بررسی و نظارت وضعیت بهداشت بوفههای مدارس
به گزارش گروه فضای مجازی ،سید رضا غلامی به نحوه کنترل بهداشتی و بازرسی از بوفه مدارس و مراکز آموزشی اشاره کرد و گفت: بر اساس ابلاغی که به معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور داشته ایم، نظارتهای بهداشتی بر مدارس و مراکز آموزشی، قبل از آغاز سال تحصیلی شروع میشود.
وی با اشاره به هماهنگی وزارت بهداشت با وزارت آموزش و پرورش و سازمان دانش آموزی برای نظارت بهداشتی بر بوفه مدارس، افزود: امسال، بوفه بر اساس نوع خوراکیها و مواد غذایی که دارند، تقسیم بندی شده اند. به طوری که چهار دسته بوفه، برای نظارتهای بهداشتی، تعریف شده است.
غلامی ادامه داد: دسته اول، بوفههایی هستند که فقط مواد غذایی بسته بندی شده دارای مجوز را عرضه میکنند. یعنی این مواد غذایی، نیاز به نگهداری در شرایط ویژه مثل یخچال را ندارند. البته این قبیل بوفه مدارس، بیشتر شامل مناطق محروم و دوردست کشور و مدارسی که زیر ۱۰۰ نفر دانش آموز دارند.
وی افزود: دسته دوم بوفه مدارس، علاوه بر اینکه مواد غذایی دسته اول را دارند، میتوانند از مواد غذایی استفاده کننده که نیاز به نگهداری در یخچال دارد. مثل شیر پاستوریزه و...، که باید داخل یخچال باشد.
غلامی، به دسته سوم بوفه مدارس اشاره کرد و گفت: دسته سوم بوفه مدارس، علاوه بر داشتن مواد غذایی بوفههای نوع اول و دوم، غذاهای آماده میآورند که احتیاج به گرم نگه داشتن هستند. مثل عدسی و لوبیا، که لازم است حتما تجهیزات گرم کننده را داشته باشند.
وی ادامه داد: بوفه نوع چهارم که همان سلف سرویسها و آشپزخانههای پخت غذا هستند که شامل مراکز آموزشی و دانشگاهها میشود.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در خصوص روند نظارت بر فعالیت بوفههای مدارس، گفت: ما، نظارت را بر چند فصل فعالیتی تقسیم بندی کرده ایم. نخست، بهداشت فردی مسئول بوفه است. اولویت کار در بوفه مدرسه، کارت بهداشت و همچنین پوشیدن لباس فرم است.
غلامی افزود: فصل دوم نظارتهای ما، بهداشت محیط بوفه مدرسه است. جمع آوری زباله و پوساند و همچنین، نظافت قفسههای بوفه، از مواردی است که باید رعایت شود.
وی، فصل سوم نظارتهای بهداشتی را نحوه صحیح نگهداری مواد غذایی در بوفه دانست و گفت: اگر بوفهای که غذایی را فرآوری میکند، باید نحوه نگهداری آن را که شامل دمای لازم برای سالم ماندن این قبیل مواد غذایی است، رعایت کرده و تجهیزات لازم را داشته باشد.
غلامی در ادامه به نحوه بازرسیهای نیروهای بهداشتی از بوفهها اشاره کرد و افزود: نیروهای بهداشتی به تجهیزات پرتابل و دماسنج لیزری و نفوذی مجهز هستند. آنچه مسلم است، به گونهای برنامه ریزی شده که با توجه به نیروهای بهداشتی هر شهر و بر اساس جمعیت و تعداد مراکز آموزشی و مدارس، حداقل فصلی یکبار بازرسی و نظارت داشته باشند.
وی گفت: در روستاها و شهرهای کوچک، با همکاری بهورزان، گاها این نظارتها به ماهی دو بار برسد.
غلامی افزود: علاوه بر این بازرسی ها، چنانچه از سوی اولیا و مربیان و خانواده ها، از نحوه بهداشت بوفه مدرسه شکایت داشته باشند، ما سرکشی خواهیم کرد. ضمن اینکه از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ نیز، این بازرسیها و نظارتها صورت میگیرد.