۸ کشور مخاطب «طرح صلح هرمز» هستند
سخنگوی وزارت خارجه در مورد احتمال تغییر روابط ایران و عربستان با میانجیگری عراق گفت: همیشه احتمال تغییر روابط وجود دارد. جمهوری اسلامی هم اقدامات کاهش تنش را نفی نمیکند. کشورهای زیادی هستند چه در منطقه ما، چه شرق آسیا و اروپا تا تنشهای موجود رفع شود، اما طرف مقابل این آمادگی را ندارد و هر وقت این آمادگی ایجاد شود جمهوری اسلامی بلادرنگ قبول خواهد کرد.
وی در مورد پیگیری مکانیسم ماشه از سوی اروپا اظهار کرد: امکان پیگیری چنین مکانیسمی از سوی اروپا نیست، زیرا ایران ابتدا به ساکن تعهد برجام را نقض نکرده است که این اقدام در دستور کار قرار بگیرد.
موسوی در مورد دیدار اعضای کنگره با ظریف در نیویورک گفت: بیشتر مسائل دوجانبه و منطقهای مطرح شد و به دلیل ترس نمایندگان از دولت آمریکا، بیشتر این رایزنیها از طریق تلفن صورت گرفت.
اروپا اجرای تعهداتش را به مجوز آمریکا گره زده است
سخنگوی وزارت خارجه در مورد مذاکرات روحانی با سران اروپا برای گفتگو در برخی بخشهای برجام گفت: در این سفر تلاش شد ابتکارات بن بست شکنی ارائه شود، اما این طرحها منوط به دیدار با ترامپ شده بود که قابل وصول نبود. این موضوع قبلا و همچنین در سفر به نیویورک این طرح هم عنوان شد تا بن بست موجود از بین رود. اما در حال حاضر حرف ما با اروپا است که به تعهداتشان عمل کنند که متاسفانه آنها این مساله را به درخواست آمریکا گره زدهاند.
موسوی تصریح کرد: بر این اساس ما سیاست مقاومت خود را در این شرایط ادامه خواهیم داد. البته راه برای طرف آمریکا روشن است.
سیاست جمهوری اسلامی در مواجه با ورزشکاران صهیونیستی، به رسمیت نشناختن این رژیم است
وی در خصوص فشارهای رژیم صهیونیستی بر تیمهای ورزشی ایران گفت: رژیمهای جعلی سعی میکنند از هر راهی خود را جا بیندازند. در سالهای اخیر این رژیم با به خدمت گرفتن ورزشکاران خارجی در میادین برای خود اعتبار کسب کنند. جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمیشناسد و اعتباری هم برای آن قائل نیست لذا موضوع، بازی نکردن ورزشکاران نیست.
موسوی در مورد تحریم شرکت چینی به دلیل خرید نفت از ایران بیان کرد: آمریکا خیلی دارد روی قدرت اقتصادی خود حساب میکند، اما دیر یا زود این وضعیت تغییر میکند. اقدام آمریکا مخالف آزادی تجاری بین المللی است و اگر جلو آن گرفته نشود گریبان خیلیها را میگیرد. اما ملت و دولت چین مقاومت خوبی کرد و این کشور با کشورهایی که ارادهای از خود ندارند، متفاوت است.
دیدار جابری انصاری با عمار حکیم در خصوص هماهنگی مراسم اربعین بود
سخنگوی وزارت خارجه در مورد دیدار جابری انصاری با عمار حکیم گفت:جابری انصاری در چارچوب وظایف خود به عراق سفر کرد. لازم بود قبل از مراسم اربعین هماهنگی با مقامات ارشد عراقی صورت بگیرد که در این ملاقات انجام شد.
وی درباره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران موافق هرگونه اتخاذ شیوههای مسالمت آمیز و دموکراتیک است و ایران از رویکرد انتخابات در افغانستان حمایت میکند. راه حل صلح در این کشور هم حضور همه گروهها است. ایران حامی افغانستان با ثبات و امن و در گفتگوها با گروههای افغانی و دولت این کشور بر این مهم تاکید کرده است.
امنیت و حاکمیت عراق برای ایران مهم است
موسوی در مورد صحبتهای سفیر ایران در عراق در واکنش به حملات آمریکا گفت: امیدواریم در منطقه جنگی رخ ندهد، اما امنیت و حاکمیت عراق برای ایران مهم است. برخی فضاسازیها هم به روابط مستحکم دو همسایه خدشهای وارد نمیکند.
وی درباره پیشنهاد جانسون در خصوص گفتگو برای برجام جدید تصریح کرد: بهتر است اروپا فعلا همین برجام را اجرایی کند تا به مسایل و توافق دیگری برسیم.
موسوی در مورد هماهنگی مجلس برای تغییرات در برجام گفت: رئیس جمهور قطعا صحبتی که در این باره میکند با پشتوانه ارکان نظام است.
پیشنهاد آبه برای اختصاص خط اعتباری روی میز است
سخنگوی وزارت خارجه در مورد ابتکار شینزو آبه بیان کرد: آبه در سفر به تهران و هم در دیدار ظریف در توکیو خواستار ارائه پیشنهاداتی بود تا مشکل بی تعهدی اعضای برجام حل شود. آبه طرحی مشابه طرح مکرون، اما در قالب روابط دوجانبه ارائه داد که اعتباری برای خرید نفت در آینده، تخصیص دهند. این طرح هنوز قابل اجرایی دارد البته اگر منوط به دیدار با ترامپ نشود.
وی درباره سرنوشت طرح مکرون اظهار کرد: همواره پیشنهاداتی وجود دارد. آنچه برای ما مهم است اجرای تعهدات اروپا است تا بعد ۱۶ ماه اقدامی انجام دهند تا ایران قانع شود، اما آنها این مساله را به مناسباتشان با آمریکا گره زدند. اما منتظر هستیم تا راه حلی برای طرحشان پیدا کنند و ما دخالتی در این قضیه نداریم. راه ما هم روشن است.
موسوی در خصوص واگذاری مدیریت بندر لاذقیه از طرف سوریه به ایران گفت: من از جزئیات این مساله خبر ندارم، اما بنا به درخواست دولت قانونی سوریه، علاوه بر کمکهای سیاسی اگر مطالبهای در زمینه فعالیت اقتصادی باشد، قطعا کمک و همکاری انجام میشود.
وی درباره تحقق اهداف سفر رئیس جمهوری به نیویورک گفت: ما به اهدافمان رسیدیم، اما آمریکا خواست با طرح دیدار آن را به حاشیه ببرد. دولت ترامپ مایل نبود هیات ایرانی در اجلاس مجمع عمومی شرکت نکند، اما چون قانونا این موضوع امکانپذیر نبود برخی محدودیتها را اعمال کردند. ایران در نیویورک حضور پررنگی داشت و یکی از فعالین هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی بود.
شرط آمریکا برای عیادت ظریف از تخت روانچی اوج رذالت بود
سخنگوی وزارت خارجه در مورد عدم اجازه عیادت ظریف از تخت روانچی و شرط مبادله آزادی یک زندانی آمریکایی گفت: چنین شرطی اوج رذالت است که یک مساله انسانی را به موضوعات امنیتی و قضایی گره بزند. اما نام شخص خاصی را مطرح نکرده بودند و فقط خواستار این شدند که یکی از محکومان امنیتی آمریکایی در ایران آزاد شود.