چند توصیه‌ بهداشتی برای زائران حسینی

13:23 - 12 مهر 1398
کد خبر: ۵۵۵۴۰۹
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان درباره زائرین اربعین حسینی گفت: قبل از عزیمت زائرینی که بیماری مزمن مثل دیابت، فشار خون و یا بیماری قلبی دارند حتما به پزشک خود مراجعه کنند.

چند توصیه‌ بهداشتی برای زائران حسینیبه گزارش گروه فضای مجازی ،شکرالله سلمان زاده رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان درباره زائرین اربعین حسینی گفت: قبل از عزیمت زائرینی که بیماری مزمن مثل دیابت، فشار خون و یا بیماری قلبی دارند حتما به پزشک خود مراجعه کرده و ضمن معاینه با اجازه پزشک در این سفر حاضر شوند.

او افزود: بیمارانی که قصد حضور در این سفر را دارند دارو‌های که مصرف می‌کنند را با خود به همراه داشته باشند که بتوانند در طول مسیر استفاده کنند.

سلمان زاده گفت: مسئله آب و مواد غذایی سالم مهم‌ترین مسئله بهداشتی است که زائرین اربعین حسینی باید به آن توجه داشته باشند و در طول مسیر حتما از آب و مواد غذایی مطمئن و بهداشتی استفاده کنند.

او ادامه داد: زائرین در طول مسیر حتما از غذای گرم استفاده کنند و به هیچ وجه از غذای سرد و مانده استفاده نکرده و غذایی را با خود به همراه نداشته باشند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به اهمیت استفاده از آب سالم و بسته بندی در طول مسیر پیاده روی گفت: کسانی که قصد پیاده روی دارند در طول مسیر آب بسته بندی و بهداشتی تهیه و مصرف کنند و به هیچ وجه از آب رودخانه و آب که به شکل غیربهداشتی عرضه می‌شود استفاده نکنند.

سلمان زاده در مورد مصرف سبزیجات توصیه کرد: مصرف سبزجات و کاهو به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و در مورد میوه نیز مصرف میوه‌هایی که پوست آن‌ها کنده می‌شود با رعایت نکات بهداشتی توصیه می‌شود.

این مقام مسئول گفت: در طول دوره پیاده روی کسانی که مستعد زخم پا هستند مثل بیماران دیابتی در طول مسیر استراحت کافی کرده و از کفش مناسب و طبی استفاده کنند.

سلمان زاده ادامه داد: بارش‌های پاییزی که در سال‌های اخیر برای هموطنان مشکل تنفسی ایجاد کرده است در صورت رخ دادن زائرین نکات لازم را در این خصوص رعایت کنند و سعی کنند در محیط مسقف و سربسته حضور پیدا کرده و در زیر باران قرار نگیرند و کسانی هم که مشکلات تنفسی و آسم دارند حتما ماسک و دارو‌های خود را به همراه داشته باشند.
زائرین توصیه‌های زیر را حتما رعایت کنند

از ظروف مخصوص غذای گرم و لیوان‌های یکبار مصرف کاغذی استفاده کنند.

از خوردن غذا‌های حساس مثل سالاد اولویه و شیر برنج و به طور کلی غذا‌های که در آن‌ها شیر و تخم مرغ استفاده می‌شود پرهیز کنند.

زایرین در طول مسیرپیاده روی اربعین در کشور عراق نیز اگر شیری مصرف می‌کنند شیر داغ و جوشیده باشد.

از سبزی‌هایی که مطمئن هستند به شکل بهداشتی شستشو شده مصرف کنند.

از دوغ و ماست پاستوریزه و بسته بندی شده استفاده کنند و از مصرف دوغ و ماست محلی خودداری کنند.

مصرف و به همراه داشتن آبلیمو و لیمو را به همه توصیه می‌کنیم و بعد از غذا حتما زائرین برای اینکه دچار مسمومیت نشوند آبلیمو مصرف کنند.

برای مقابله با بیماری آنفولانزا زائرین دست‌ها را به مدت ۶۰ثانیه با مایع دستشویی قبل و بعد غذا به شکل صحبح و درست مورد شستشو قرار دهند.

زایرین سعی کنند ژل ضدعفونی کننده به همراه داشته باشند و دست‌های خود را ضدعفونی کنند.

در مورد بیماری‌های تنفسی در طول مسیر اگر دچار مشکلی شدند به نزدیکترین پایگاه سلامت اطلاع دهند و از کسانی که عطسه و سرفه می‌کنند با فاصله ۲ متری حرکت کرده و در شب‌ها نیز در موکب‌های که تهویه مناسب دارند استراحت کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *