اقدام دولت درباره هپکو کافی نیست؛ اما قابل تقدیر است/ در خصوص سایر شرکت‌های واگذارشده نیز باید اقدام گردد/ پیشنهاد اختصاص درآمد‌های قوه قضاییه به خود دستگاه قضایی

14:47 - 01 مهر 1398
کد خبر: ۵۵۲۱۴۷
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس قوه قضاییه با تقدیر از اقدام دولت برای ساماندهی وضعیت کارخانه هپکو در اراک، گفت: این اقدام کافی نیست، زیرا کارخانجات دیگری در کشور وجود دارند که با مشکلاتی نظیر مشکل هپکو مواجهند و باید این موضوعات به صورت ساختاری رفع شود.
اقدام دولت درباره هپکو کافی نیست، اما قابل تقدیراست؛ در خصوص سایر شرکت‌های واگذارشده نیز باید اقدام گردد/ باید بهداشت روانی و امنیت اخلاقی دانش آموزان و دانشجویان مورد توجه باشدبه گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قضایی با بزرگداشت هفته دفاع مقدس تصریح کرد: دفاع مقدس فقط یک واقعه تاریخی نیست بلکه گنجینه و سرمایه عظیمی برای ملت ایران است که همواره باید از آن استفاده کرد.

رئیس قوه قضاییه، ایمان و اعتقاد به خداوند متعال و وعده صادق الهی، آمادگی نیرو‌های مسلح و روحیه جهاد، شهادت، ایثارگری و حماسه آفرینی که هنرمندان و صاحبان قلم باید در جهت پرورش آن تلاش کنند و همچنین همگامی، همبستگی و روحیه خطرپذیری ملت ایران را از رموز موفقیت مردم در دوران دفاع مقدس برشمرد و با اشاره به روحیه بسیج مردمی تحت رهبری و فرماندهی امام راحل (ره)، اظهار کرد: جنگ ما تمام نشده است. امروز جنگ اقتصادی، روانی، رسانه‌ای و اطلاعاتی در جریان است و دشمن بیش از همیشه تلاش دارد ملت ایران را از راه خود بازدارد.

آیت الله رئیسی، ایستادگی و مقاومت فعال را عامل عقب نشینی دشمن دانست و افزود: ما راهبرد مقاومت را از مقام معظم رهبری آموخته ایم. اگر امروز دشمن، حرمین معصومین را ویران می‌کند، چون می‌داند که این مضاجع شریف، دستگاه مقاوم پروری انسان سازی اند و زائران این حرم‌های مطهر، انسان‌هایی اهل مقاومت، امر به معروف و نهی از منکر، دشمن شناسی و دشمن ستیزی می‌شوند.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: امام سجاد (ع) به تمام بشریت آموختند که زیارت اربعین، نماد و نمود ماندگاری عاشوراست، زیرا عاشورا انسان ساز و مقاوم پرور است. امروز نیز بیش از هر زمان دیگر باید این فرمایش رهبر معظم انقلاب را نصب العین قرار دهیم که مذاکره با دشمن در هچ سطحی صورت نخواهد گرفت و راهبرد مقاومت و ایستادگی، دنبال می‌شود.

آیت الله رئیسی در ادامه با تبریک آغاز سال تحصیلی خاطرنشان کرد: مدارس و دانشگاه‌ها امروز مراکز آینده ساز هستند و باید آینده سازانی تربیت کنند که بتوانند حرکت عظیم ملت ایران را دنبال کنند. آنچه مهم است آنکه مساله تولید علم و توجه به سند تحول در آموزش و پرورش و به ویژه سند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در باره امنیت روانی و اخلاقی دانش آموزان و دانشجویان مورد توجه قرار گیرد.

مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله موضوع "عفاف و حجاب" مورد اهتمام وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و علوم قرار گیرد

رئیس قوه قضاییه خطاب به اولیای مدارس و مسئولان و اساتید دانشگاه‌ها گفت: دانش آموزان و دانشجویان عزیز برای علم آموزی و معرفت افزایی نزد شما امانت هستند. در این راستا توجه به بهداشت اخلاقی و امنیت روحی و روانی این عزیزان بسیار مهم است. در سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، وظیفه آموزش و پرورش و وزارت علوم در موضوعات مختلفی از جمله مساله عفاف و حجاب احصاء شده است که باید در جهت اجرای این سند اهتمام تام داشت.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات ناشی از خصوصی سازی در کشور و اعتراضات کارگران، اقدام دولت درباره شرکت هپکو را قابل تقدیر، اما در عین حال ناکافی دانست و تصریح کرد: شرکت‌ها و کارخانجات زیادی در کشور هستند که خصوصی سازی در آن‌ها پیامد‌هایی داشته و مشکلاتی را ایجاد کرده است. در بسیاری از این شرکت‌ها ضوابط قانونی خصوصی سازی رعایت نشده است، کارخانه دچار رکود شده، کارگران بیکار شده اند، کارگران حقوق نگرفته اند، به اعتراضات توجهی نشده و نهایتا قوه قضاییه درگیر موضوع شده است. بر این اساس باید در ساختار‌ها و رفتار‌ها بازنگری و اشکالات را رفع کرد تا شاهد بروز این مسائل نباشیم.

رئیس قوه قضاییه در پایان از زحمات و تلاش‌های ناصر سراج در سازمان بازرسی کل کشور قدردانی و برای حجت الاسلام درویشیان در این سازمان آرزوی توفیق کرد.

براساس این گزارش، ذبیح الله خداییان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به زمین خواری در سواحل مکران با مجوز‌های قانونی، از واگذاری میزان زیادی تسهیلات ارزی و ریالی و واگذاری زمین به یک جوان ایرانی ساکن اسپانیا در این منطقه خبر داد و خواستار رسیدگی به این موضوع شد.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور نیز در این جلسه بر لزوم تجمیع کلیه پرونده‌های مهم اقتصادی و ارجاع آن‌ها به مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تاکید کرد.

حجت الاسلام شهریاری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز به ارائه توضیحاتی درباره سامانه اعلام اموال و دارایی مسئولان پرداخت.

براساس این گزارش، آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه پس از اظهارات مسئولان عالی قضایی بر لزوم رایزنی با دولت برای ارزیابی دستگاه قضایی با شاخص‌های خود این دستگاه جهت حضور در جشنواره شهید رجایی تاکید کرد و همچنین به معاونت‌های راهبردی و منابع انسانی قوه قضاییه مأموریت داد تا شاخص‌های ارزیابی عملکرد کارکنان و قضات را به صورت اختصاصی تهیه و تدوین نمایند.

رئیس قوه قضاییه همچنین در خصوص پیگیری اموال کانادا جهت مقابله به مثل و توقیف آن‌ها گفت: آنچه هفته گذشته در این زمینه بیان شد، شعار نبود بلکه تاکید دارم این قضیه را دنبال کنیم و حتی اگر در یک دادگاه بین المللی به نتیجه نرسید، ما پیگیری قانونی خود را انجام دهیم. وزیر محترم خارجه هم لازم است این موضوع را در مجامع مختلف تبیین و مطالبه کنند.

رئیس قوه قضاییه درباره بودجه دستگاه قضایی نیز تاکید کرد: باید این موضوع بالاخره یک بار برای همیشه حل شود. پیشنهاد ما این است که درآمد‌های قوه قضاییه به خود دستگاه قضایی اختصاص یابد و کمبود بودجه نیز به صورت تکلیف دولت، به میزان قانونی در اختیار قوه قضاییه قرار گیرد تا در این زمینه هر سال دچار مشکل نباشیم.

آیت الله رئیسی همچنین در خصوص برخی اخبار مبنی بر حذف عنوان شهید از تابلوی برخی معابر تهران، بر لزوم بررسی دقیق جهت یافتن صحت و سقم این موضوع تاکید کرد و گفت: شهدا سرمایه‌های کشور هستند و اگر در این زمینه تخلفی شده باشد باید برخورد جدی صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه بر لزوم جلوگیری از طرح شکایات واهی علیه قضات در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری بر حفظ عزت قضات تاکید کرد.

آیت الله رئیسی همچنین با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه به زندان و زندانیان گفت: باید به جمعیت کیفری به چشم یک سرمایه اجتماعی و فرصت نگاه کنیم و با بازاجتماعی کردن این افراد به کمک گروه‌های جهادی به تربیت یک نیروی انسانی کارآمد و مفید برای کشور بپردازیم. زندانی از نگاه ما مجرم است، اما از نگاه یک آسیب شناس، فردی آسیب دیده و بیمار به شمار می‌آید و نگاه ما به زندان و زندانی نیز باید متفاوت شود.

پس از گزارش رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه درخصوص سامانه ثبت دارایی‌ها و اموال مسئولین و کارگزاران نظام، عملیاتی و اجرایی شدن سامانه مذکور مورد تأیید قرار گرفت و همچنین مقرر گردید در جهت صیانت از قضات در برابر اتهامات ناروا و حراست از عزت قاضی و دادگاه، مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه و دادسرای انتظامی قضات، ساز و کار مناسبی پیش بینی نمایند.

 
[video src='https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2275525_475.mp4']
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *