سهم ناچیز آسیایی‌ها برای کسب سهمیه المپیک در مسابقات جهانی کشتی

10:22 - 06 مهر 1398
کد خبر: ۵۵۳۴۴۵
رقابت‌های کشتی‌آزاد قهرمانی جهان در نورسلطان به اتمام رسید و تیم کشورمان با چهار مدال، دو سهمیه المپیک و کسب عنوان چهارم به کار خود خاتمه داد.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، رقابت‌های کشتی‌آزاد قهرمانی جهان در نورسلطان به اتمام رسید و تیم کشورمان با چهار مدال، دو سهمیه المپیک و کسب عنوان چهارم به کار خود خاتمه داد. با نگاهی آماری به رقابت‌های جهانی در چند سال اخیر خواهیم دید که سهم آسیایی‌ها از مدال‌های توزیع شده بسیار اندک بوده و همین موضوع بیانگر اوضاع نابه‌سامان کشتی در این قاره است.

در رقابت‌های جهانی نورسلطان هم فقط ۱۵ سهمیه از ۶۰ سهمیه ممکن به آسیایی‌ها رسید و حالا کشورهایی مانند هندوستان، ازبکستان، مغولستان و قزاقستان به همراه تیم کشورمان رقابتی داغ و حساس را برای کسب سهمیه‌های باقیمانده خواهند داشت. نکته قابل توجه این است که برخی از کشتی‌گیران مطرح آسیایی در رقابت‌های جهانی نورسلطان کم فروغ ظاهر شدند و نتوانستند سهمیه حضور در المپیک را کسب کنند و همین امر می تواند روی کیفیت این مسابقات تاثیر به‌سزایی بگذارد و باعث شود که این رقابت‌ها در سطح بالایی برگزار شود.

در ادامه نگاهی به وضعیت تیم‌های مدعی در رقابت‌های کسب سهمیه در قاره آسیا خواهیم داشت:

قزاقستان به لطف میزبانی از رقابت‌های جهانی نورسلطان و قرعه‌های فوق‌العاده مناسبی که متوجه کشتی‌گیران این کشور شده بود توانست چهار سهمیه المپیک را کسب کند تا بعد از روسیه بهترین عملکرد را در این زمینه داشته باشد. قزاق‌ها فقط در دو وزن ۸۶ و ۱۲۵ کیلوگرم نتوانستند سهمیه حضور در المپیک را کسب کنند و با توجه به اینکه حسن یزدانی مدال طلای وزن ۸۶ کیلوگرم را در رقابت‌های جهانی به دست آورده است حالا فقط در وزن ۱۲۵ کیلوگرم با قزاق‌ها بر سر کسب سهمیه رقابت خواهیم داشت که با نگاهی به موجودیت کشتی ایران و قزاقستان در سنگین‌وزن بعید به نظر می‌رسد که در این وزن قافیه را به قزاق‌ها ببازیم.

ازبکستان هم از جمله تیم‌های مطرح آسیایی به شمار می‌رود که در رقابت‌های جهانی نورسلطان پائین‌تر از حد انتظار ظاهر شد و تنها یک سهمیه در فوق سنگین توسط خسنبوی رخیموف به دست آورد و سایر ملی‌پوشان شاخص این کشور مانند بکزاد عبدالرحمانوف دارنده دو مدال برنز جهان و قهرمان دو دوره بازی‌های آسیایی و ماگومد ابراگیموف نفر سوم المپیک ریو نتوانستند جایی در بین نفرات برتر این دوره از رقابت‌ها پیدا کنند. دیگر اعضای این تیم نمی‌توانند خطر چندانی را متوجه کشتی‌گیران کشورمان برای کسب سهمیه کنند.

البته بعید نیست ازبک‌ها از وجود اختیار نوروزاف در یک وزن پایین‌تر بهره ببرند و این کشتی‌گیر باتجربه را به مصاف حریفان ۶۵ کیلوگرمی بفرستند که در این‌صورت کار برای نماینده کشورمان دشوار خواهد شد. نوروزاف مدال نقره سال ۲۰۱۵ جهان را در کارنامه و در المپیک ۲۰۱۶ ریو هم روی سکوی سوم قرار گرفت اما پس از آن به وزن ۷۰ کیلوگرم صعود کرد و تاکنون دو مدال طلا و نقره آسیا را در این وزن غیر المپیکی به سینه زده است.

مغولستان هم احتمالا با نفراتی چون بخبایار اردنبات نفر سوم جهان در وزن ۵۷ کیلوگرم، ماندارخان گانزوریک دارنده مدال برنز جهان یا باتسوری اوتچونبایار در وزن ۷۴ کیلوگرم، پروجاو نایب قهرمان جهان، گانباتار گانخویاگ یا اویتومن اورگودول در وزن ۸۶ کیلوگرم و اولزیسایخان باتزول در وزن ۹۷ کیلوگرم در رقابت‌های کسب سهمیه المپیک در قاره آسیا حضور پیدا کنند. مغولی‌ها در رقابت‌های جهانی نورسلطان یک سهمیه المپیک را توسط تولگا مومور اوچیر در وزن ۶۵ کیلوگرم به دست آوردند و در رقابت‌های پیش‌رو هم به غیر از بخبایار اردنبات که در وزن اول کشتی می‌گیرد در سایر اوزان کشتی‌گیر شش‌دانگی ندارند که بتواند از پس حریفان دانه درشت آسیایی بربیاید چرا که اونوربات پروجاو دارنده مدال نقره وزن ۷۴ کیلوگرم در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس سال‌هاست که به وزن ۸۶ کیلوگرم صعود کرده و در این وزن هم هیچ توفیقی به دست نیاورده است. ماندارخان گانزوریک هم کشتی‌گیر کهنه‌کاری است که مدال برنز جهان و چندین مدال رنگارنگ را از رقابت‌های آسیایی و بازی‌های آسیایی به سینه زده است و در المپیک ریو هم مدال برنز وزن ۶۵ کیلوگرم را به دلیل اعمال سلیقه داوران از دست داد اما حالا با توجه به اینکه سه سال در اوزان ۷۰ و ۷۴ کیلوگرم کشتی گرفته است، بعید به نظر می‌رسد که بتواند دوباره به وزن ۶۵ کیلوگرم برگردد. از طرفی طی سال‌های اخیر در وزن ۷۴ کیلوگرم هم فقط هیچ حرفی برای گفتن نداشته و تقریبا به پایان خط رسیده است و فقط یک قرعه مناسب می‌تواند او را تا پای فینال و کسب سهمیه بالا بکشد.

