سازمان حفاظت محیط زیست با قاطعیت از تخریب تالابها جلوگیری کند
به گزارش گروه سیاسی ،اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به آسیبهای وارد شده به تالابهای کشور بدلیل تغییر شرایط اقلیمی و برخی تصمیمات نادرست بر احیاء و مدیریت تالابهای در معرض تهدید کشور تاکید کرد و خواستار برنامه ریزی و اقدامات موثر در این زمینه شد.
معاون اول رییس جمهور ضرورت اولویت بندی و تمرکز بر تالابهایی که نیازمند توجه بیشتری هستند را یادآور شد و گفت: باید با رسیدگی، احیاء و مدیریت مانع از تخریب تالابها شد و از پیامدهای مخرب ناشی از آن بر زندگی مردم و محیط زیست جلوگیری کرد.
جهانگیری با اشاره به قانون حفاظت، احیاء و مدیریت تالابهای کشور مصوب سال ۹۶ و تدوین آیین نامه این قانون، تصریح کرد: انتظاری که از ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور میرود این است که راهکارهایی اجرایی و عملیاتی به منظور رسیدگی به تالابهایی که در معرض خشک شدن و آسیب هستند تدوین کند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر نگاه جامع بر تامین آب مورد نیاز کشور در بخشهای کشاورزی و صنعت و نیز تامین حقابه تالاب ها، افزود: سازمان حفاظت محیط زیست باید بر اساس قوانین موجود از بهره برداریهای غیرمجاز از منابع آب که منجر به تخریب تالابها میشود با قاطعیت جلوگیری کند.
وی تصریح کرد: در خصوص صیانت از محیط زیست کشور هرجا که لازم باشد قطعا دولت مصوبات لازم را خواهد داشت و با استفاده از ظرفیتهای قانونی اقدام خواهد کرد.
وزیر نیرو نیز در این جلسه با اشاره عزم ملی برای حفاظت از تالابهای کشور، بر برنامه ریزی بلندمدت با نگاه آمایش سرزمینی در این خصوص تاکید کرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این نشست لزوم همکاری دستگاههای مرتبط برای کمک به احیاء تالابهای کشور را خاطرنشان ساخت و گزارشی از برخی راهکارهای برای تامین آب مورد نیاز تالابها در فصول پربارش سال ارائه کرد.
در این جلسه گزارشی از وضعیت تالابهای کشور از سوی نماینده سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شد. بر اساس این گزارش ۱۴۱ تالاب کشور به مساحت سه میلیون هکتار در آیین نامه جلوگیری از تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالابها به ثبت رسیده که از این تعداد ۲۵ تالاب ایران که دارای ارزش اکولوژیکی هستند در کنوانسیون رامسر ثبت شده اند.
در ادامه این جلسه چالشهای اصلی تالابهای ایران نظیر عدم تأمین حقابه زیست محیطی، ورود انواع آلایندههای کشاورزی، مراکز جمعیتی و آلایندههای صنعتی و نفتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اعضای حاضر در جلسه نظرات و دیدگاههای خود را در خصوص راهکارهای حفاظت، احیاء و مدیریت تالابهای کشور ارائه کردند.
در این نشست دستورالعمل نحوه تشکیل و اداره جلسات ستاد ملی به تصویب رسید و مقرر شد دو نفر صاحب نظر علمی به عنوان اعضای حقیقی به عضویت ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور معرفی شوند.
همچنین در این جلسه مقرر شد نقشه راه و راهبردها و برنامه عمل ملی حفاظت و احیای تالابها توسط سازمان حفاظت محیط زیست بروز رسانی شده و در جلسات بعدی ستاد ملی ارائه گردد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول،در این نشست همچنین مقرر شد وزارت نیرو با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست برنامه عملیاتی خود را در خصوص اجرایی نمودن ماده ۴ آئین نامه نحوه جلوگیری از آلودگی و تخریب غیرقابل جبران تالابها در خصوص تالابهای مندرج در آئین نامه برای سال آبی ۹۹-۱۳۹۸ در جلسه بعدی ستاد ملی ارائه نماید.
از دیگر مصوبات این جلسه تکلیف وزارت جهاد کشاورزی برای ارائه برنامههای جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش بار رسوبی رودخانههای منتهی به تالابها و تکلیف وزارت نیرو جهت ارائه اقدامات صورت داده و برنامههای آتی به منظور تعیین و علامت گذاره حد بستر و حریم تالابهای فهرست آئین نامه به استثناء علفهای دریایی و صخرههای مرجانی بود.