آمادگی برای مقابله با سیلابهای احتمالی/ مردم هشدارها را جدی بگیرند
با آغاز فصل بارشها و احتمال وقوع سیل در شهرها و استانها به دلیل سیل خیز بودن کشور لازم است تا آمادگی های لازم در مقابله با احتمال وقوع این حادثه طبیعی بالا برود و هشدار ها جدی گرفته شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، اواخر سال گذشته افزایش بارشهای شدید در برخی استانهای کشور آغاز و باعث ایجاد سیلاب در چندین شهر شد.
سیلابها تا اوایل سال جاری ادامه دار بود و به سبب آن خسارتهای مالی و جانی بسیاری در شهرهای کشور ایجاد کرد.
در کنار افزایش ذخایر سدها و رشد منابع آبی، خسارت بسیاری به باغات و زمینهای کشاورزی وارد شد و به بسیاری از زیر ساختها آسیب رسید.
لازم به ذکر است که پیش بینی قطعی سیل مانند اکثر حوادث طبیعی غیر قابل پیش بینی است و همین امر نیاز به آمادگی برای مقابله با این بلای طبیعی را بیشتر میطلبد.
به گفته وزیر نیرو پیشبینیها در بازه زمانی طولانی مدت، حدودا سه ماهه صورت میگیرد و هشدارها در بازه زمانی کوتاه حداکثر ۷۲ ساعته خواهد بود.
اردکانیان تاکید کرد: مردم باید هشدار دستگاههای ذیربط را جدی بگیرند.
این مقام مسئول پیشبینی سازمان هواشناسی برای بارشهای فصل پاییز را نرمال اعلام کرد و گفت: به شکل منظمی وضعیت استانهای مختلف در حال پایش است.
وزیر نیرو معتقد است با دسترسی مناسبتر نسبت به اطلاعات و دادههایی که از سازمان هواشناسی دریافت میشود، میتوان سطح آمادگیها را بالا برد و این موضوع همکاری دستگاههای مختلفی را نیاز دارد.
همچنین تشکیل ستادهای مدیریت بحران در استانهای مختلف از دیگر اقدامات در زمینه آمادگی برای سیلابهای احتمالی به شمار میرود و در زمینه به حداقل رساندن خسارات جانی و مالی سیل مردم نقش بسیار مهمی ایفا میکنند که باید هشدار احتمال وقوع سیلاب را جدی بگیرند.
گفتنی است چندی پیش شرکت مدیریت منابع آب ایران طبق اخطاریه شماره ۴۵ و ۴۶ سازمان هواشناسی مورخ ۱۹ و ۲۰ مهر ماه و اعلام دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران از بارندگیهایی در استان گیلان، مازندران و گلستان در تاریخهای ۲۰ و ۲۱ مهر ماه خبر داده بود.
بر اساس این گزارش روز گذشته در تالش و منطقه غرب استان گیلان ۱۲۰ میلیمتر باران معادل ۱۲ درصد سالیانه و ۲۸ درصد فصل پائیز، در منطقه فومنات ۱۰۶ میلیمتر باران معادل ۱۰ درصد سالیانه و ۲۴ درصد فصل پائیز، جیر کول رودسر در منطقه شرق استان ۱۹۲ میلیمتر معادل ۱۴ درصد سالیانه و ۳۰ درصد فصل پائیز و بیشترین بارش در استان گیلان در منطقه املش با ۲۳۷ میلیمتر معادل ۱۷ درصد سالیانه و ۳۷ درصد فصل پائیز اتفاق افتاده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *