ساماندهی تولید و مصرف مصالح ساختمانی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمودرضا طاهری در مراسم امضای تفاهمنامه مابین استاندارد استان تهران و سازمان نظام مهندسی استان تهران با بیان اینکه از فواید این تفاهمنامه این است که کل جامعه از آن استفاده میکنند، اظهار کرد: هر کاری که صورت میگیرد کاستیهایی دارد که باید این کاستیها دیده و رفع شود.
وی افزود: تفاهمنامه جدید نگاه ویژه به قوانین بالادستی دارد مثل قانون نظام مهندسی و قانون نظام توسعه استاندارد که یکسال قبل در مجلس تصویب و ابلاغ شده است دارد.
طاهری تصریح کرد: اگر تدوین استاندارد مصالح ساختمانی که نقطه شروع هر فرایندی است با مشارکت متخصصان باشد در اجرا کمترین مشکل را خواهیم داشت.
رئیس اداره کل استاندارد تهران گفت: اگر انجمنها و مهندسین ناظری که بر روی ساختمانها حضور دارند و نظارت میکنند در کمیتهها حضور پیدا کنند و نظرات فنی بدهند حتما استانداردی که تدوین میشود، استانداردی خواهد بود که دارای کمترین نواقص است.
وی با اشاره به استفاده از تجهیزات غیر استاندارد در زمان ساخت ساختمان خواستار همکاری در ساماندهی تولید و مصرف مصالح ساختمانی شد و افزود: اگر بتوانیم با نظام مهندسی ساختمان هماهنگ شویم و فهرست تجهیزات استاندارد سازی شده را به سازندگان ارائه کنیم این افراد نیز دیگر از کالاهای غیراستاندارد استفاده نخواهند کرد.
طاهری گفت: در این تفاهمنامه کمیته مشترکی دیده شده که وظیفه سیاستگذاری را برعهده دارد و کار آن سیاستگذاری برای کارگروه اجرایی است و انجمنها نیز بنا به موضوع مرتبط در جلسات حضور خواهند داشت.
رئیس اداره کل استاندارد استان تهران تاکید کرد: سعی میکنیم با هم افزایی که با نظام مهندسی ساختمان داریم گام بلندی در استاندارسازی مصالح ساختمانی از تولید تا مصرف برداریم.
همچنین در این مراسم محمد طاهری رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه یکی از بزرگترین خلاءهای موجود عدم تعامل بین ارگانها است و این تفاهمنامه تلاشی است برای بهبود هماهنگی و تعامل و بسترسازی برای استفاده از ظرفیتهای این دو نهاد برای بهبود وضعیت گفت: تعامل و هماهنگی این دو نهاد در افزایش کیفیت ساخت و ساز میتواند تاثیرگذار باشد.
وی افزود: یکی از خلاهایی که در ساخت و ساز شهری آفت بزرگی به حساب میآید، استفاده از فراوردها و مصالح غیر استاندار است که موجب هدرفت سرمایههای ملی و کاهش عمر ساختمان میشود علاوه بر آن موجب از بین رفتن ایمنی و از بین رفتن سازهها نیز میشود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه در راستای تفاهم نامهای است که در سال ۹۵ امضا شده، نقصهایی که در آن وجود داشت شناسایی شده و در این تفاهم نامه جدید سعی شده که این آسیبها برطرف شود.