کاهش ورودی پروندهها با آگاهی بخشیهای عمومی در طرح هر مسجد یک حقوقدان /هنر قضایی مکمل دانش قضایی در صدور آراء عادلانه است
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین سید احمد مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کشور در سفر به استان فارس در نشست مشترک قضایی با قضات دادگاههای تجدید نظر و کیفری یک استان فارس گفت: از زمان حضور در دیوان عالی کشور بر تعامل نزدیک شعب دادگاههای تجدید نظر و کیفری یک استانها با دیوان عالی کشور تأکید داشتهام.
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم با بیان اینکه در صورت روبرو شدن با آراء متناقض در راستای حل موضوع، معاونت هیأت عمومی دیوان عالی کشور را در جریان بگذارید گفت: این روش زمینه طرح سریع موضوع در هیأت عمومی دیوان عالی کشور را فراهم میکنم.
وی از دعوت قضات صادر کننده آراء اصراری به هیأت عمومی دیوان عالی کشور در راستای دفاع از رأی صادره خبر داد و افزود: این امر باعث خواهد شد استدلال قضات صادر کننده آراء اصراری به دقت استماع گردد.
این مقام ارشد قضایی کشور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع قضات تجدید نظر و کیفری یک استان فارس تأکید کرد: اخلاق نیک قضات سبب میشود آراء محاکم با کیفیتتر باشد و دستگاه قضایی بیش از پیش در چشم مردم حق محور جلوه کند.
وی با بیان اینکه تقوای دینی باعث میشود معیار انسان حق و اجرای عدالت شود گفت: سعه صدر و اخلاص در کار زمینه رضایت بیشتر و امیدواری مردم را فراهم مینماید.
رئیس دیوان عالی کشور همچنین بر تکریم مراجعین بخصوص در دوران جدید تحول در دستگاه قضایی تأکید کرد و بیان داشت: باید همه تلاشهای خود را انجام دهیم تا در این دوران برخورد با مراجعین و ارباب رجوع را بهبود بخشیم.
وی همچنین تصریح کرد: عزت دنیا و آخرت همه ما در حفظ جایگاه استقلال و صدور رأی عادلانه است.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم در ادامه با بیان اینکه دیوان عالی کشور نظارت بر کیفیت آراء را بر عهده دارد گفت: این وظیفه تخصصی ماست و ملاک کار ما در این مجموعه توجه به کیفیت آراء است.
وی در جمع قضات تجدید نظر و کیفری یک استان فارس تصریح کرد: هر چه آراء شما مستند باشد ارزش کار بالا میرود و باید تلاش شود در صدور آراء به گزارشات، اظهارات شهود، نظرات کارشناسی و زوایای مختلف پرونده اشاره کنید تا میزان انتقاد به آراء کاهش یاید.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم به قضات تأکید کرد: در آراء باید دانش حقوقی قضات متبلور باشد و آرا به منبعی برای آموزش کارآموزان تبدیل شود.
عضو شورای عالی قضایی کشور به کارگیری هنر قضایی در کنار بهره گیری از دانش قضایی را لازمه کار قضات دانست و بیان داشت: هنر قضایی مکمل دانش قضایی در صدور آراء عادلانه است.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم در ادامه به بیان اولویتهای دیوان عالی کشور پرداخت و اظهار داشت: اولین اولویت امروز ما رسیدگی سریع و با کیفیت به پروندههای موجود است.
وی از پیشگیری از اطاله دادرسی و کاهش ورودی پروندهها با آگاهی بخشیهای عمومی یاد کرد و افزود: در طرح " هر مسجد یک حقوقدان" نیز تحقق همین موضوع یعنی کاهش ورودی پرونده به مراجع قضایی مد نظر است.
گفتنی است پس این نشست رئیس دیوان عالی کشور از محاکم تجدید نظر استان فارس بازدید و به بررسی روند رسیدگی به پروندههای قضایی در چندین شعب تجدید نظر استان پرداخت.
همچنین حجت الاسلام موسوی رئیس کل دادگستری فارس نیز در گردهمایی قضات تجدید نظر و کیفری یک استان فارس که با حضور رئیس دیوان عالی کشور برگزار شد گفت: در ابتدای سال ٤ هزار و ٧٠٠ پرونده مسن در فارس وجود داشت که طی چند ماه اخیر با همت قضات استان فارس ١٠٠٠ فقره از این پروندهها کاهش یافته امیدواریم تا پایان سال ٩٨، همه این پروندهها تعیین تکلیف شوند.
وی با بیان اینکه در فارس ٤٢ حوزه قضایی فعال وجود دارد و بزرگترین حوزه قضایی کشور محسوب میشود، افزود:٦٠٥ قاضی در محاکم قضایی فارس فعالیت میکنند که بسیاری از قضات توانایی فعالیت در دیوان عالی کشور را نیز دارند.
٨٨ درصد از ابلاغات در دادگستری فارس، الکترونیکی است
حجت اسلام موسوی با اشاره به اینکه در حوزه فناوری اطلاعات، فارس رتبه اول را در کشور داراست، افزود: در حال حاضر ٨٨ درصد از ابلاغات در دادگستری فارس، الکترونیکی است که امید است ١٢ درصد با قیمانده نیز به این صورت انجام شود.
نماینده عالی قوه قضائیه در فارس با بیان اینکه ١٥ برنامه تحولی در فارس تدوین شده است، گفت: این برنامهها برای رئیس قوه قضاییه ارسال شد است و در صورت تایید اجرایی خواهد شد.
بیشتر بخوانید.
برخورد قاطع با ساخت و سازهای غیرمجاز مطالبه عمومی مردم از دستگاه قضایی است
وی با بیان اینکه میانگین رسیدگی به پروندهها در مراجع قضایی استان کمتر از یک ماه است، گفت: از ابتدای امسال تا امروز ٧ هزار زندانی آزاد شده اند و آمار زندانیان مهریه نیز از ٦٠٠ زندانی به کمتر از ٥٠ زندانی رسیده است.