۲ سوال اساسی روحانی درباره «حمله به یمن»

12:01 - 27 شهريور 1398
کد خبر: ۵۵۰۶۹۵
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس‌جمهور در جلسه امروز هیئت دولت این پرسش را مطرح کرد چگونه است که وقتی مردم یمن مورد حمله قرار گرفته و سیل اسلحه و مهمات به منطقه روانه می‌شود، هیچ‌کس نباید سخنی بگوید؟
///گروه سیاسی ؛ حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت، با بیان اینکه امروز در مسایل منطقه شاهد دو نقطه متضاد، یکدیگر هستیم، گفت: از طرفی برخی کشور‌های منطقه قرار دارند که تلاش می‌کنند، صلح و امنیت را مستقر و با ناآرامی‌ها و تحرکات تروریست‌ها مبارزه کنند و از سویی در گوشه‌ای دیگر از منطقه شاهد آتش‌افروزی و جنگ‌افروزی هستیم.

روحانی با اشاره به برگزاری پنجمین اجلاس سران ایران، ترکیه و روسیه به عنوان کشور‌های ضامن روند آستانه و آتش‌بس در سوریه در آنکارا، گفت: هدف از برگزاری این جلسات و تلاش‌هایی که در چارچوب روند آستانه انجام می‌شود ایجاد صلح و ثبات در منطقه بویژه در سوریه، بازگشت آوارگان و زندگی عادی مردم و مبارزه با باقیمانده تروریست‌های منطقه است که نشان می‌دهد یک تلاش جمعی در راستای صلح و آرامش منطقه شکل می‌گیرد.

رئیس جمهور ادامه داد: از طرفی در گوشه دیگری از منطقه عده‌ای به دنبال آتش‌افروزی هستند و این در حالی است که با گذشت سالیان زیاد باید برای همگان روشن شده باشد که مقاومت ملت‌های بیدار و هوشیار منطقه، شعله خاموش‌ناشدنی است.

روحانی با بیان اینکه امکان‌پذیر نیست ملت‌هایی را که خود را برای مقاومت آماده کرده و سال‌ها از کشور خود حراست و حفاظت کرده‌اند، از مقاومت بازداریم، خاطر نشان کرد: عجیب این است که دشمنان منطقه هنوز قدرت این مقاومت را درک نکرده‌اند.

رئیس جمهور افزود: آن‌ها به جای اینکه اعتراف کنند حزب‌الله لبنان دارای توانمندی‌ها و قدرت‌های بالایی هم از لحاظ دانش علمی و نظامی و هم از نظر شهامت در میدان است و یا قبول کنند بخشی از جوانان و ملت رشید عراق تحت عنوان حشدالشعبی به میدان آمده و تروریست‌ها را بیرون رانده و شهر‌های شمالی عراق مانند موصل، الرمادی، فلوجه و کرکوک را آزاد کردند و به جای اعتراف به رشد و بزرگی ملت‌های بزرگی نظیر سوریه و یمن؛ به دنبال این هستند که با اتهام‌زنی اعلام کنند، پشت این ملت‌ها چه کسانی هستند.

روحانی با بیان اینکه پشتوانه ملت‌های مقاوم و فداکار منطقه رحمت و نصرت خداوند است، خطاب به بدخواهان مردم منطقه گفت: باید قدرت ملت‌ها را باور کنیم و به جای اینکه همواره به دنبال این باشید که کدام دولت را متهم کنید، بدانید که هیچ دولتی در کار نیست و این ملت‌ها هستند که به پا خاسته‌اند.

رئیس جمهور با اشاره به کشتار مردم بی‌گناه یمن و بمباران بیمارستان‌ها، خانه‌ها و مدارس در این کشور، گفت: دشمنان منطقه می‌خواهند در برابر این آتش‌افروزی‌هایی که ایجاد کردند، هیچ ملتی نباشد که پاسخ آن‌ها را بدهد و این در حالی است که ملت یمن، ملتی بزرگ، هوشیار و بیدار است.

روحانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هرگز خواهان درگیری در منطقه نبوده و نخواهد بود، تصریح کرد: باید بدانیم که ملت یمن آغازگر درگیری‌ها نبودند، بلکه عربستان سعودی، امارات، آمریکایی‌ها، برخی کشور‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی بودند که در منطقه جنگ را به راه انداخته و یمن را ویران کرده‌اند.

رئیس جمهور افزود: چگونه است که وقتی مردم یمن مورد حمله قرار گرفته و سیل اسلحه و مهمات به منطقه روانه می‌شود، هیچ‌کس نباید سخنی بگوید؟ چطور وقتی رئیس جمهور آمریکا اعتراف می‌کند که عربستان سال گذشته ۴۰۰ میلیارد دلار پول در آمریکا خرج کرده هیچ‌کس نباید حرف بزند؟ اما وقتی مردم یمن در برابر این همه تجاوز، یک عکس‌العملی نشان داده و نقطه‌ای را زدند، این همه ناراحتی و عصبانیت ایجاد می‌شود.

روحانی اظهار داشت: یمنی‌ها، مدرسه، بیمارستان یا بازار را مورد اصابت قرار ندادند، بلکه به یک مرکز صنعتی حمله کردند تا به دشمنان خود هشدار دهند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دشمنان منطقه باید از این هشدار درس گرفته و به دنبال خاموش کردن آتش جنگ در منطقه باشند تا مردم در آزادی و رفاه قرار بگیرند، خطاب به آنان گفت: سیاست شما در منطقه همواره بر مبنای جنگ‌افروزی بوده است و از ۱۹ سال گذشته تاکنون هر جا در منطقه از جمله در عراق، افغانستان، سوریه و منطقه خلیج فارس آمدید، ناامنی را با خود آورده‌اید.

روحانی ادامه داد: بیایید یک بار هم برای ملت‌های منطقه صلح بیاورید؛ چرا همواره برای ملت‌های منطقه باروت می‌فرستید و به آنان کمک نمی‌کنید و پس از آن به دیگر کشور‌ها اتهام‌زنی می‌کنید و این در حالی است که هیچ‌کس این اتهام را باور نمی‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه واقعیت این است که بدخواهان باید قدرت ملی ملت‌های منطقه را پذیرا بوده و به سمت صلح و آرامش بازگردند، گفت: جمهوری اسلامی ایران همانطور که با همه همسایگان خود در شمال، شرق و غرب، روابطی دوستانه، برادرانه و صمیمی دارد، خواهان روابط دوستانه با همسایگان جنوبی خود نیز است.

روحانی اظهارداشت: ایران هیچ‌گاه آغازگر قطع روابط و برهم زدن‌ها نبوده و همان‌هایی که پا را پس گذاشته‌اند، بیایند و پا پیش بگذارند، چرا که ما علاقمندیم با همه ملت‌های منطقه و همسایگان خود روابط خوبی داشته باشیم.

خبر تکمیل می‌شود...


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *