فرمانداری دغدغه انتقال کارخانه پارس قو از تهران را دارد/ خروج شرکت شهرکهای صنعتی از پایتخت
وی با بیان این که طرح مسائلی در مورد صنایع آلاینده در تهران و انتقال آنها به این معنی نیست که فرمانداری نسبت به این مسائل بی خبر و بی تفاوت است، تصریح کرد: نباید فراموش کرد انتقال صنایع آلاینده دارای ابعاد مختلف و پیچیده ای است نمی توان تنها به ابعاد زیست محیطی آن نگریست و سایر ابعاد را از یاد برد.
برخورد فرمانداری در انتقال پارس قو سیستماتیک است
ناصربخت با تاکید بر این که به طور مثال در انتقال کارخانه پارس قو تنها یکی از ابعاد تامین شغل برای کارکنان این کارخانه است، اظهار کرد: برخورد فرمانداری با مشکلات نه برخورد خطی بلکه برخوردی سیستماتیک است. لذا در انتقال کارخانه پارس قو نباید از یاد برد که باید فرصت کافی برای انجام این کار وجود داشته باشد. این در حالی است که شهرداری از یک سو اشتغال این کارگران را تضمین می کند و از سوی دیگر در حال تعدیل نیروهای خود بر اساس مصوبه های شورای شهر تهران است.
19 سال بی تفاوتی در برابر حکم پلمپ پارس قو
معاون سیاسی انتظامی فرماندار تهران با بیان این که 20 سال پیش حکم پلمپ این کارخانه صادر شده است، تاکید کرد: اما حجم فعالیت های صورت گرفته در یک سال گذشته که ما امور را به دست گرفته ایم با فعالیت های 19 سال پیش از آن قابل مقایسه نیست.
توقف آلودگی صوتی و پساب صنعتی کارخانه پارس قو
ناصربخت با تاکید بر این که فرمانداری نمی پذیرد تنها به پلمپ پارس قو اکتفا کند و تصور کند حوزه ماموریتش به پایان رسیده بر توجه به ابعاد مختلف انتقال این کارخانه تاکید کد و افزود: در جلسه های متعدد با حضور دست اندرکاران محیط زیست و تشکیلات کار در استان تهران ابعاد متفاوت انتقال پارس قو را بررسی کرده ایم.این در حالی است که محیط زیست در مدت زمانی که برخی از اعضای شورای شهر در خصوص پارس قو صحبت های را در رسانه ها مطرح می کردند، بارها مجموعه پارس قو را بررسی کرده و اعلام کرده است آلودگی صوتی و پساب صنعتی این مجموعه متوقف شده است. به این دلیل که تا زمان آماده شدن شرایط برای انتقال این واحد صنعتی باید آلودگی های زیست محیطی آن را کنترل کرد.
اعلام زمان انتقال بر عهده سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران است
معاون سیاسی انتظامی فرماندار تهران با تاکید براین که موضوع انتقال یک صنعت موضوعی تخصصی است، گفت: سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران باید به کارشناسی، بازدید و مکانیابی این کارخانه بپردازد تا بتواند از نظر فنی مدت زمان انتقال را اطلاع دهد، لذا ارائه بازه زمانی برای انتقال کارخانه پارس قو بر عهده این سازمان است.
وی با تاکید به این که هیچ گاه نگاه ما این نبوده است که کارخانه پارس قو در تهران بماند، تاکید کرد: وظیفه ما انتقال این واحد صنعتی است در نتیجه ماموریت خود را انجام می دهیم. نباید فراموش کرد که کشور قانون دارد و طبق آن عمل می شود.اما در شرایط فعلی رسم شده است که به نظرهای زیست محیطی تمام دستگاه هایی که حوزه ماموریتشان زیست محیطی نیست توجه می کنیم اما نیم نگاهی به گزارش های اداره کل محیط زیست استان تهران در مورد پارس قو یا هر مجموعه دیگری نداریم.در این مقام مسئول افزود: در چنین حالتی شهرداری تهران به موجب ماده 55 قانون شهردرای ها که منسوخ شده است به اظهار نظر می پردازد و می خواهد کارخانه ای را در مدت زمان یک شب تعطیل کند و به سایر ابعاد آن بی توجه باشد.
وجود اهداف اقتصادی در پس زمینه هیاهو برای انتقال پارس قو
وی با تاکید بر این که با وجود اقدامات انجام شده درباره انتقال کارخانه پارس قو در یک سال گذشته فرمانداری مدام مورد هجمه قرار می گیرد، عنوان کرد: تاکنون در برابر این هجمه ها خویشتنداری کرده ایم زیرا اعتقاد داریم در پس زمینه هیاهوی صورت گرفته در مورد این کارخانه اهداف اقتصادی وجود دارد. با توجه به مساحت و موقعیت این مجموعه می توان تصور کرد فرصت فوق العاده ای برای ساخت مجتمع تجاری یا مسکونی بزرگی شکل گرفته است. این در حالی است که تدبیری در خصوص زیرساخت های چنین سازه شهری صورت نگرفته است، در نتیجه با مهیا بودن فرصت اقتصادی در زمین این کارخانه تصور ما بر این است که مطالبات شورای شهر درباره پارس قو مورد حمایت مالکان این مجموعه نیز باشد اما فرمانداری تنها در حال بهبود شرایط فعلی و آماده سازی انتقال کارخانه پارس قو به معنی واقعی کلمه است.
معاون سیاسی انتظامی فرماندار تهران در پایان به موضوع شرکت شهرک های صنعتی، تامین آب و انتقال آن به پیشوا، استان قزوین و یکی از استان های دورتر اشاره کرد و گفت: بدین منظور اراضی مورد بازدید قرار گرفته و کارشناسان در خصوص تامین آب مطالعات و اظهار نظرهایی را داشته اند.