عاشورا بهترین الگو برای مبارزه با ستم است/روایت گل سرخ نگاهی تازه به وقایع ماه محرم

15:01 - 22 شهريور 1398
کد خبر: ۵۴۹۰۸۱
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب روایت گل سرخ گفت: قدیمی‌ترین کتابی که از آن برای تولید محتوا استفاده شده است تاریخ طبری بوده و آخرین کتاب برای نقل و بیان واقعه کربلا در کتاب روایت گل سرخ مورد استفاده قرار گرفته است مربوط به دوره قاجاریه است. البته برخی کتب روایت‌های یکسان و یا مشابهی داشتند که تلاش شده در این کتاب از تکرار پرهیز شود.

مهدی الماسی نویسنده کتاب روایت گل سرخ در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون کتاب روایت گل سرخ گفت: کتاب روایت گل سرخ که به چاپ چهارم رسیده برگزیده حکایات زندگی «امام حسین (ع)» از متون کهن فارسی است، در این کتاب تلاش شده تا از تمام کتاب‌هایی که درباره‌ امام حسین (ع) نوشته استفاده شده و حکایاتى را نقل کند که در‌ بر‌گیرنده‌ نکاتى تازه باشد.

وی در همین رابطه ادامه داد: این کتاب در سال ۱۳۹۰ برای اولین بار به چاپ رسید. کتاب روایت گل سرخ، حکایات و روایات حسینى و عاشورایى در متون کهن فارسی بوده که نمایى دیگر از فرهنگ عاشورا در آثار مکتوب را بیان می‌کند، این کتالب مقوله‌هایی شامل موضوعات و مفاهیمى نظیر تولد امام، روابط و سخنان «پیامبر اکرم (ص)» درباره «امام حسین (ع)»، سیر و سلوک شخصى «امام حسین (ع)» در خلوت و جلوت، ماجراهاى واقعه عاشورا، حوادث تاریخى پس از عاشورا و بازماندگان واقعه گنجانده شده است.

الماسی لزوم پژوهش در کتب «امام حسین (ع)» مهم بر شمرد و تاکید کرد: کتاب روایت گل سرخ با مقدمه‌ای پژوهشی به مخاطبان ارائه شد تا کتابی مستند باشد و بتواند گامی موثر در شناخت اهداف بزرگ «سید الشهدا (ع)» داشته باشد.

وی به مضمون و محتوای کتاب روایت گل سرخ اشاره و اظهار کرد: کتاب روایت گل سرخ برگرفته از متون کتاب‌های قدیمی بوده است. تاریخ طبری قدیمی‌ترین کتابی است که از آن برای تولید محتوا استفاده شده و آخرین کتاب برای نقل و بیان واقعه کربلا  مربوط به دوره قاجاریه است. البته برخی در کتب روایت‌های یکسان و یا مشابهی نیز وجود داشتند که تلاش شده در این کتاب از تکرار پرهیز شود.

الماسی خاطر نشان کرد: واقعه کربلا براى مسلمانان فاجعه‌‏اى تصورناپذیر بود و تأمل در وقوع آن همواره در طى سالیان و سده‏‌ها، مکانى براى درنگ و عبرت‏‌آموزى شد، عاشورا الهام‏ بخش نهضت‌هاى دینى و اجتماعى گردید و به الگویى براى مبارزه با ستمگران، درسى براى همه تاریخ، دعوتى به سربلندى و دفاع از شرافت انسانى و پیام جاودان اصلاح و کوششى در زدودن بدعت‏‌ها و انحرافات از چهره اسلام تبدیل شد.


برچسب ها: امام حسین

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *