رشد صادرات با اجرای موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا

10:31 - 20 شهريور 1398
کد خبر: ۵۴۸۲۱۳
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا می‌تواند به رشد صادرات کشور کمک کند، گفت: پیوستن به این پیمان منطقه‌ای مفید است.
رشد صادرات با اجرای موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا محمد لاهوتی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره تاثیر اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، اظهار کرد: یکی از اهداف دولت با توجه به شرایط کنونی هدفگذاری بر روی ۱۵ کشور همسایه و همچنین چین و روسیه برای صادرات است و جزو اولویت‌های سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت است.
 
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: موضوعی که در مورد اوراسیا وجود دارد این است که پیوستن به پیمان‌های منطقه‌ای موجب می‌شود شرایط برابری برای کشور‌ها به وجود بیاید تا به جای پرداخت تعرفه‌های بالا بتوانند از یک تعرفه یکسان و نزدیک به صفر استفاده کنند.
 
وی با بیان اینکه اجرایی شدن این موافقتنامه می‌تواند به رشد صادرات کشور کمک کند، گفت: در شرایطی که ما در این پیمان حضور نداشته باشیم و اگر بخواهیم کالا به این کشور‌ها صادر کنیم، کشور‌های عضو اوراسیا تعرفه صفر خواهند داشت و ما باید تعرفه بالاتر پرداخت کنیم بنابراین پیوستن به این پیمان می‌تواند به نفع کشور باشد.
 
لاهوتی خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشته باشیم حضور در پیمان‌هایی که کشور‌های پیشرفته‌تر هستند و کالا‌های پیشرفته با ارزش افزوده بالاتر تولید می‌کنند نمی‌تواند به نفع کشور باشد و برداشتن تعرفه‌ها در این پیمان‌ها صنایع ما را با تهدید مواجه کند اما، درباره اوراسیا این موضوع کمتر وجود دارد بنابراین پیوستن به این پیمان منطقه‌ای مفید است.
 
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران درباره حضور در این موافقتنامه با توجه به زیرساخت‌های ضعیف در بخش صادرات تصریح کرد: این موضوع تفاوت زیادی نخواهد کرد اگر با همین زیرساخت‌های ضعیف و بدون عضویت در این پیمان بخواهیم کالا صادر کنیم باید تعرفه بالاتری نسبت به رقبا پرداخت کنیم و این مزیت را می‌گیرد بنابراین تا حدودی می‌تواند به عنوان مکمل و کمک کننده صادرات با توجه به ضعف‌هایی که داریم باشد.
 
گفتنی است؛ اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشور‌های آسیایی و اروپایی است و کشور‌های بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در آن عضویت دارند.
 
مجموع حجم تجاری کشور‌های عضو این اتحادیه در حال حاضر حدود ۷۵۳ میلیارد دلار و بازاری با ۲۰۰ میلیون جمعیت را شامل می‌شود که استفاده از این ظرفیت می‌تواند جهش و تحولی در مناسبات اقتصادی کشورمان ایجاد کند.
 
طبق توافقات صورت گرفته مقرر شده که از چهارم آبان‌ماه موافقتنامه موقت تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا وارد فاز اجرایی و عملیاتی شود که پس از پیوستن ایران به این اتحادیه ۸۶۴ قلم کالا از سوی دو طرف مشمول تجارت ترجیحی خواهد شد که ۵۰۳ قلم کالای آن متعلق به ایران است و از این تعداد تعرفه ۷۰ قلم کالا برای کشورمان صفر خواهد بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *