ترمز عملکرد پسته ساوه با سرمازدگی و هجوم ملخها کشیده شد
به گزارش گروه فضای مجازی،محمودرضا خلیلی سطح زیر کشت پسته در ساوه را بالغ بر دو هزار هکتار بیان کرد که از این میزان ۱۳۰۰ هکتار را باغات غیربارده تشکیل میدهند که در مجموع سه هزار و ۳۰۰ هکتار سطح باغات پسته این شهرستان است.
وی با اشاره به اینکه قبل از سرمازدگی سال ۱۳۹۵ سطح باغات ساوه دو هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است، افزود: افزون بر ۸۰۰ هکتار از باغات پسته این شهرستان پس از سرمازدگی سال ۱۳۹۵ که منجر به از بین رفتن بیش از ۹۰ درصدی باغات انار و زیتون ساوه شد، احداث و به باغ پسته تبدیل شده است.
خلیلی عمده ارقام پسته تولیدی این شهرستان را احمدآقایی بیان کرد و افزود: اکثر باغات قدیمی که ارقامی نظیر فندقی را داشتند اقدام به تغییر رقم با اجرای عملیات پیوند کردند تا به احمد آقایی تبدیل کنند. همچنین ارقامی نظیر اکبری و کله قوچی نیز در این شهرستان کشت میشود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه عمده باغات پسته شهرستان ساوه جوان بوده و هنوز به مرحله باردهی انبوه نرسیده است میزان تولید پسته در سالجاری نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است و قطعا در سالهای آینده میزان برداشت در هر هکتار با افزایش قدمت باغات، رشد قابل توجهی خواهد داشت.
این مقام مسئول گفت: سرمازدگی بهاره و هجوم ملخها در منطقه دشت لوئین اجازه افزایش عملکرد در سطح شهرستان نداد و به نظر میرسد برداشت پسته در ساوه از روزهای نخست مهرماه آغاز شود.
وی به کیفیت بالای محصول تولیدی پسته ساوه اشاره کرد و افزود: پسته ساوه یکی از بهترین محصولات تولیدی کشور از نظر کیفی است. پیش بینی میشود در سالجاری میزان برداشت پسته در ساوه به حدود ۱۷۰۰ تن برسد که بالغ بر ۸۰ درصد محصول تولیدی از قابلیت صادراتی برخوردار است.
وی آلودگی پسته به آفلاتوکسین را یک مشکل در صادرات عنوان کرد و گفت: در کشورهای اروپایی نسبت به موضوع آلودگی پسته به آفلاتوکسین حساسیت زیادی وجود دارد و خوشبختانه با نمونه برداریهای صورت گرفته در مرحله فرآوری و خشک کنی تاکنون این آلودگی مشاهده نشده است.
معاون جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به اینکه این شهرستان رتبه دوم استان مرکزی را در تولید پسته پس از شهرستان زرندیه به خود اختصاص داده است، گفت: پسته تولیدی ساوه از لحاظ کیفیت، طعم، اندازه و مرغوبیت با محصول نقاط پسته خیز کشور برابری میکند و برای این شهرستان ارزآوری مستقیم دارد.