چند توصیه بهداشتی برای زائران حسینی
به گزارش گروه فضای مجازی ،شکرالله سلمان زاده رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان درباره زائرین اربعین حسینی گفت: قبل از عزیمت زائرینی که بیماری مزمن مثل دیابت، فشار خون و یا بیماری قلبی دارند حتما به پزشک خود مراجعه کرده و ضمن معاینه با اجازه پزشک در این سفر حاضر شوند.
او افزود: بیمارانی که قصد حضور در این سفر را دارند داروهای که مصرف میکنند را با خود به همراه داشته باشند که بتوانند در طول مسیر استفاده کنند.
سلمان زاده گفت: مسئله آب و مواد غذایی سالم مهمترین مسئله بهداشتی است که زائرین اربعین حسینی باید به آن توجه داشته باشند و در طول مسیر حتما از آب و مواد غذایی مطمئن و بهداشتی استفاده کنند.
او ادامه داد: زائرین در طول مسیر حتما از غذای گرم استفاده کنند و به هیچ وجه از غذای سرد و مانده استفاده نکرده و غذایی را با خود به همراه نداشته باشند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به اهمیت استفاده از آب سالم و بسته بندی در طول مسیر پیاده روی گفت: کسانی که قصد پیاده روی دارند در طول مسیر آب بسته بندی و بهداشتی تهیه و مصرف کنند و به هیچ وجه از آب رودخانه و آب که به شکل غیربهداشتی عرضه میشود استفاده نکنند.
سلمان زاده در مورد مصرف سبزیجات توصیه کرد: مصرف سبزجات و کاهو به هیچ وجه توصیه نمیشود و در مورد میوه نیز مصرف میوههایی که پوست آنها کنده میشود با رعایت نکات بهداشتی توصیه میشود.
این مقام مسئول گفت: در طول دوره پیاده روی کسانی که مستعد زخم پا هستند مثل بیماران دیابتی در طول مسیر استراحت کافی کرده و از کفش مناسب و طبی استفاده کنند.
سلمان زاده ادامه داد: بارشهای پاییزی که در سالهای اخیر برای هموطنان مشکل تنفسی ایجاد کرده است در صورت رخ دادن زائرین نکات لازم را در این خصوص رعایت کنند و سعی کنند در محیط مسقف و سربسته حضور پیدا کرده و در زیر باران قرار نگیرند و کسانی هم که مشکلات تنفسی و آسم دارند حتما ماسک و داروهای خود را به همراه داشته باشند.
زائرین توصیههای زیر را حتما رعایت کنند
از ظروف مخصوص غذای گرم و لیوانهای یکبار مصرف کاغذی استفاده کنند.
از خوردن غذاهای حساس مثل سالاد اولویه و شیر برنج و به طور کلی غذاهای که در آنها شیر و تخم مرغ استفاده میشود پرهیز کنند.
زایرین در طول مسیرپیاده روی اربعین در کشور عراق نیز اگر شیری مصرف میکنند شیر داغ و جوشیده باشد.
از سبزیهایی که مطمئن هستند به شکل بهداشتی شستشو شده مصرف کنند.
از دوغ و ماست پاستوریزه و بسته بندی شده استفاده کنند و از مصرف دوغ و ماست محلی خودداری کنند.
مصرف و به همراه داشتن آبلیمو و لیمو را به همه توصیه میکنیم و بعد از غذا حتما زائرین برای اینکه دچار مسمومیت نشوند آبلیمو مصرف کنند.
برای مقابله با بیماری آنفولانزا زائرین دستها را به مدت ۶۰ثانیه با مایع دستشویی قبل و بعد غذا به شکل صحبح و درست مورد شستشو قرار دهند.
زایرین سعی کنند ژل ضدعفونی کننده به همراه داشته باشند و دستهای خود را ضدعفونی کنند.
در مورد بیماریهای تنفسی در طول مسیر اگر دچار مشکلی شدند به نزدیکترین پایگاه سلامت اطلاع دهند و از کسانی که عطسه و سرفه میکنند با فاصله ۲ متری حرکت کرده و در شبها نیز در موکبهای که تهویه مناسب دارند استراحت کنند.