جریان عاشورا بهترین الگو برای ساختارسازی و تحقق مقاصد اعتقادی است
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام علی عبداللهی در جمع کارکنان اداری و قضایی دادگستری استان یزد، تصریح کرد: قیام سیدالشهدا (ع) زمینهای را فراهم کرد تا استعداد مقابله با ظلم و فساد شکوفا شود و الگویی برای حقخواهی و حقطلبی وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: افرادی که حادثه کربلا را رقم زدند بر حسب ظاهر خود را پیروز میدان تلقی میکردند، اما آنچه تجلی یافت پیروزی مسلَّم آرمان حق و مقابله با ظلم بود.
این مقام مسئول، فراموشی دین و توحید و معنویت و نیز فاصله گرفتن از هدایتهای رسول اکرم (ص) در کنار تبعیت از هوای نفس و دنیاطلبی را عامل رویارویی افراد به ظاهر دیندار و ظاهرالصلاح با سیدالشهدا (ع) ذکر کرد و گفت: وقتی که دین و دیانت عمیق نباشد و افراد با مادیات همزیست شوند و دنیاطلبی و شهوتپرستی داشته باشند، در فاصله کوتاهی از رحلت رسول گرامی اسلام (ص) در برابر دیانت مجسم و معنویت کامل یعنی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) میایستند.
وی قیام سیدالشهدا (ع) و جریان عاشورا را دانشگاهی برای هدایت انسانها به واقعیتها و حرکت به سمت حقایق دانست و بیان داشت: هرچه بیشتر از این الگوی تاریخی میگذرد تأثیر آن بر بشریت بیش از پیش میشود تا انسانها را به سمت حقانیت رهنمون سازد.
حجتالاسلام عبداللهی، شاخصترین مبدأ حیات تاریخی برای پیادهسازی مکتب توحیدی در عصر حاضر انقلاب اسلامی اعلام کرد و اظهار داشت: زحمات هزار ساله علمای شیعه این زمینه را فراهم ساخت تا در عصر حاضر شخصیتی وارسته، شجاع و جسور اقدام به برپایی نهضتی کند که در عرصه هستی فراگیر شده است.
وی تصریح کرد: امروز در اقصی نقاط عالم توجه و بصیرت به مکتب تشیع روز به روز در حال افزایش است که شاید تعجبی نداشته باشد به زودی زود از مأذنه حتی مقتدرترین کشورهای دارای حکومت فاسد، ندای اشهد ان لاالهالاالله و اشهدانمحمدرسولالله به گوش برسد.
رئیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوهقضائیه ابراز داشت: وضعیت دنیای امروز استکبار با دوره امویان تفاوت زیادی ندارد. آن روز امویان با ضرب شمشیر و نعل اسبهایشان نیات شوم خود را دنبال میکردند و امروز فضای مجازی و دوربینهای مختلف فاسد کارتلها و تراستهای مستکبرین که ادعاهای سردمداری دهکده جهانی و سروری عالم هستی را دارند، مقاصد باطل خود را دنبال میکنند.
وی تأکید کرد: وعده الهی در از بین رفتن باطل و بروز حق در حال تحقق است؛ حتی اگر افرادی در لباس دین به جای توسل و تمسک به خدای عز وجل، کرنش و تسلیم در برابر مستکبران را نجوا کنند.
رئیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوهقضائیه در بخش دوم سخنان خود گفت: صیانت از نیروی انسانی مجموعه با تکیه به پیشگیری از لغزش و خطا مبنای کار حفاظت و اطلاعات قوهقضائیه است.
حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی در آیین تکریم و معارفه رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد، افزود:
در دستگاه قضایی، انسانهایی پاکسرشت، ساعی، امین و درستکار در حال خدمت به مردم هستند که در این میان اگر معدود افرادی بخواهند با خطای خود شأن سایرین را خدشهدار و اعتبار دستگاه عدلیه را تحتالشعاع قرار دهند، هرگز با آنان با مماشات برخورد نخواهد شد.
وی با بیان این نکته که ترحم بر هر فرد فاسدی ظلم است، تصریح کرد: ترحم و رأفت نسبت به افرادی که به واسطه طمع و تبعیت از هوای نفس دچار خطا میشوند و حیثیت سایر افراد کاردان و پاکدست را نیز به مخاطره میاندازند، عین ظلم است.
این مقام مسئول با اشاره به میانگین مراجعه مردم به دستگاه قضایی، ابراز داشت: دستگاهقضایی در میان کلیه ادارات دولتی و خدماتی و اجرایی بیشترین آمار مراجعهکننده مردمی را داراست و این بر رسالت خطیر و حساس این مجموعه دلالت دارد.
وی تأکید کرد: ما باید بدانیم و معتقد باشیم که شأن دستگاه قضایی از آن مردم است، این مردم هستند که این جایگاه را به ما دادهاند و ما باید به عنوان خادمان مردم در نهایت صداقت و خلوص خدمت نماییم.
رئیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوهقضائیه اظهار داشت: قضاوت شغل نیست بلکه شأن است؛ شأن و مرتبهای که به واسطه قانون و اعتماد مردم به ما ارزانی شده است و ما باید با خدمت خالصانه و بیمنت، قدردان این رسالت باشیم.
وی گفت: برای تحقق منویات مقام عظمای ولایت در افق ۱۴۰۴ و چشمانداز ۲۰ ساله باید دستگاه قضایی و دستگاههای حاکمیتی در صدر هرم و مستولی بر امور، کار انجام دهند.
حجت الاسلام عبداللهی مبارزه با فساد را از تأکیدات مقام عظمای ولایت و اولویت ریاست قوه قضاییه ذکر کرد و بیان داشت: گرچه مبارزه با فساد کار سهل و سادهای نیست، اما عزم دستگاه قضایی در این زمینه جدی است و ذرهای از مواضع خود در مبارزه با رانت و فساد کوتاه نخواهد آمد.
وی اضافه کرد: گرچه در مبارزه با فساد عدهای منافقانه با لسان مریض، قلمهای خبیث، چهرههای قبیح و زبان به ظاهر دلسوزانه و قلمهای به ظاهر رحیمانه و چهرههای ظاهراً مظلومانه، مدعی باشند که قوهقضائیه در مبارزه با فساد موفق نخواهد شد، اما بدانند در زمینه مبارزه با فساد هیچ تعارفی وجود ندارد و رأفتی صورت نخواهد گرفت.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اگر کسی از بیتالمال مسلمین حرام به زندگی خود وارد کرده و میترسد که نام او شُهره به فساد در رسانهها اعلام شود، خود قبل از ورود دستگاه قضایی، اموال به غارت برده از بیتالمال را عودت دهد.
وی یادآور شد: برخی مدعی هستند که قوهقضائیه در مبارزه با فساد به اقتصاد لطمه وارد میکند و عرصه را بر افراد سرمایهگذار و تولید کننده تنگ مینماید؛ اما این ادعا اصلاً درست نیست. دستگاه قضایی و دستگاههای حاکمیتی با قدرت از رونق تولید و شکوفایی اقتصاد حمایت میکنند؛ اما در برابر افرادی که به نام سرمایهگذاری و تولید و اشتغال، تسهیلات دریافت میکنند و به جای تولید، به امور دیگر از قبیل برجسازی میپردازند، برخورد خواهد کرد.
حجت الاسلام عبداللهی تأکید کرد: دستگاه قضایی برای رونق تولید و پیشبرد اهداف اقتصادی و ایجاد ثبات در سفره و معیشت مردم تلاش میکند و اگر فردی بخواهد با قانونگریزی و فساد این امر را تحتالشعاع قرار دهد بدون تردید مورد ضربه قرار خواهد گرفت.
وی ابراز داشت: دور زدن قانون برای هیچ کس مجاز نیست ولو اینکه وزیر باشد یا وکیل و یا فرزند فلان مسئول رده بالا و یا منتسب به یک صاحب منصب، آنچه ملاک عمل در قوهقضائیه است قانون است و هیچکس تحت هیچ شرایطی مجوز قانونگریزی ندارد.
این مقام قضایی خطاب به نهادهای همکار قوهقضائیه، تصریح کرد: وکلا و کارشناسان باید از کمک به افرادی که دستشان آلوده به حق مردم است و با فساد و جرم و گناه برای خود ثروتی اندوختهاند، اجتناب نمایند.
وی افزود: وکلا و کارشناسان که یار و کمک کار دستگاه قضایی و سوگند خورده به انجام امور بر مبنای حق و حقیقت هستند نباید به خود اجازه بدهند و با اباطیل و اراجیف از فردی که به واسطه حمل چند تن مواد مخدر در زندان است و یا از فردی که میلیونها دلار وجه نقد را از بیتالمال مسلمین به ناحق گرفته است، دفاع کنند و مطمئن باشند کسب وجه و درآمد از پول حرام، زندگی خودشان را خراب و زحماتشان را تباه خواهد کرد.
