مشکل دفع فاضلاب اهواز تا پایان سال جاری رفع می شود
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: سیستم فاضلاب اهواز فرسوده است که در این خصوص مناقصهای برای ترمیم لولههای فاضلاب اهواز به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان برگزار میشود و این مشکل تا پایان سال جاری رفع می شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، قاسم تقی زاده خامسی در نشست خبری در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی آب و فاضلاب در خصوص حذف قبوض کاغذی آب اظهار کرد: در این خصوص برنامه ریزیهای لازم صورت گرفته و در یک شهر کوچک به صورت پایلوت در حال انجام است.
وی افزود: برای کنتورهای مشترک نیز قرار است تعداد واحدها در نظر گرفته شود.
وی افزود: برای کنتورهای مشترک نیز قرار است تعداد واحدها در نظر گرفته شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به تعداد چاه غیر مجاز در کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۲۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد و در صورت ادامه روند وزارت نیرو در زمینه بستن چاههای غیر مجاز، این چاهها تا ۲۰ سال دیگر نیز بسته نمیشود.
وی افزود: درحال حاضر ۱۲۰ هزار چاه هزار از ۳۲۰ چاه غیر مجاز زیر ۲۰ متر عمق دارد که آب سطحی محسوب میشود و تمرکز ما بروی ۲۰ درصد چاه هاست که برداشت جدی از آنها صورت میگیرد.
تقی زاده خامسی در خصوص نقش لایروبی رودخانهها در مهار سیلاب گفت: لایروبی در مهار سیلاب نقش دارداما پررنگ نیست و این موضوع را نمیتوان تنها راه مدیریت سیلاب نام برد و باید به نکات مهمی از قبیل سدهایی که در مسیر سیلاب قرار دارد توجه ویژهای شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به لایروبی رودخانههای بزرگی همچون کارون خاطرنشان کرد:درزمینه جبران خسارات سیلاب اخیر حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان به وزارت نیرو داده شد که بخشی از آن برای لایروبی رودخانهها استفاده میشود و این میزان کافی نیست و به پنج برابر آن نیاز است تا به صورت تدریجی بتوان رودخانهها را لایروبی کرد.
وی در ادامه افزود: سیلاب در هیچ کشوری قابل پیش بینی نیست و بیشترین خسارت در بین حوادث غیرمترقبه به سیل مربوط میشود و در این بین سازمان هواشناسی ابتدای هر سال پیش بینیهایی را برای کل سال اعلام میکند که قابل اتکا نیست، از طرفی پیش بینیهای فصلی ۳۰ تا ۵۰ درصد و پیش بینیهای ۴۸ ساعته ۸۰ تا ۹۰ درصد قابل اتکاست.
تقی زاده خامسی در گوشهای از صحبتهای خود به تشکیل کارگروهی برای آبرسانی فضای سبز تهران اشاره کرد و گفت: میزان مصرف آب شرب در تهران با لغ بر ۲۰۰ میلیون متر مکعب است و میزان آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز این شهر۲۵۰ میلیون متر مکعب است به همین منظور جلسهای با شهردار تهران برگزار شد تا از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در رابطه با جزئیات انتقال آب دریای عمان اظهار کرد: قرار است ۲۲۸ میلیون متر مکعب آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان، ۶۰ میلیون متر مکعب به خراسان شمالی و ۱۱۰ میلیون مترمکعب به خراسان رضوی انتقال یابد.
وی با بیان اینکه آب برداشتی از دریا سه برابر این مقدار است افزود: در این راستا کنسرسیومی در استانها تشکیل و قرار است بخش خصوصی آب را به صنعت منتقل کند و در این زمینه وزارت نیرو خرید تضمینی ندارد و درصورت نیاز اقدام میکند.
تقی زاده خامسی خاطر نشان کرد: در گذشته قبل آب دریا به یزد تخصیص داده شد و امور مربوط به انتقال به استان کرمان نیز در حال انجام است و در حال حاضرمطالعه برای انتقال آب دریا به ۱۷ استان انجام میشود.
برگزاری مناقصه برای رفع مشکل فاضلاب اهواز
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در پاسخ به سوال در خصوص سیستم دفع فاضلاب اهواز و برنامه ریزی برای رفع مشکلات آن گفت: سیستم فاضلاب اهواز به چندین سال قبل بازمیگردد و فرسوده است که در این خصوص مناقصهای برای ترمیم لولههای فاضلاب اهواز به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان برگزار میشود.
وی در خصوص زمان ترمیم لولههای فاضلاب اهواز خاطرنشان کرد: این طرح تا پایان سال اجرایی میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *