فاز ۱۴ پارسجنوبی سال آینده به بهرهبرداری میرسد
وزیر نفت ضمن تاکید بر اینکه فرآیند تکمیل فاز ۱۱ پارسجنوبی بهزودی آغاز میشود، گفت: فاز ۱۴ پارسجنوبی نیز سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از شانا؛ بیژن زنگنه، وزیر نفت،روز گذشته در تشریح نشست خود با نمایندگان کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از ارائه گزارشی درباره طرحهای توسعهای نفت و گاز، تکمیل طرح توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی، میدانهای مشترک نفتی، وضع بودجه نفتی کشور در سال آینده، کارت سوخت و میدان مشترک گازی فرزاد بی خبر داد.
وی با بیان اینکه در این نشست گزارشی درباره طرحهای توسعهای نفت و گاز در بخش بالادستی با تمرکز بر میدانهای مشترک ارائه شد، افزود: خوشبختانه طرحهای میدانهای نفت و گاز باوجود تحریمهای شدید بهخوبی پیش میروند و این پیشرفت در پارسجنوبی بسیار مشهود است.
زنگنه با بیان اینکه وزارت نفت، تکمیل طرح توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی را بهعنوان آخرین فاز نیمهکاره این پالایشگاه بهزودی آغاز خواهد کرد و پس از این به سمت فشارافزایی و بالا بردن سقف تولید میرود، تصریح کرد: فاز ۱۴ پارسجنوبی نیز سال آینده به بهرهبرداری میرسد، هرچند بقیه اقدامها رو به پایان است.
وزیر نفت با بیان اینکه در این نشست توضیح کاملی درباره میدانهای مشترک نفتی غرب کارون مبنی بر جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت با ۷.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری ارائه شد، عنوان کرد: آخرین وضع تولید، فروش و صادرات نیز در این نشست مطرح شد.
وی ادامه داد: نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خواهان داشتن تصویری از وضع بودجه نفتی سال آینده کشور بودند، زیرا بحث سرمایه، موضوعی تعیینکننده است، البته تاکنون با کمک بانکهای عامل و صندوق توسعه ملی توانستیم در مسیر توسعه صنعت نفت گام برداریم.
زنگنه به موضوع کارت هوشمند سوخت نیز اشاره کرد و گفت: هنوز کارت سوخت ۵۰۰ هزار نفر از افراد ثبتنام کرده به دستشان نرسیده که بهزودی این کار پایان مییابد، اما بیش از ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار کارت سوخت در باجههای پست معطل مانده، در واقع مردم برای دریافت به باجهها مراجعه نکردهاند.
وزیر نفت با بیان اینکه این وزارتخانه دو کار را در میدان نفتی فرزاد بی همزمان پیش میبرد، افزود: ابتدا اینکه به هندیها بهطور رسمی پیغام مذاکره دادهایم که طبق چارچوبهای توافق شده کار آغاز شود و علاقهمند به همکاری با هندیها هستیم، اما اگر هندیها به این همکاری تمایل نشان ندهند با شرکتهای ایرانی کار را پیش میبریم، البته روشهای تامین مالی پروژه فرزاد بی را نیز بهدست آورده و اهداف و نحوه اجرای آن را مشخص کردهایم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *