پیامد نفتی حمله به آرامکو و درخواست ترامپ از عربستان
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: حملات اخیر یمن به تأسیسات نفتی آرامکو، غیر از تأثیر مستقیم بر قیمت نفت توانسته است معادله امنیتی در منطقه را عوض کند تا حدی که ترامپ اعلام کرده عربستان برای حمایت و دفاع خود باید بیش از این سرمایه گذاری داشته باشد و ما هم وارد این نبرد نمیشویم.
سید رضا صدرالحسینی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به ناتوانی عربستان در برابر حملات پهپادی و موشکی اخیر یمنیها به تاسیسات نفتی آرامکو بیان کرد: معادله قدرت در منطقه به طور کل تغییر کرده، شرایط بسیار متفاوت شده است.
وی ادامه داد: حملات اخیر یمن به تاسیسات نفتی آرامکو، غیر از تاثیر مستقیم بر قیمت نفت توانسته معادله امنیتی در منطقه را عوض کند تا حدی که ترامپ اعلام کرده عربستان برای حمایت و دفاع خود باید بیش از این سرمایه گذاری داشته باشد و ما هم وارد این نبرد نمیشویم.
کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: معمولا کشورهای مرتجع منطقه مانند عربستان به حمایت نیروهای نظامی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی مانند انگلستان در یمن، جولان میدادند اما این اتفاق آنها را در بهت عجیبی فرو برد، پس از این حمله بود که نماینده سازمان ملل در امور یمن اعلام کرد، موضوع جنگ یمن باید هرچه زودتر تمام شود.
صدرالحسینی خاطرنشان کرد: با اینکه ناوگان پنجم دریایی آمریکا در ۵۰ کیلومتری بحرین قرار دارد و نیروهای آمریکایی و سعودی با تجهیزات پیشرفته نظامی در زهران مستقرند، انصارالله به گونهای عملیات اخیر خود در عربستان را صورت داد که همه این نیروهای متجاوز در روزهای گذشته سردرگم شدند و کشورهای دیگر را متهم کردند.
وی بیان کرد: در این فاصله ۹۰۰ کیلومتری از خاک یمن تا منطقه عملیاتی در پالایشگاه بقیق و پس از آن در میدان نفتی حقل خریص، دهها پاتریوت و ضدهواییهای دیگر وجود دارد و از ضدهواییهای متعدد استفاده میشود اما این هواپیماهای ارزان قیمت یمن توانستند از آن عبور کنند. البته اخیرا انصارالله امکان پرتاب موشک تا حدود یک هزار و ۳۵۰ کیلومتری دارند، این فاصله یعنی از زهران و پایگاه پنجم آمریکاییها در منطقه عبور کردن که حائز اهمیت است.
این اسناد دانشگاه افزود: انصارالله بعد از این عملیات به طور رسمی بیان کرد، این اقدامات برای جلوگیری از حملات کور و ناحوانمردانهای است که توسط سعودیها صورت میگرفت. لذا می توان نتیجه گرفت، انصارالله جنگ را برای جنگ نمیخواهد این اقدامات را برای جلوگیری از تداوم جنگ و کشتار مردم یمن انجام میدهد.
صدرالحسینی یادآورشد: البته این اقدام انصارالله در شرایط کنونی پرچم سفید سعودیها را بالا نخواهد برد و ممکن است اقداماتی را در راستای مذاکرات با انصارالله داشته باشند و از دخالتهایشان در تجزیه یمن بکاهند اما بن سلمان به عنوان فرمانده کل قوا، شرایطی را در یمن ایجاد کرده و به گونهای نخوت و غرور او را گرفته است که به سادگی حاضر به دست برداشتن از این جنایات خود نیست. حال انصارالله همیشه گفته حاضر به مذاکره است.
وی افزود: حمله اخیر انصارالله به تاسیسات آرامکو نشان داد، آسمان سعودی برای تاسیسات واهداف حساسشان ناامن شده است. در دو سال ۲۰۱۸ و سال جاری، مجموعه کسری بودجه عربستان بسیار شدید بود و بخش قابل توجهی از این کسری را با فروش ۵ درصداز آرامکو جبران کردند، لذا ممکن است با این حملات تعداد سرمایه گذاران احتمالی در این پروژه کاهش مییابد و این باعث میشود فاصله طبقاتی و فقر در این کشورافزایش یابد.
صدرالحسینی با اشاره به تاثیرات این حمله در هماوردی جبهه مقاومت ونظام سلطه، اظهارکرد: باید بدانیم امروز مقاومت اسلامی به عنوان یک جبهه معروف شده است یعنی یک جبهه به هم پیوسته که از خلیج فارس تا دریای مدیترانه ادامه یافته است و این زنجیرههای مرتبط میتوانند به هم کمک کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *