«کمیل صفری»؛ تازه دامادی که به جمع شهدای مدافع وطن پیوست
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، روایت زندگی شهید مصطفی (کمیل) صفری تبار به روایت همسر به زودی توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر میشود.
اواخر خردادماه سال ۹۰ بود که نیروی زمینی سپاه دست به یک سلسله عملیات برای برقراری امنیت در منطقه شمال غرب زد. اگرچه سابقه جهاد برای برقراری امنیت در مناطق کردنشین در انقلاب اسلامی به ماههای اول پیروزی انقلاب بر میگردد، اما این بار با وجود گذشت بیش از سه دهه از آن سالها، یک بار دیگر پاسداران انقلاب باید خون خود را برای امنیت هموطنان کُرد میدادند.
فتح قلههای امنیت در شمال غرب البته به راحتی نبود چراکه گروهکهای ضدانقلاب با حمایتهای همه جانبه اطلاعاتی و حتی لجستیکی غرب (به سردمداری آمریکا) این بار با تمام توان آمده بودند تا خاک بخشی از ایران را به توبره بکشند. این عملیاتها که در نیمه اول سال ۹۰ انجام شد، تا اواخر شهریور به طول انجامید تا نهایتا با تقدیم دهها شهید و جانباز در این عملیاتها، بار دیگر امنیت به منطقه بازگشت و گروهکهای ضدانقلاب مجبور به ترک خاک ایران شدند.
در سحرگاه ۱۳ شهریور سال ۹۰ در کردستان منطقه سردشت در ارتفاعات جاسوسان بچههای یگان صابرین با گروهک منافق پژاک درگیر میشوند. همرزم و دوست کمیل، شهید محرابی پناه تیرمیخورد. وقتی کمیل برای کمک و عقب کشیدن دوستش میرود، خمپارهای در کنار این دو اصابت میکند و هردوی آنها آسمانی میشوند. این دو شهید با هم عقد اخوت بسته بودند که در صورت شهادت یکی از آنها دیگری شفاعت کند که هر دو شهید شدند و شفیع هم.
شهید مصطفی (کمیل) صفری تبار نهمین روز خرداد سال ۶۷ در روستای بیشه سر از توابع شهرستان بابل به دنیا آمد. پدر کمیل به یادِ روزهای دفاعِ مقدّس و علاقه مندی به گروههای چریکی و جنگهای نامنظم شهید دکتر مصطفی چمران، و به یاد دعای کمیل، فرزندش را در شناسنامه به مصطفی و در صدا زدن کمیل گذاشت.
کمیل دوره نوجوانی به سفر راهیان نور میرود و بعد از آن سفر معنوی هدفش از زندگی تغییر میکند که به عنایت شهدا بوده هر کاری را برای رضای خدا انجام میداد. خیلی تلاش کرد تا وارد سپاه شود. اما موفق نشد و برای خدمت سربازی به لشکر ۳۰ پیاده گرگان اعزام شد، و همزمان برای جذب رسمی در سپاه نام نویسی کرد، هنوز ۲ ماهی از آموزش نظامی او نگذشته بود که نامه جذب او در سپاه به دستش رسید، به سختی از لشکر ۳۰ گرگان تسویه حساب گرفت و به علت قبولی در سپاه، از سربازی مرخص و برای ادامه آموزش به عنوان سرباز گمنام امام زمان (عج) دراسفند سال ۸۶ وارد دانشگاه امام حسین (ع) شد و در بهمن سال ۸۸ از دانشگاه امام حسین (ع) با معدل ۱۷.۳۰ فارغ التحصیل شد.
کمیل داوطلبانه تعطیلات عید سال های ۸۷ و۸۸ دوره دانشجویی را در غالب طرح سازندگی بسیج، اردوی جهادی به مناطق محروم کشور از جمله کرمان و چهار و محال و بختیاری رفت.
همسر شهید صفری تبار از دوران کوتاه عاشقی با مصطفی روایت میکند: مریم یوسفی همسر پاسدار شهید مصطفی (کمیل) صفریتبار؛ متولد اول شهریور ماه سال ۱۳۷۲ در استان مازندران، شهرستان فریدونکنار هستم. زمانی که من مجرد بودم حجاب و ظاهرم کامل نبود! دوست داشتم با کسی ازدواج کنم که کمکم کند بتوانم حجابم را کاملتر کنم. دوست داشتم بعد از ازدواج در روش زندگیام را تغییر بدهم. همسرم هم دوست داشت با کسی ازدواج کند که خودش روی حجاب و اعتقادات او کار کند. از طریق یکی از دوستان خانوادگیام که با خانواده کمیل هم آشنایی داشت به هم معرفی شدیم. کمیل با خانوادهاش در مورد من صحبت کرده بود. آنها اول مخالفت کرده و میترسیدند که شاید من دوباره به وضعیت سابقم برگردم، ولی کمیل به خانوادهاش گفته بود در مرحله اول که نمیخواهیم عقد کنیم! برویم دختر خانم و خانوادهاش را ببینیم که چطور هستند. این خانم شرایطی را که من میخواهم دارد.
بعد از تحقیقات به خواستگاری آمدند و ماجرای خواستگاری چهار بار اتفاق افتاد. دو دل بودم که میتوانم تا آخرش بروم؟ میتوانم سختی کارش را بپذیرم؟ آیا حجابم تا آخر پابرجا است؟ وقتی قرار شد با هم صحبت کنیم، کمیل گفت: در خواستگاری اول دختر تمام شرط و شروطش را میگوید، اما ابتدا بگذارید من شرطهایم را بگویم! کمیل از دوری خانواده و زندگی در تهران گفت. مأموریتهای گاه و بیگاهش و اینکه ممکن است از مأموریتهایی که میرود سالم برنگردد. گفتم: یعنی چی؟! گفت: ببینید من آرزوهای خیلی زیادی در زندگی دارم که بزرگترین و بهترین آن شهادت است، شما مشکلی ندارید؟! در دلم گفتم چه میگوید! شهید و شهادت برای حدوداً ۳۰ سال پیش بود. الان دیگر شهید و شهادت چیست؟ دوباره پرسید مشکلی ندارید؟! گفتم: نه! گفت: واقعاً؟! گفتم: بله، من مشکلی ندارم.
روایت زندگی شهید مصطفی (کمیل) صفری تبار به روایت همسرشهید و به کوشش مصیب معصومیان به زودی توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر میشود.