شکست سیاست فشار حداکثری واشنگتن علیه تهران

12:28 - 24 شهريور 1398
کد خبر: ۵۴۹۷۱۷
افسر پیشین سازمان اطلاعاتی آمریکا ضمن تاکید بر شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران می‌گوید دونالد ترامپ و تندرو‌های کابینه وی قادر به پذیرش این واقعیت نیستند.
شکست سیاست فشارحداکثری واشنگتن علیه تهرانبه گزارش گروه بین الملل ؛ «پائول پیلار» می‌گوید سیاست "فشار حداکثری" آمریکا علیه ایران، سیاستی شکست خورده است.

پیلار در یادداشتی که در نشنال اینترست منتشر شد، با تاکید بر این که سیاست فشار حداکثری واشنگتن علیه ایران، شکست خورده، نوشت آن چه که نه دولت ترامپ و نه حامیان این سیاست افراطی آمادگی تصدیقش را ندارند، این است که تنها راه خروج از بن بست فعلی آمریکا، بازگشت واشنگتن به توافق هسته‌ای ایران یا چیزی شبیه به این اقدام است.

وی می‎گوید: کاملا واضح است که اقدامات دولت ترامپ مبنی بر اعمال فشار بر ایران شکست خورده است.
 
به باور پیلار، شکست این سیاست که در پی کاهش نفوذ منطقه‌ای ایران بود، مورد تایید حتی حامیان سرسخت این سیاست نیز است. البته برخی تلاش دارند تا با وارونه جلوه دادن این واقعیت از آن در تبلیغات انتخاباتی استفاده کنند.

افسر سابق سازمان اطلاعاتی آمریکا می‎افزاید که تحلیل اخیر موسسه مطالعات امنیت داخلی مستقر در اراضی اشغالی نیز نشانگر عدم موفقیت سیاست مذکور است. تحلیلگران این موسسه به این نتیجه رسیدند که این سیاست نتوانسته به اهداف خود مبنی بر تضعیف ثبات در ایران دست یابد.

وی در ادامه آورده است تصمیم ایران در کاهش گام گام تعهدات هسته یا در چارچوب توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، برخلاف انتظار به اهرم فشاری برای بازگرداندن واشنگتن به این توافق تبدیل شده است. علاوه بر این ترامپ با خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای و اصرار بر اعمال تحریم‌های بیشتر سبب بروز شکاف جدی با متحدان سنتی اروپایی خود شده است. از سوی دیگر این آمریکا و نه ایران بوده که با نقض آشکار این توافق معاهدات و قوانین بین المللی را نادیده گرفته است و دیگر دلیلی موجه برای ادعا‌های تهدیدآمیز خود به ویژه مداخله نظامی ندارد.

این افسر اطلاعاتی پیشین آمریکا با تاکید بر این که ترامپ و حامیان سیاست افراطی علیه ایران حاضر به تصدیق تنها راه خروج از بن بست فعلی در چارچوب بازگشت به مذاکره نیستند، می‎نویسد: دیپلماسی «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز نمی‌تواند به آمریکا برای خروج از این بن بست کمک کند؛ چرا که دو مانع عمده در این مسیر وجود دارند. نخست تندرو‌های افراطی ضد ایران در دولت آمریکا که در مناصب بالا حضور داشته و لفاظی‌های ضد ایرانی و همکاری با گروهک منافقین را در دستور کار خود دارند به همراه «بنیامین نتانیاهو» و دو، تجربه تاریخی ناخوشایند ایرانی‌ها از آمریکا.

وی در پایان می‎نویسد که عدم موفقیت ترامپ برای توافق با ایران یا چین در میانه رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۰ اشتیاق وی برای حصول توافق را توجیه می‌کند، اما قادر به حل دو مانع مذکور نیست.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *