آمارگیری واحدهای عرضه و طبخ مواد گوشتی تهران در دستور کار فرمانداری/ اتصال خیرین به مراکز حمایت از زنان آسیب پذیر
وی با بیان اینکه شورای مشارکت بهزیستی موضوعی تحت عنوان اتصال خیرین به مراکز مختلف مرتبط به آسیب های اجتماعی را مطرح کرده است، خاطر نشان کرد: در نظر داریم در یک سیاستگذاری سیستمی، خیرین را به مراکز مرتبط با حمایت از زنان آسیب پذیر متصل کرده و براین اساس از پتانسیل این افراد برای حمایت از زنان نیازمند استفاده کنیم.
معاون سیاسی انتظامی فرماندار تهران با بیان اینکه در پنج سال گذشته 525 نفر در مرکز حمایت از زنان آسیب پذیر پرنیان تشکیل پرونده داده اند، عنوان کرد: این زنان هیچ یک ملزم به تشکیل پرونده نیستند از افرادی که پرونده تشکیل داده اند 40 درصد از این افراد متاهل بوده هفت درصد متعلقه، مجرد با بیوه بوده اند و 52 درصد نیز هیچ اظهار نظری نکرده اند.
ناصربخت با اشاره به اینکه مشکلات اجتماعی در برخی از نقاط پایتخت از مرحله شکل گیری عبور کرده و در حال جدی شدن است، گفت: باید تلاش کرد این مشکلات به سرعت برطرف شوند و به لایه های غیر قابل نفوذ تبدیل نشوند.
این مقام مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود به حوزه سلامت اشاره کرد و ادامه داد: تلاش ما در سیاستگذاری ها چه در حوزه اجتماعی و چه در حوزه سلامت به صورت سیستمی است.
تعداد واحدهای صنفی مجاز و غیر مجاز برابر است
وی افزود: هر تعداد واحد مجاز صنفی در شهر تهران فعالیت می کنند به همان اندازه واحدهای صنفی غیر مجاز وجود دارند که این واحدها علاوه بر اختلال در اقتصاد بازار بر سلامت و بهداشت مردم نیز تاثیر منفی دارند، این مورد خود بار اقتصادی دو چندانی را ایجاد می کند. لذا بحث آمار گیری واحدهای صنفی یکی از مواردی است که در سال جاری در دستور کار قرار می دهیم.
در ادامه فرزانه مروثی، رئیس اداره اجتماعی فرمانداری تهران با اشاره به اینکه تدوین سند ملی تغذیه در تهران یکی از اقدامات صورت گرفته در سال گذشته است، اظهار کرد: در سال گذشته حل مشکلات استیجاری و فرسوده بودن برخی از مراکز بهداشتی پیگیری و مرتفع شد. همچنین بررسی شیوع اعتیاد کودکان کار و واکسیناسیون کودکان افغانی محله مولوی نیز انجام شد.
وی با بیان اینکه تولیگری آب شرب در روستاهای اطراف تهران در گذشته بر عهده دهیاری ها بود، گفت: با توجه به تخصصی بودن بحث آب این موضوع به صورت پایلوت در دو روستای سنگان وسط و کنار سفلا به شرکت آبفا تحویل داده شد.
وی با اشاره به تشکیل ستاد مبارزه با حیوانات موذی در سال گذشته خاطر نشان کرد: همچنین مرکز بهداشت غرب کمیته تخصصی پیشگیری از مصرف دخانیات را تشکیل داده است.
معاون اداره اجتماعی فرمانداری تهران با اشاره به کشف 32 هزارو 869 کیلوگرم کیلو گرم گوشت قرمز و 24 هزارو 756 کیلوگرم مرغ و خمیر مرغ غیر مجاز در سال گذشته، این اعداد را اعداد قابل توجهی در حوزه بهداشت و سلامت مردم عنوان کرد.
تاکید بر رفع چالش های مالیاتی سمن های اجتماعی
مروسی با اشاره به برنامه های سال جاری از فعالان و سمن های فعال در حوزه اجتماعی درخواست کرد تا تیرماه سال جاری جلسات آموزشی را به منظور رفع چالش های مالیاتی سازمان های مردم نهاد برگزار کنند. زیرا درحال حاضر طبق قانون 20 درصد از قراردادهای منعقد شده در سازمانهای مردم نهادحوزه های اجتماعی که با چالشهای فراوان رو به رو هستند تحت عناوینی چون مالیات بر ارزش افزوده کسر می گردد.
پوشش بیمه ای زنان آسیب پذیر گامی در حمایت از کودکان آنها
وی با تأکید بر اجرای طرح فوریت های اجتماعی شهرستان تهران بر پیگیری سواد آموزی کودکان بازمانده از تحصیل و زنان آسیب پذیر تأکید و خاطر نشان کرد: بدین منظور باید مشکلات سمن های خدمت رسان به این اقشار را بر طرف کرده و با شناسنامه دارد کردن برخی از کودکان فاقد شناسنامه و پوشش بیمه ای زنان آسیب پذیر ازکودکان آنها حمایت کرد.
رئیس اداره اجتماعی فرمانداری تهران با اشاره به لزوم برنامه ریزی صحیح در حوزه متکدیان و کارتن خواب ها بر پییگری موضوع حاشیه نشینی، مسکن های غیر رسمی و مناطق ویژه و بی دفاع شهری به کمک مراکز بهداشتی تأکید کرد و گفت: از سوی دیگر باید از جانب اداره دامپزشکی استان نظارت های بیشتری بر مراکز عرضه گوشت و مرغ صورت گیرد.
اتلاف انرژی حوزه بهداشت به واسطه انجام هماهنگی های بین بخشی
در ادامه شهنام عرشی، معاون علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با تأکید براینکه در 10سال گذشته شاهد اتفاقات بزرگی در حوزه بهداشت بوده ایم به شکل گیری کارگروه بهداشت وامنیت غذایی در تهران اشاره کرد و افزود: در 20 سال گذشته این کارگروه در تنها شهرستانی که تشکیل نمی شد، شهرستان تهران بوده که خوشبختانه در تهران نیز تشکیل شد.
وی با انتقاد نسبت به اینکه بخش عمده ای از انرژی حوزه بهداشت صرف هماهنگی های بین بخشی می شود بر متفاوت بودن شیوه کار در تهران با سایر مناطق کشور، تأکید کرد و گفت: شبکه های بهداشت کنونی از ابتدا برای تهران طراحی نشده بود این در حالی است که در حوزه بهداشت حرف اول و آخر را هماهنگی های بین بخش می زنند.
همچنین مریم حسینی، مجری طرح دروازه غار با اشاره به اینکه طرح همکاری با فرمانداری تهران برای حل مشکلات اجتماعی ما را به نتیجه عملیاتی در پیشبرد امور و تسهیل آن بواسطه هماهنگی های بین بخشی رساند، خاطر نشان کرد: این در حالی است که برای حل مشکلات تهران بدون همکاری و حذف موازی کاری های نمی توان به نتیجه مطلوب دست یافت بدین منظور لازم است در سطح ابتدایی کارگروه هایی در سطح محلات به منظور بررسی آسیب ها شکل بگیرد.
پیشنهاد تشکیل کارگروه حل مشکلات محله هروی
در ادامه امیر علی فریدونفر، رئیس مرکز بهداشت شرق تهران با ارائه پیشنهادی در خصوص تشکیل کارگروه ویژه ای برای حل مشکلات محله هروی ابراز تأسف کرد بسیاری از این کودکان فاقد شناسنامه بوده و حتی سابقه واکسیناسیون نیز ندارند.
وی گفت: با توجه به اینکه امکان ندارد هر یک از دستگاه های مسئول به تنهایی در حل مشکلات محله هروی موفق باشند لذا با تشکیل کارگروهی می توان نسبت به حل مشکلات این منطقه امیدوار بود.
تغییر دیدگاه پلیس از پیشگیری انتظامی به پیشگیری اجتماعی
همچنین سرهنگ محسن عابدی، رئیس اداره اجتماعی نیروی انتظامی تهران در پایان با بیان اینکه معاونت اجتماعی آخرین معاونت تشکیل شده در پلیس است، عنوان کرد: بنا بر تجربیات به دست آمده پلیس دیگر همانند گذشته در برخورد با آسیب ها رویکرد سخت افزاری نداشته و دیدگاه خود را از پیشگیری انتظامی به پیشگیری اجتماعی تغییر داده است.در نتیجه تغییر این رویکرد با دستگاه های مرتبط با آسیب های اجتماعی در حدود قانون همکاری های لازم را داریم.