تجویز پزشکان در حوزه دارو کنترل خواهد شد/نسخه پیچی الکترونیکی چاره کار دارو
ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، اظهار داشت: هر بازاری با دو طرف تقاضا و عرضه شکل میگیرد که معمولا قسمت تقاضا برتری دارد و در برخی بازارها نیز شاهد تقاضای القایی هستیم.
وی افزود: نهادهای نظارتی باید به صورت پیشگیرانه و از طریق جلب مشارکت، رصد وقایع و برخورد قانونی و قاطع با تخلفات اقدام کنند، اما اینکه تصور کنیم صرفاً با استقرار در بازار ناصر خسرو همه مشکلات حل خواهد شد تصور صحیحی نیست.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: افرادی به دلیل سقط جنین و عدهای هم به دنبال شبه داروهایی مانند ریتالین از ناصرخسرو هستند. علاوه براین، فروش داروهایی که جزو لیست دارویی ما نیست و غیرضروری تشخیص داده شده و یا تجویز داروی خارجی که مشابه آن را در داخل داریم تقاضاهایی را در بازار ایجاد میکند.
حریرچی با ابراز اینکه بازار ۲۳ هزار میلیاردی دارو بسیار سودزاست گفت: دشمنان ما به ویژه در شرایط تحریم برای تحریم درمان و ایجاد مشکل در حوزه دارویی اقدام میکنند تا جایی که رسانههای معاند فارسی زبان با پخش روزانه برنامهها درباره دارو در ایران بازار کشور را مورد هدف قرار میدهند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مهمترین تبلیغ کانالهای ماهوارهای درباره دارو و مکمل و داروهای تزریقی است، گفت: این شبکهها از این طریق مردم را به سمت داروهای ناصرخسرو و بازارهای غیرقانونی اینترنتی سوق میدهند.
حریرچی گفت: سامانه تی تک از آبان ماه نهایی میشود و با نسخه پیچی الکترونیک، تکلیف هر دارویی که از داروخانه خارج میشود مشخص خواهد شد.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تکلیف داروهای خارجی گران با قیمت بالای ۸۰ هزار تومان مشخص است، اما از دو ماه آینده به تمامی داروها تعمیم داده خواهد شد و تجویز پزشکان طبق قواعد حوزه سلامت و راهنمای بالینی رصد میشود.