در ادامه رئیس سابق حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد با بیان اینکه آن نظام اداری سالم است که در ماهیت، اسلامی در ساختار، علمی در نگرش، مردمی در عملکرد، پاسخگو در رفتار، مشارکتجو و در نتیجه، بهرهور باشد، اظهار داشت: تلاش مجموعه حفاظت، تحقق نظام اداری سالم و صیانت از آن است.
غلامعلی دهشیری در این آیین، گفت: مراقبت و محافظت از نیروی انسانی دستگاه، امری عُقلایی و ضروری است؛ چرا که باید از هر چیز ارزشمندی صیانت کرد و هر شخص و نهادی نیز که مؤثر، مفید و حساس است نیاز به مراقبت و محافظت دارد.
وی با اشاره به آیه ۱۰۴ سوره آلعمران گفت: یکی از مهمترین مبانی تشکیلات حفاظتی و نظارتی در سازمانها، مراقبت و حفاظت از منابع انسانی فرهیخته و مجرب است که با استنباط از مبانی اسلام بر پایه امر به معروف و نهی از منکر به صورت سازمانی و منسجم انجام میگیرد.
دهشیری بیان داشت: امر به معروف به دو صورت عمومی و تخصصی است که همگانی بودن آن بر عهده مردم و تخصصی بودن آن را گروه سازمان یافته و منسجمِ مورد تأیید نظام عهده دارند.
وی در خصوص بازرسان و ناظران مورد تائید نظام جمهوری اسلامی، اظهار داشت: دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر باید توسط افراد آموزش دیده، اسلامشناس، مردمشناس و شیوهشناس صورت گیرد.
دهشیری افزود: در بین جامعه، ادارهها، نهادها و سازمانها، گروهی بازرس و ناظر که مورد توثیق و تأئید نظام هستند باید وجود داشته باشند تا بر رفتارهای اجتماعی مردم و اداری کارکنان نظارت کنند.
وی در خصوص مستمر و دائمی بودن امر به معروف و نهی از منکر ابراز نمود: این امور موسمی، مقطعی و موقت نیستند و باید دائماً بازرسین و ناظرین بر این امور نظارت داشته باشند.
وی امر به معروف را مقدم بر نهی از منکر دانست و خاطر نشان کرد: اگر در جامعه معروفها تبیین شوند، راههای منکر خود به خود بسته میشوند.
دهشیری در مورد رستگاران واقعی جامعه یادآور شد: فلاح و رستگاری تنها در نجات و رهایی خود شخص نیست و کسانی که برای نجات، اصلاح و کمالبخشی جامعه تلاش میکنند، دل میسوزانند، اینها در واقع رستگاران واقعی جامعه هستند.
دهشیری، سنجه ارزیابی عملکرد حفاظت و اطلاعات را در سالم کار کردن مجموعه دانست و گفت: شک و تردیدی در ضرورت وجود نهاد حفاظت و اطلاعات در ادارهها، سازمانها و نهادها نیست که این امری عقلانی است؛ اما اگر بخواهیم بدانیم حفاظت و اطلاعات در مجموعه خود خوب عمل کرده است، باید بررسی کنیم که آیا مجموعه اکنون خوب و سالم کار میکند که اگر این طور بود حفاظت و اطلاعات به وظیفه خود خوب عمل کرده است.
وی دستگاهها، نهادها و سازمانها را به چشم که عضو مهم و حساس بدن است تشبیه کرد و گفت: همانا که این عضو مهم که در عالم خلقت توسط محافظانی در بدن حفظ میشود، در عالم بشریت نیز گوهرها و دُرهایی مانند منابع انسانی که اسرار سازمانی و شخصی مردم را در اختیار دارند نیاز به محافظت و مراقبت دارند.
رئیس سابق حفاظت و اطلاعات دادگستری یزد رویکرد خود را پیشبینی و پیشگیری دانست و افزود: رویکرد حفاظت و اطلاعات حفظ نیرو بوده نه حذف آن و این رویکرد با آموزش، ارشاد، توجیه، نصیحت، دلالت، تذکر و در آخر اخذ تعهد و در نهایت اقدام لازم انجام میگرفته است.
شایان ذکر است در این جلسه از زحمات و تلاشهای چندین ساله غلامعلی دهشیری در سمت ریاست حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد تجلیل شد و مجید فرهمند زاده به عنوان رئیس جدید حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد معرفی گردید.
شایان ذکر است در این جلسه از زحمات و تلاشهای چندین ساله غلامعلی دهشیری در سمت ریاست حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد تجلیل شد و مجید فرهمند زاده به عنوان رئیس جدید حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد معرفی گردید.