فیشینگ کار حرفهای به دام پلیس افتاد
به گزارش گروه جامعه ،رئیس پلیس فتا شهرستان دیواندره از شناسایی و دستگیری فیشینگ کار حرفهای که اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب دیگران میکرد، خبر داد. گفت: این متهم با طراحی و انتشار درگاههای پرداخت جعلی از فروشگاههای اینترنتی فعال در سطح استان خرید میکرد.
سروان اصانلو رئیس پلیس فتا شهرستان دیواندره از توابع استان کردستان اظهار کرد: در پی شکایت یکی از شهروندان این شهرستان مبنی بر برداشت غیرمجاز از حساب بانکی بهصورت اینترنتی و از طریق فضای مجازی موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت، با انجام تحقیقات گسترده و اقدامات فنی و شگردهای خاص پلیسی نسبت به شناسایی متهم اقدام شد.
این مقام انتظامی ادامه داد: طی بررسی و تحقیقات صورت گرفته، مشخص شد که شخص یا اشخاص ناشناسی در شبکههای اجتماعی، با طراحی درگاههای جعلی و تبلیغات با موضوع فروش برنامه ماهواره جیبی، صیغه یابی و ... شاکی را به یکی از درگاههای بانکی هدایت کرده و با وارد نمودن اطلاعات کارتبانکی جهت پرداخت هزینه فعالسازی با پیغام خطا مواجه شده و پس از گذشت چند روز مبلغ ۲۰ میلیون تومان را طی ۱۵۹ مرحله از حساب وی کم شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با اقدامات فنی و شگردهای خاص پلیسی متهم به هویت معلوم دریکی از شهرستانهای همجوار مورد شناسایی قرار گرفت و ضمن هماهنگی قضایی اکیپی از کارآگاهان این پلیس به محل سکونت وی مراجعه کردند و با توقیف کلیه ادلهی دیجیتالی شامل ۷۶۷ فقره شماره کارت اشخاص مختلف در کیس رایانه و ۳۶۰ فقره شماره کارت و اطلاعات بانکی افراد مختلف ذخیرهشده درگوشی نامبرده دستگیر و به پلیس فتا شهرستان دیواندره انتقال داده شد.
سروان اصانلو ادامه داد: با توجه به حرفهای بودن متهم، بدواً با شگردهای خاص پلیسی و مواجهه با مستندات و مدارک جمعآوریشده از سوی کارشناسان ضمن اعتراف به جرم خود گفت با طراحی و انتشار درگاههای پرداخت جعلی در شبکههای اجتماعی از قبیل اینستاگرام و تلگرام به بهانه فروش سؤالات کنکور، صیغه یاب، ماهواره جیبی و ... هدایت قربانیان به درگاههای جعلی بانکی، اقدام به سرقت اطلاعات کاربران کرده و با مبالغ جمعآوریشده از یکی از فروشگاههای اینترنتی فعال شهرستان بانه اقدام به خرید اینترنتی اشخاص با آدرسهای مختلف میکردم؛ لذا متهم با صدور قرار مناسب روانه زندان شد.
رئیس پلیس فتا شهرستان دیواندره بابیان اینکه شهروندان باید مراقب باشند تا در دام کلاهبرداران سایبری نیفتند، گفت: کاربران بههیچوجه اطلاعات شخصی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند و در هنگام خریدهای اینترنتی و پرداخت وجه از طریق درگاههای بانکی به اصالت و جعلی نبودن این درگاهها دقت کامل را داشته باشند و موارد مشکوک را با پلیس فتا در میان بگذارند.