هندی‌ها هم چند سالی است که با سرمایه گذاری‌های هدفمند در کشتی توانسته‌اند پیشرفت قابل ملاحظه‌ای را در این رشته داشته باشند و به جمع مدعیان این قاره آسیا و حتی جهان بپیوندند. هندی‌ها همواره در رده های سنی پایه، جزو مدعیان اصلی قاره آسیا بوده‌اند و حتی چند باری هم کاپ قهرمانی آسیا در رده سنی نوجوانان را بالای سر برده‌اند اما هیچگاه در رده سنی بزرگسالان تا این اندازه منظم و هدفمند عمل نکرده بودند.

این کشور پرجمعیت آسیایی در رقابت‌های جهانی نورسلطان توانست در اوزان ۵۷، ۶۵ و ۸۶ کیلوگرم سه سهمیه المپیک را کسب کند و حالا در اوزان ۷۴، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم رقیب کشورمان برای کسب سهمیه خواهد بود که بعید است در این اوزان از جانب هندی‌ها خطری متوجه کشورمان شود. هندی‌ها در بازی‌های آسیایی جاکارتا و رقابت‌های جهانی نورسلطان در وزن ۷۴ کیلوگرم توسط سوشیل کومار به توفیقی نرسیدند و معلوم نیست در رقابت‌های کسب سهمیه باز هم به این کشتی‌گیر پا به سن گذاشته اعتماد خواهند کرد یا خیر.

کومار سال ۲۰۱۰ اولین مدال طلای تاریخ کشور هند در رقابت‌های کشتی‌آزاد قهرمانی جهان را کسب کرد و در المپیک‌های ۲۰۰۸ پکن و ۲۰۱۲ لندن هم به دو مدال نقره و برنز دست پیدا کرد و حالا در آستانه ۳۶ سالگی درصدد است تا یک‌بار دیگر شانس خود را در المپیک بیازماید.

کره‌جنوبی هم از مدعیان سنتی این قاره به حساب می‌آید. کره‌ای‌ها که سابقه درخشانی در رقابت‌های آسیایی، جهانی و المپیک دارند حالا مدت‌هاست که حتی از صف مدعیان آسیایی هم خارج شده‌اند و به جرات می‌توانیم بیان کنیم که در طول تاریخ کشتی آزاد، هیچگاه تیم کره‌جنوبی را تا این حد ضعیف و ناتوان ندیده بودیم. نکته قابل ذکر در خصوص تیم کره‌جنوبی این است که در این دوره از رقابت‌ها در هیچ وزنی برای نمایندگان کشورمان خطرآفرین نخواهند بود و حضور آن‌ها هیچ دغدغه‌ای را برای تیم کشورمان به همراه نخواهد داشت.

از کشورهای شرق آسیا باید به کره‌شمالی هم اشاره کنیم. کشوری که فقط در سبک‌وزن کشتی‌گیران قابل اعتنایی دارد. کوم سونگ کانگ نماینده وزن ۵۷ کیلوگرم این کشور که مدال طلای آسیا و نقره بازی‌های آسیایی جاکارتا را با خود به یدک می‌کشید در رقابت‌های جهانی نورسلطان قافیه را به رضا اطری از کشورمان باخت و در کسب سهمیه ناکام ماند و حالا باید در غیاب اطری با سایر مدعیان آسیایی برای کسب سهمیه المپیک بجنگد. دیگر کشتی‌گیری که باید به نام آن اشاره کنیم کیم هان سونگ است که در وزن ۶۵ کیلوگرم به میدان خواهد آمد و رقیبی جدی برای نماینده کشورمان به حساب می‌آید. این کشتی‌گیر که سال ۲۰۱۷ در فینال رقابت‌های آسیایی به احسانپور باخت و به مدال نقره وزن ۶۱ کیلوگرم رسید، چند ماه پیش مدال دیگری از رقابت‌های آسیایی به سینه زد و این‌بار در کنار پیمان بیابانی در جایگاه سوم وزن ۶۵ کیلوگرم آسیا قرار گرفت.

اولین تورنمنت کسب سهمیه المپیک در قاره آسیا طی روزهای ۸ تا ۱۰ فروردین‌ سال ۱۳۹۹ در شی‌آن چین و رقابت‌های گزینشی جهانی هم در تاریخ ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در شهر صوفیه بلغارستان برگزار خواهد شد و تیم‌ملی ژاپن با توجه به میزبانی‌اش از بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو قطعا با ترکیب کامل در این رقابت‌ها حضور خواهد داشت که با این تفسیر باید حضور ژاپن در رقابت‌های کسب سهمیه در شی‌آن چین را منتفی بدانیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *