تشکیل کنسرسیوم؛ پایان ناکامی در معاملات نفت خام در بورس
نماینده سابق ایران در اوپک با بیان این مطلب که زمان فروش نفت خام در بورس در مقطع درستی انجام نگرفت، گفت: اگر بخشهای خصوصی در این حوزه اقدام به تشکیل کنسرسیوم کنند، توانشان در حل مشکلات و چالشها بیشتر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، فروش نفت خام در بورس انرژی یکی از راهکارهای فروش نفت در شرایط تحریم و از سوی دیگر افزایش سهم بخش خصوصی در معاملات نفتی بود، اما همچنان بدون مشتری ماندن نفت در بورس یکی از چالشهای جدی در این حوزه به شمار میرود چراکه به عقیده بسیاری از کارشناسان و تحیلیگران فقدان ابزارهای لازم برای ورود بخش خصوصی به این حوزه مهمترین عامل است.
مشکل حملونقل، عدم شناخت بخش خصوصی از بازار موجود، ناکارآمدی ساز و کار تعریف شده از دیگر دلایلی هستند که هر باره کارشناسان به عنوان دلایل از آن یاد میکنند، اما از سوی دیگر برخی دیگر از تحلیلگران حوزه نفت معتقدند؛ بخش خصوصی نیاز به زمان دارد تا بتواند بهخوبی بازار نفت خام را شناسایی کند.
در این راستا محمدعلی خطیبی در گفتگو با در خصوص چرایی ناکامی معاملات نفت خام در بورس و عدم تمایل بخش خصوصی برای ورود به این حوزه، بیان کرد: از سالهای گذشته فراوردهای پتروشیمی، نفتی و ... در بورس عرضه میشدند، اما معامله نفت خام در بورس یک پدیده جدید، آن هم در شرایط تحریم به شمار میرود که تا حدودی باعث کندی عمل در این بخش شده است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر یکی از چالشهای شرکتهای خصوصی و دولتی که قصد خرید نفت خام در بورس را دارند موضوع فروش است چرا که شرایط تحریم کار را برای شرکتهای خرید نفت خام سخت و پیچیده کرده است.
نماینده سابق ایران در اوپک با تأکید بر این مطلب که اگر عرضه نفت خام در بورس در شرایط غیرتحریمی راهاندازی شده بود نتیجه بهتری در پی داشت، توضیح داد: این اتفاق در زمان درستی صورت نگرفت در حال حاضر مشکلات تحریم به خریداران نفت خام در بورس تحمیل شد که همین امر تا حدودی باعث ناکامی در معاملات نفت خام شده است.
خطیبی در ادامه تصریح کرد: بخش خصوصی ما عمدتاً توان معامله خیلی بالا را نداشته و معاملاتش تنها در حد معامله پتروشیمی و نفتی بوده است بر همین اساس خریدوفروش نفت خام اولین تجربه بخش خصوصی به شمار میرود.
این کارشناس نفت و انرژی پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم در این حوزه را داد و گفت: اگر بخشهای خصوصی در این حوزه اقدام به تشکیل کنسرسیوم کنند توانشان در حل مشکلات و چالشها بیشتر و میتوانند مکمل یکدیگر برای پوشش ضعفها باشند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *