چاههای کشاورزی عمده دلیل ایجاد فروچاله ها
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان گفت: بیشترین میزان آب در بخش کشاورزی صرف میشود که درصورت ایجاد تغییر در الگوی کشت و ترویج روشهای آبیاری نوین میتوان با پدیده فرونشستها مبارزه کرد.
خبرگزاری میزان -
منصور ستوده در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص آخرین وضعیت فروچالههای استان همدان اظهار کرد: حدود ۳۰ مورد فروچاله در استان همدان گزارش شده که عمدهترین آنها در دشت رزن، قهاوند و کبودرآهنگ بوده است.
وی در مورد ابعاد فروچالههای استان همدان خاطرنشان کرد: عمق این فروچالهها متفاوت است به طوریکه طول برخی از آنها به سی متر و عمق آنها تا ۹۰ متر هم پیش رفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان در خصوص اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ایجاد فرونشستها اظهار کرد: در چند سال اخیر سعی شده چاههای کشاورزی که عمده دلیل ایجاد فروچالهها هستند شناسایی شوند و با نصب کنتور بر روی این چاهها بتوان کنترل آنها را در دست گرفت.
ستوده افزود: بالغ بر ۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه هوشمند آب و برق در زمینهای کشاورزی نصب شده است و چاههای غیر مجاز نیز از طریق احکام قضایی پیگیری شد و حکم انسداد آنها صادر شده است. حدود سه هزارو ۶۰۰ تا سه هزار و ۷۰۰ حلقه چاه غیر مجاز را پر و مسدودالمنفعه کردیم.
وی به تاثیر سیلابهای اخیر در زمینه تغذیه سفرههای زیرزمینی اشاره کرد و گفت: سیلاب امسال و جاری شدن آب در رودخانههای بدون آب باعث شد تا سفرههای آب زیرزمینی استان تغذیه شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به مصرف بالای آب در بخش کشاورزی گفت: در مجموع به دلیل آنکه ۹۰ درصد منابع آب در بخش کشاورزی مصرف میشود و عمدهترین مصرف در این بخش است باید الگوی کشت با تغییراتی همراه شود و آبیاری به روشهای نوین و قطرهای ترویج پیدا کند تا شاهد پدیدههایی، چون فرونشست در این استان نباشیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *