«بانو»، شکوه جوانی زنی که نشسته نماز میخواند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، در مراسم رونمایی از مستند «بانو» ثریا قاسمی، مرضیه هاشمی، انسیه شاه حسینی، فریده فرخی نژاد، فروغ نیلچی زاده، زهرا اصلانی، ستاره سادات قطبی، حبیب احمدزاده و حسن شمشادی درباره مستند اظهاراتی داشتند و در پایان مراسم با سنگ متبرکی از حرم امام رضا علیه السلام از عصمت احمدیان و همسرش تقدیر شد.
ثریا قاسمی در مراسم رونمایی از مستند «بانو» ضمن اشاره ابعاد مختلف به تصویر کشیده شده در این مستند بیان داشت: تلاش، عشق و اقتداری که در این کار روایت شده آن قدر کامل و جامع است که دیگر هیچ حرفی نمیتوان درباره آن زد. اما مسالهای که وجود دارد کم توجهی به مستند سازان است. علی رغم اینکه این طیف از فیلم سازان سرمایه و وقت و انرژی و فکرشان را در این راه هزینه میکنند، اما از آن قدردانی نمیشود. باید برای آنان برنامه ریزی کرد و در جنبههای مختلف مورد حمایت قرار بگیرند. چه از نظر مالی و چه از نظر امکان نمایش هر چه بیشتر، چه در سالنهای مختلف و چه در تلویزیون.
مرضیه هاشمی در ادامه بیان داشت: وقتی از من خواستند مستند را ببینم با اینکه سرم خیلی شلوغ بود آن را پذیرفتم. چون قول داده بودم خواستم چند دقیقه آن را ببینم، اما وقتی به تماشای آن نشستم تا پایان همراه ش شدم این قدر که برایم جذابیت داشت. تا حدی که به مسوولان مربوطه گفتم اگر بخواهید آن را دوبله کنید من این کار را برای تان انجام میدهم. این مستند نمونهی کوچگی از زحمتهای بسیاری است که برای این مملکت کشیده شده است.
انسیه شاه حسینی افزود: معمولا وقتی ما را دعوت میکنند به چنین مراسمهایی برای این است که صحبتهای مان تکمیل کننده اثر تولید شده باشد، ولی این فیلم این قدر جذاب و زیبا و عاشقانه بود که حرفی برای ما گفتن نمیماند. هم فیلمساز خیلی همراه بود هم خانم احمدیان و همسرشان.
شکوه جوانی زنی که نشسته نماز میخواند
در ادامه این مراسم فریده فرخی نژاد، گوینده خبر در وصف مستند بانو گفت: همان طور که رهبر انقلاب فرمودند کاری که هنر میتواند انجام دهد شاید صدها ساعت منبر سخنرانی نتواند. این هنری که در مستند دیدید چکیده زندگی هفتاد ساله خانم فرجوانی و همسرشان است که به زیبایی به تصویر کشیده شده بود إن شاءالله که شاهد نمایش این اثر در سینماهای کشور و تلویزیون باشیم.
فروغ نیلچی زاده، کارشناس خانواده در شرح بانو اظهار داشت: آنچه نمایش داده شد فرِ جوانی بود که همه دیدید. یعنی همان شکوهی که قرآن درباره اصحاب کهف میگوید. جوانانی که به غار پناه میبرند برای اینکه توحید خود را حفظ کنند. مادری را میبینیم که دلش پر است از شکوه جوانی درحالی که باید نمازش را نشسته بخواند؛ برای نشستن و بلند شدن کسی باید دست ش را بگیرد، اما دلش میخواهد دست همهی جوانها بگیرد.
وی افزود: جوانی یعنی یک امید پرنشاط وقتی همه نا امیدند و همه منتظرند که شما نا امیدتر از بقیه باشی. ما در مستند بانو دیدیم که خانم احمدیان میگفت من وقتی شیشههای ماشین را بالا میکشم برای خودم ذکر مصیبتهای آل الله را میخوانم و اشک میریزم، ولی وقتی با مردم مواجه میشوم پر از شادی و نشاط و امیدم و این یعنی این زن به زیبایی توانسته قانون و قاعده عشق نخستین را آشکار کند. عشق نخستین ما آن چیزی است که میتواند در زندگی مان زیبایی الی یوم القیامه را بیاورد. عشق به اینکه کسی زنده باشد پر از شوخی باشد نه ابتذال، پر از خنده باشد نه زشتی. بیاید کنار قبر خود بایستد و آرزو کند وقتی ازاین عالم میرود خاک کربلا روی سنگ مزارش بنشیند نه خاک بی غیرتی، چون یک عمر با غیرت زندگی کرده است.
بانو الگویی برای معرفی چهره زن مسلمان در جهان
مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان در ادامه اظهار داشت: این مستند تصویر زیبایی از یک سبک زندگی ارائه میدهد که امروز به شدت به آن محتاج هستیم. نشان میدهد که دفاع مقدس گنجینهای است که میتوان سالها از آن بهره برد. بانو روایت گر شیوهای از زندگی است که ما به آن نیاز داریم. زندگی پر از نشاط، پر از تلاش، خستگی ناپذیری، مجاهدت، روحیه انقلابی و مقاومت.
وی افزود: ما امروز نیاز داریم که این الگوی زن مسلمان به دنیا معرفی شود. امیدوارم این اثر به زبانهای مختلف دنیا ترجمه شود و به عنوان الگوی یک زن مسلمان ایرانی در جهان بدرخشد که همچنان که در همه ابعاد هم درخشان است. در خانواده موفقترین زن در همسر داری و خانه داری. موفقترین مادر در پرورش جوانان برومند و تاریخ ساز و موفقترین فرد در شناخت مسائل و مشکلات جامعه و نه تنها غصه خوردن برای آنها بلکه برنامه ریزی برای رفع آن ها.
گروه هنر و تجربه لیاقت نمایش بانو را ندارد
ستاره سادات قطبی مجری سیما تصریح کرد: من میخواهم از یک منظر دیگر درباره این مستند صحبت کنم. من مادر سه پسر هستم. امروز با دیدن این مستند یاد گرفتم که میشود زندگی کرد. برای سید صدرای سه ساله و نیمه نه پرستار گرفتم و نه گذاشتم پیش مادرم بلکه همراه خودم آوردم. من مجری تلویزیون هستم، ولی داشتن فرزند هیچ وقت نمیتواند پای منِ زن و منِ مادر را از اجتماع کوتاه کند. امیدوارم روزی برسد که تعداد فرزندان در خانهها بالای پنج تا بشود.
عصمت احمدیان، سوژهی اصلی مستند بانو اظهار داشت: وقتی خدا آدم را خلق کرد به خود گفت تبارک الله احسن الخالقین. آدم را با عشق خلق کرد، اما در جای دیگر فرمود انسان را در رنج و سختی خلق کردم. زندگی هم شادی دارد هم رنج. انسان باید متحمل سختیها شود تا به عشق برسد. مادر وقتی احساس کرد باردار است خیلی از خودش مراقب میکند. وقتی بچه، پدر و مادرش را صدا میکند آنها احساس غرور میکنند. وقتی فرزند به سن مشاوری پدر و مادر میرسد پدر و مادر باز هم احساس غرور میکنند. اما اگر خدا او را در همان سن از پدر و مادر بگیرد باز هم نا امید نمیشویم. دنیا تمام نشده است. تمام هم بشود بعد از آن آخرت است. پس به امید این هستیم که اگر خودمان ابرویی نداشته باشیم همین فرزندان دست ما را بگیرند إن شاءالله.