مصالحه در ۳۰ درصد پروندههای دارای قابلیت سازش در شوراهای حل اختلاف استان خراسان شمالی
سید ابراهیم محجوب معاون قضایی رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف استان خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، با اشاره به این که حدود ۳۰ درصد پروندههای دارای قابلیت سازش در شوراهای حل اختلاف استان به مصالحه میانجامد، از حصول سازش پایدار در پروندههای قضایی با محوریت موضوع اختلافات خانوادگی خبر داد.
وی در تعریف سازشهای پایدار در پروندههای قضایی گفت: وقتی طرفین در نتیجه مذاکرات اعضاء شوراهای حل اختلاف به سازش دست مییابند بر اثر تمهیداتی که قبل از حصول سازش در شوراها فراهم گردیده توافقات حاصله دارای ماهیتی است که اساسا میتوان گفت کمتر اتفاق میافتد پس از سازش، دوباره اختلافی که این توافق را با مشکل مواجه نماید شکل گیرد و به همین اعتبار بعد از توافق و سازش پایدار دیگر مراجعه مجددی صورت نخواهد گرفت.
این مقام قضایی با بیان اینکه ۲۵ درصد دعاوی خانوادگی مطروحه در شوراهای حل اختلاف استان به حصول سازش پایدار منجر میشود گفت:در واقع از هر ۱۰۰ نفر زن و شوهری که درای اختلاف هستند ۲۵ نفر آنان در شوراهای حل اختلاف پس از حصول توافق ۱۰۰ درصدی، دیگر اختلافی که پای آنان را به دادگاههای خانواده بکشاند بین آنان حادث نمیشود و این یک توفیق ارزشمند به شمار میآید.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان خراسان شمالی درباره مصالحه صورت گرفته بین زوجین به موضوع اقدامات اولیه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در ارائه آموزشها و ارشادات لازم برای کسب مهارتهای زندگی و آماده سازی زوجین برای حصول توافق و رفع اختلافات اشاره و خاطرنشان کرد: این تلاشها اصولا بستری را مهیا میکند تا تلاشهای شوراهای حل اختلاف برای سازش به نتیجه بیانجامد و در واقع در اثر این طیف اقدامات راهبردی و تکمیلی است که سازشهای پایدار شکل میگیرد.
محجوب همچنین با اشاره به بخشنامه رئیس قوه قضائیه از تشکیل و تقویت هیاتهای میانجی گری در امتداد تلاشهای شوراهای حل اختلاف برای رفع مخاصمات خبر داد.
وی ضمن تشریح کارکردها و نقش هیأتهای میانجی گری در حصول سازش، ایجاد و احیاء این هیأتها را یک ضرورت مهم برشمرد و تصریح کرد: به جای اینکه افراد دارای اختلاف به سمت این نهادها بروند و بین طرفین را اصلاح کنند در واقع این هیاتها هستند که با هدف تحقق سازش پا در میدان میگذارند.
محجوب ادامه داد: این هیاتها سعی میکنند تا بتوانند با رفع اختلافات بین اقشار و اصناف و تشکیلات و سازمانهای مختلف در دستگاههای اجرایی و ... امر سازش را بعنوان یک اصل اساسی در رفع مشکلات نهادینه کنند.
بیشتر بخوانید: