افزایش ۲۱ درصدی صادرات پوشاک در سال ۹۷

11:21 - 30 شهريور 1398
کد خبر: ۵۵۱۳۸۷
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه پوشاک از جمله تولیداتی بوده که واردات قاچاق آن با کاهش خوبی مواجه شده است، گفت: آمار‌ها نشان دهنده رشد خوب صادرات صنعت پوشاک کشور در سال ۹۷ در مقایسه با ۹۶ دارد که با افزایش ۲۱ درصدی مواجه شده است.

افزایش ۲۱ درصدی صادرات پوشاک در سال ۹۷به گزارش گروه اقتصاد ، رضا رحمانی اظهار کرد: ذیل محور‌های هفتگانه فعالیت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت به بخش نساجی، پوشاک و همچنین تولید کفش نگاه ویژه‌ای شده است.

وی افزود: نساجی از جمله صنایع با قدمت و دارای تاریخچه‌ای پر افتخار در صنعت کشورمان بوده که حتی مورد توجه و تجلیل سایر ملل نیز قرار گرفته است، از این روی عنایت ویژه به این صنعت مهم در دستور کار وزارت صمت قرار دارد.

رحمانی با اشاره به این نکته که پوشاک از جمله تولیداتی بوده که واردات قاچاق آن با کاهش خوبی مواجه شده است، ادامه داد: خوشبختانه در سوی مقابل آمار‌ها نشان دهنده رشد خوب صادرات صنعت پوشاک کشور در سال ۹۷ در مقایسه با ۹۶ دارد که با افزایش ۲۱ درصدی مواجه شده است.

وی تاکید کرد: در مجموع اقدامات پیش بینی شده و برنامه‌های وزارت صمت در بسیاری از حوزه‌ها به بار نشسته و شاخص‌های متعددی در بخش‌های مختلف صنعت کشور دارای رشد بوده از جمله آن‌ها می‌توان به همین آمار صادرات اشاره کرد که در تولید و صادرات انواع نخ در سال ۹۷ در مقایسه با سال ۹۶، افزایش ۱۰ درصدی داشتیم، پارچه ۲۴ درصد، انواع پتو ۲۵۲ درصد، انواع فرش ماشینی و کفپوش ۱۰ درصد، انواع کالای خواب ۵۰ درصد و همچنین کفش ۲۵ درصد با رشد مواجه شده است.

وزیر صمت ادامه داد: در بازدید‌های مکرری که از استان‌های مختلف کشور انجام دادم به وضوح تحرک ایجاد شده در صنعت پوشاک را مشاهده و در جلساتی که با فعالان این صنعت داشتم، ایشان اعلام آمادگی کردند زمینه را برای قطع کامل واردات پوشاک به کشور فرآهم آورند.

رحمانی گفت: برای تولید و تامین چادر مشکی مورد نیاز کشور که البته باید بسیار پیشتر از این‌ها شرایط خودکفایی آن فرآهم می‌آمد، خوشبختانه امسال از پایین‌ترین بخش صنعتی موثر در زنجیره تولیدی این کالا شروع کرده و اقدامات مبنایی خوبی را انجام داده ایم که به زودی شاهد تامین چادر مشکی از محل تولیدات داخلی خواهیم بود.

وی افزود: با عنایت به تاکیدات موکد و حمایت‌های بی دریغ مقام معظم رهبری، برنامه جامع داخلی سازی نیاز‌های صنعتی کشور امروز تبدیل به یک راهبرد اساسی در وزارت صمت شده است و در صددیم تا پایان ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار انواع اقلام صنعتی وارداتی را بومی سازی کرده و ورادات آن‌ها را محدود کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های بالای صنعتی، معدنی و تجاری استان اصفهان، تصریح کرد: شخصا انتظار ویژه‌ای از استان اصفهان دارم و با توجه به نیروی انسانی زبده و متخصص فعال در این استان اعطای میز ملی توسعه صادرات نساجی به اصفهان را کاری کاملا کارشناسی و درست می‌دانم که می‌تواند ثمرات خوبی برای صنعت پوشاک کشور داشته باشد.

رحمانی با اشاره به اولویت راه اندازی و تکمیل زنجیره تولید پوشاک در کشور، تاکید کرد: بسیاری از مشکلاتی که فعالان این صنعت مطرح می‌کنند در داخل کشور و به دست خودمان کاملا قابل حل هستند و البته نیازمند یک همت والا و تلاش مجدانه است.

وی ادامه داد: کشور‌های همسایه ایران بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد دلار در سال واردات انجام می‌دهند، این عدد نیازمند یک توجه و برنامه ریزی ویژه است تا از این ظرفیت به نفع صنعت کشورمان بهره برداری لازم را داشته باشیم.

رحمانی خاطرنشان کرد: در برخی از صنایع کشور از جمله پوشاک، زعفران، فولاد، لوازم خانگی تحرک خوبی شروع شده که در آینده ثمرات آن به بار خواهد نشست.

وی با اشاره به وجود زمینه‌های لازم جهت کاهش حداکثری واردات پوشاک، گفت: در برنامه پیش بینی شده برای داخلی سازی و کاهش واردات تا سال ۱۴۰۰، بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد دلار صرفه جویی فقط برای صنعت پوشاک اختصاص یافته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: برای به نتیجه رسیدن برنامه‌های دولت و وزارت صمت، نگاه ویژه‌ای به تشکل‌های بخش خصوصی داریم و امیدواریم با همکاری و نظرات کارشناسی به نتایج خوبی دست یابیم.

رحمانی تصریح کرد: برای توسعه صادرات و کاهش واردات از نظرات کارشناسی بخش خصوصی به جد حمایت می‌کنیم و مبنای تصمیات خود قرار می‌دهیم.

وی در پایان با اشاره به زمینه‌های ایجاد شده برای افزایش صادرات انواع اقلام کالایی در کشور، خاطر نشان کرد: صنعت پوشاک دارای مزیت‌های خوبی در توسعه اشتغال و ایحاد ظرفیت‌های صادراتی با سرمایه اولیه پایین است که باید مورد حمایت جدی قرار گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *