکنان شد/ چه کسی اجازه نداد معنوینژاد به ژاپن برود؟
در ادامه عملکرد ضعیف شاگردان کولاکوویچ در ژاپن و دلایلی که باعث این عملکرد ضعیف شده مورد بررسی قرار گرفته است.
چرا تیم ملی با ترکیب اصلی به ژاپن رفت؟
از پیش از اعزام تیم ملی والیبال به ژاپن این سوال وجود داشت که چرا تیم ملی والیبال با ترکیب اصلی به ژاپن رفت، آن هم در شرایطی که تیم ملی پیش از این رقابتها در رقابتهای قهرمانی آسیا شرکت کرده بود و قبل از آن هم در لیگ ملتهای والیبال حضور داشت. در همه این رقابتها کولاکوویچ از نفرات محدودی استفاده کرد و اگر تغییراتی هم دیده شد از روی اجبار بوده است که بازی نکردن موسوی در جام جهانی هم یکی از همین موارد بود.
معنوینژاد میتوانست به ژاپن برود، اگر ...!
پس از اینکه موسوی اعلام کرد تیم ملی والیبال را در ژاپن همراهی نمیکند کادرفنی تیم ملی قصد داشت امیرحسین توخته یا مهران فیض را به تیم اضافه کند اما بیاطلاعی از قوانین فدراسیون جهانی، کار دست کولاکوویچ داد چرا که این 2 بازیکن در سال جاری در تیمهای نوجوانان و جوانان بازی کرده بودند و با توجه به اینکه هر بازیکن در یک سال تنها میتواند در 2 رده ملی بازی کند توخته و فیض اجازه بازی برای تیم ملی را در جام جهانی پیدا نکردند. نقش خوشخبر در این گاف بیشتر از سایر مسئولان فدراسیون بود، چرا که او سالهاست سرپرستی تیم ملی والیبال را بر عهده دارد و عجیب بود که از چنین قانونی بِی خبر باشد.
خروجی جام جهانی والیبال برای تیم ایران چه چیزی بود؟
کولاکوویچ و سعید معروف و همه کسانی که به حضور تیم ملی والیبال با بازیکنان اصلی در ژاپن اصرار میکردند باید توضیح دهند که چرا اصرار به چنین کاری داشتند. شکست مقابل تیمهای مصر و ژاپن و تیمهای دوم ایتالیا و روسیه غیرقابل توجیه است. چه اتفاقی میافتاد اگر تیمی متشکل از بازیکنان نیمکنشین تیم ملی و تعدادی از بازیکنانی که در بحرین قهرمان جوانان جهان شده بودند در این رقابتها شرکت می کرد؟ خروجی رقابتهای جام جهانی چیزی به جز سرخوردگی، خستگی و مصدومیت نداشت.
سعید معروف در خلال رقابتهای قهرمانی آسیا گفته بود که اگر تیم ملی در جام جهانی نتیجه نگیرد فدای سر بازیکنان. این اظهارنظر نشان میدهد که ناکامی تیم ملی تا چه حد برای او و برخی دیگر از بازیکنان اهمیت دارد.
تیم ملی والیبال نیازمند تغییرات ساختاری
نقش فدراسیون بیدروپیکر در نتایج تیم ملی والیبال
معروف اولین کسی بود که از عبارت «فدراسیون بیدروپیکر» برای فدراسیون والیبال استفاده کرد. عبارتی که با توجه به وضعیت این روزهای فدراسیون بهترین توصیف برای آن است. در حال حاضر بسیاری از کمیتههای فدراسیون در حالت تعطیل به سر میبرند. در چنین شرایطی نباید انتظار داشت اتفاقات مثبتی برای تیم ملی رخ دهد. البته وضعیت هرجومرجی که فدراسیون والیبال دچار آن شده از زمان سرپرستی افشین داوری وجود داشته است. همان زمان که برای ناکامی تیم ملی والیبال هم مراسم تقدیر برگزار میکردند و اردوهای خارجی تیم ملی با تصمیم برخی بازیکنان لغو میشد مشخص بود که فدراسیون در مسیر درست گام برنمیدارد.
روزهای خوب والیبال چه زمانی میرسند؟
اگر انتخابات فدراسیون والیبال در همان چند ماه پیش برگزار میشد حداقل اینکه میزان نابسامانیهای والیبال تا این حد نبود همان زمان که گفته شد به خاطر مسابقات نوجوانان جهان، ثبت نام از کاندیداها به تعویق افتاد اما در فاصله کم تا مسابقات انتخابی المپیک، فدراسیون تنها با دو سه نفر اداره میشود. حتی اگر انتخابات فدراسیون والیبال همین فردا برگزار شود هم تا زمانی که رئیس جدید فدراسیون بر کار مسلط نشود نباید انتظار معجزه داشت. این وضعیت حاصل تصمیمگیری کسانی است که انتخابات فدراسیون والیبال را عقب انداختند و در نهایت خودشان هم کاندیدای ریاست این فدراسیون شدند.
گزارش از آرش عبدی