هرگونه خرید و پرداخت اینترنتى خود را از طریق سایتها قانونى انجام دهید
به گزارش گروه جامعه ،سرهنگ على اکبر کیانى فرمانده انتظامی شهرستان تربت حیدریه در تشریح این خبر گفت: در پی ارجاع شکوائیهاى از سوى یکی از شهروندان تربت حیدریه مبنى بر انسداد حساب بانکى وى از سوى دادسراى رسیدگى به جرایم رایانهاى در استان دیگرى از کشور، رسیدگى به این موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا شهرستان قرار گرفت.
سرهنگ کیانى بیان داشت: با توجه به طرح شکایت و بررسى حاصل از پرونده شاکى مشخص شد فردى ناشناس با مراجعه به مغازه شاکى مقدارى زعفران به مبلغ ۱۷۰میلیون ریال خریدارى و بهاء آن را به صورت اینترنتى و از طریق تلفن همراه خود پرداخت نموده است، اما وجه پرداختى منشاء سرقتى داشته و با توجه به سرقتى بودن وجه مورد نظر حساب مقصد که همان فروشنده زعفران (شاکی) بوده توسط دادسرا مسدود شده است.
این مقام انتظامی گفت: باتوجه به مشخص شدن موضوع و با انجام تحقیقات فنى و پلیسى توسط کارشناسان پلیس فتا، سرنخهایى در این رابطه کشف و متهم این پرونده در یکى از شهرستانهاى استان خراسان رضوى بود شناسایى و دستگیر شد.
وى ادامه داد: متهم که مردى ۲۱ ساله و سابقهدار بوده و قبلا نیز به جرم برداشت غیر مجاز دستگیر شده است در رابطه با بزه صورت گرفته کسب منفعت مالى را علت اصلى این اقدام مجرمانه خود دانست و اعتراف نمود که با فریب کاربران در فضاى سایبرى و بویژه در شبکههاى اجتماعى و پیامرسان اقدام به انتشار تبلیغاتى با مضامین نرم افزارهاى جعلى ماهواره جیبی و... نموده و با وعدههاى واهى از قربانیان خود براى فعالسازى نرم افزارهاى مذکور درخواست وجه کرده است.
سرهنگ کیانى افزود: متهم در این شگرد مجرمانه براى دریافت وجه اقدام به ایجاد صفحات پرداخت جعلى نموده و از این طریق به اطلاعات حساب قربانیان دست مىیافته است و سپس در قالب خریدار به برخى از مغازههاى سطح شهر مراجعه نموده و با استفاده از کارتهاى سرقتى اقدام به برداشت غیرمجاز و خرید کالا مىنموده است.
این مقام مسئول با اشاره به کشف ۱۸۷ فقره اطلاعات کارت بانکى که از افراد مختلف در سراسر کشور از متهم بدست آمده است، دامنه کلاهبردارى را بیش از موارد موصوف دانسته و عنوان داشت: تحقیقات در رابطه با تعداد و میزان دقیق برداشتهاى غیر مجاز از حساب شهروندان ادامه داشته و به محض حصول نتیجه به اطلاع عموم خواهد رسید.
فرمانده انتظامى شهرستان تربت حیدریه به شهروندان و کاربران فضاى سایبرى هشدار داد: مراقب سایتهاى فیشنگ و اپلیکیشنهاى جعلى پرداخت باشید و هرگونه خرید و پرداخت اینترنتى خود را از طریق سایتها و اپلیکیشنهاى رسمى و قانونى انجام دهید و به هیچ عنوان به تبلیغات منتشر شده در کانالها و گروههاى شبکه هاى اجتماعى اطمینان نکنید.
وى همچنین به فروشندگان کالا و خدمات توصیه کرد: در هنگام ارائه کالا و خدمات خصوصا در مبالغ بالا هویت خریدار کالا را بررسی نموده و از اصالت کارت بانکی و منبع واریز وجه اطمینان حاصل نمایند.