نظارت ۶ هزار بازرس در ایام محرم بر هیئتها و موکبهای اربعین
سید رضا غلامی، رئیس اداره بهداشت محیط غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره اقدامات جهت نظارت بر هیئتها و موکبها در ایام محرم گفت: تیمهای بهداشت محیط بر مبنای ابلاغ دستور العملهای مرتبط بر فعالیتهای مدیریت بهداشت محیط در ایام سوگواری به مدیریت دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.
حضور بازرسین به صورت ۲۴ ساعته
غلامی در ادامه بیان کرد: فعالیت این بازرسین محیط از یک هفته قبل از محرم شروع شده است و در دهه اول و آخر محرم هم در داخل و هر در خاک عراق تشدید برنامهها و ماموریتها را داریم. بالغ بر ۶ هزار بازرس در تمام روزها و ساعات هفته و ساعات غیر اداری و گاها فعالیتهایی که در شب اتفاق میافتد بخصوص در سه تا ۴ روز دهه اول و یکی دو روز قبل از اربعین و یک روز بعد از اربعین فعالیتها و نظارت و کنترل ۲۴ ساعته است.
توان پوشش دهی ۱۰۰ درصد را نداریم
رئیس اداره بهداشت محیط غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت افزود: سعی بر این است که بر کلیه این محلهای نذری نظارت داشته باشیم، ولی احتمال اینکه بتوانیم ۱۰۰ درصد پوشش دهیم به دلیل حجم گسترده وجود ندارد.
غلامی در ادامه بیان کرد: توصیههایی را به هیات امنا و ایستگاههای صلواتی داده ایم و به بازرسین هم ابلاغ کرده ایم که آموزشهای چهره به چهره را در بازرسیهای خود به هیئتها و خادمین بدهند. تا خود مردم به عنوان ناظر باشند و با رعایت بهداشت خطرات را برای سلامت عزاداران به حداقل برسانند.
رئیس اداره بهداشت محیط غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در ادامه در پاسخ به این سوال که افرادی که در هیئتها و فرآیند طبخ غذا شرکت میکنند باید دارای کارت بهداشت باشند؟ گفت: به هیئتها اعلام کرده ایم که کارت بهداشت را باید بگیرند و در این فرایند اعلام کرده ایم که میتوانند از افرادی استفاده کنند که کارت بهداشت داشته باشند و همچنین اعلام کرده ایم که افرادی که در آشپرخانهها مشغول به فعالیت میشوند برای دریافت کارت بهداشت مراجعه کنند.
غلامی گفت: ولی چون بحث خادمی هست و افرادی هستند که میخواهند به مدت محدود مثلا یک روز فعالیت کنند نمیشود جلوی این افراد را گرفت. ولی توصیه کرده ایم که از افرادی که کارت بهداشت دارند استفاده کنند و یا افرادی که بتوانند بهداشت فردی را رعایت کنند.
ضروریات رعایت بهداشت فردی
رئیس اداره بهداشت محیط غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت درباره ضروریات رعایت بهداشت فردی گفت: این افراد حتما از ماسک استفاده کنند، چون اگر بیماری تنفسی واگیر داشته باشند در فرآیند توزیع و طبخ غذا احتمال انتقال آلودگی ثانویه وجود دارد. دستگش استفاده کنند. از دست زدن به غذا به صورت مستقیم خودداری کنند. لباس کار مناسب بپوشند. دستها را مرتب بشویند.
نظارت بر موکب ها داخل مرز عراق
وی در باره نظارت بر موکبها گفت: نظارت روی موکبها داخل عراق و مسیر پیاده روی هم مثل نظارت بر ایستگاههای صلواتی است. تیمهای بهداشت محیط همچنین در دو سال اخیر به موکبهای عراقی هم ورود پیدا کرده اند.
وزارت بهداشت عراق امسال تیم واکنش سریع بهداشتی تشکیل داد
غلامی در ادامه خبر داد: وزارت بهداشت عراق امسال تیم واکنش سریع بهداشتی را تشکیل داده است که اتفاق خیلی خوبی است و نشان از تلاش برای جلوگیری از بیمارهای واگیر است.
چه ظروفی باید در نذری دادن مورد استفاده قرار گیرد
رئیس اداره بهداشت محیط غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در ادامه درباره ظروف مناسبی که باید استفاده شود گفت: از ظروفی که دارای مجوز قانونی لازم از سازمان غذا و دارو استاندارد را دارند مشکلی ندارند. ظروف شفاف نازک سفید که شکننده هستند محدودیت دمایی ۶۵ درجه دارند و لذا غذایی ذاغ نوشیدنی داغ را نباید داخل آن بسته بندی کرد و برای مواد سرد مثل میوه و سبزی و اغیره است. به ایستگاهها گفته ایم که سطل زباله استفاده کنند.