کارشناس مسائل غرب آسیا: طرح «ائتلاف امید و صلح هرمز»، پیشنهاد دیرینه ایران است
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: مبنای طرح ائتلاف امید و صلح هرمز این است که امنیت خلیج فارس توسط کشورهای منطقه حفظ شود و قدرتهای خارجی، این منطقه را ترک کنند؛ البته این پیشنهاد دیرینه ایران است.
محمدصادق کوشکی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به طرح ائتلاف امید و صلح هرمز اظهارکرد: این طرح همان موضعی است که جمهوری اسلامی در طول ۴۰ سال گذشته اتخاذ کرده است؛ پیشنهاد و نکته تازهای نداشت.
وی ادامه داد: مبنای طرح ائتلاف امید و صلح هرمز این است که امنیت خلیج فارس توسط کشورهای منطقه حفظ شود و قدرتهای خارجی، این منطقه را ترک کنند؛ البته این پیشنهاد دیرینه ایران است.
کوشکی با بیان اینکه عمان از کشورهایی است که نزدیک به سه دهه با ایران همکاری دارد و رزمایشهای مشترک بسیاری داشتهایم، تصریح کرد: اینکه کشورهایی مانند عربستان سعودی، کویت و امارات هم بخواهند از این طرح حمایت کنند، فعلا اتفاق نخواهد افتاد زیرا تکیهشان بر قدرتهای بیگانه است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: طبیعتا ماهیت دولتهای عربی خلیج فارس که غیرمردمی و غیر مشارکتی هستند، اجازه نمیدهد چنین طرحی را بپذیرند، زیرا با پذیرفتن این طرح آنها حامیان فرامنطقهایشان را از دست میدهند.
کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: نکته دیگر اینکه سفر اخیر رئیس جمهور به مجمع عمومی سازمان ملل، دستاورد خاصی نداشت و فضایی ایجاد شد که آمریکاییها بتوانند ایران را تحقیر کنند و در واقع پیشنهادهای عجیب و تحقیر آمیزشان را ارائه کنند؛ از همان ابتدا که آمریکاییها برای این سفر مانع ایجاد کردند و روادید رئیس جمهور و وزیر خارجه را دیر صادر کردند، تحقیر و توهین قابل مشاهده بود.
کوشکی گفت: مذاکره مفید و سودمندی هم در پی این سفر شکل نگرفت و فقط محدودیتهای ترددی برای آقای ظریف بیشتر شد؛ حال با این حجم رفتارهای تحقیری و توهین آمیز آمریکا و اروپاییها، اصلا چه لزومی برای انجام چنین سفری وجود داشت؟
وی درباره استراتژی ایران و آمریکا بعد از این سفر و وقایع شکل گرفته در روابط دو طرفه نیز گفت: ترامپ به دنبال یک بحث تبلیغاتی بهخاطر انتخابات پیش رو بود؛ چرا که آمریکاییها علاقهای به انجام دیدار و مذاکرات ندارند و ثابت کردهاند که به توافقات بین المللی پایبند نیستند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: از این طرف هم مدیران ما، اعتقادی به نیروی درونی ندارد ولی باید با نیروی درونی موجود در کشور، مشکلات را حل کرد.
وی همچنین با اشاره به علت تحریم مجدد بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی از سوی آمریکا گفت: این تحریمهاحرکتی بود تا آمریکاییها دل سعودیها را به دست بیاورند و تسکین خاطری برای عربستان بعد از حمله نیروهای یمنی به پالایشگاه عربستان باشد. این اقدام؛ تنها حرکتی تبلیغی برای آرامش ریاض بود. چنین تحریمهایی بهرهای از واقعیت ندارد و سالها است که اتفاق میافتد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *