فرانسه؛ از مالیات آرد تا سوخت/ تسری جنبش جلیقه زردها به بلژیک و یونان/ نظام سرمایه‌داری بی رحم است/ آمریکا می‌خواهد شرکت‌های اروپایی را به بهانه همکاری با ایران از رقابت بازدارد

15:23 - 12 شهريور 1398
کد خبر: ۵۴۶۹۱۲
دسته بندی: سیاست
کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه نظام سرمایه‌داری افسارگسیخته و بی رحم است، گفت: وقتی می‌بینیم آمریکا مثلاً خیلی از شرکت‌های تجاری اروپا را به بهانه همکاری با ایران تحریم می‌کند، نه اینکه بخواهد تحریم کند تنها می‌خواهد آن‌ها را از رقابت بازدارد
محسن جلیلوند در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به وارد شدن اعتراضات مردم فرانسه (جلیقه زردها) به چهل و دومین هفته خود، اظهارداشت: نظام سرمایه داری در ذات خود معمولا دچار بحران‌هایی است که یک سری از آن‌ها اساسی و ساختاری و برخی دیگر هم ادواری و عرضی است؛ این نظام در درون خود با چالش‌های ساختاری سنگینی مواجه است.

وی ادامه داد: البته نظام سرمایه داری مستقر در چین، ژاپن و کره با اروپا و آمریکا قابل مقایسه نیست، اما پایه و اساس‌شان یکسان است. چند سال پیش شاهد جنبش یک درصدی‌ها در آمریکا بودیم که هنوز هم ادامه دارد.

فرانسه به روش دولت رفاهی اداره می‌شود
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: فرانسه به روش دولت رفاهی اداره می‌شود و این سیستم دارای یکسری ویژگی‌ها و ساختارهاست که از جمهوری پنجم نشأت می‌گیرد که در درون خود، بحران سرمایه‌داری را دارد وغیر از آن با بحران‌های عرضی هم دست و پنجه نرم می‌کند. در مجموع گاهی این بحران‌ها را رد می‌کنند و گاهی هم رد نمی‌کنند و گاهی اوقات هم خودر ا عوض می‌کنند و انعطاف پذیری زیادی دارند، اما نوعا تبعیض آمیز هستند و این تبعیض به هر صورت با روحیه انسانی سازگار نیست.
 
جلیلوند
 
نظام سرمایه داری در ذات خود عدالت محور نیست
جلیلوند با بیان اینکه نمی‌توان پذیرفت ۹۹ درصد ثروت جامعه دست یک درصد باشد، خاطرنشان کرد: لیبرال‌ها در نظام سرمایه داری معتقدند که این چالش‌ها به نحوی است که می‌توانند از آن‌ها عبور کنند و به نقطه مطلوب برسند؛ اما ثابت شده که نظام سرمایه داری در ذات خود عدالت محور نیست.

اعتراضات مردمی در فرانسه بر اثر مالیات بر سوخت
وی درباره علت اصلی که باعث شده مردم فرانسه اینگونه به خشم بیایند و واکنش نشان دهند نیز بیان کرد: تمثیلی در این زمینه مطرح می‌شود مبنی براینکه انقلاب فرانسه بر اثر مالیات بر محصول آرد آغاز شد و این بار هم اعتراضات مردمی بر اثر مالیات بر سوخت آغاز شد.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح‌کرد: در ذات سرمایه داری اینگونه است که اگر مالیات‌ها را کاهش بدهند، ثروتمندان بیشتر سرمایه گذاری می‌کنند و میزان اشتغال افزایش یافته و بیکاری کاهش می‌یابد، زیرا سرمایه‌داری با تورم سروکار ندارد و بیشتر با رکود درگیر است. اما بیکاری برایشان مشکل‌ساز است مانند بحران ۱۹۲۹ در آمریکا که رکود باعث سقوط بازار بورس شد و آن اتفاقات افتاد.

جلیلوند با بیان اینکه در نظام سرمایه داری با این تفکر که هرچه درآمد ثروتمندان بیشتر شود، بیشتر سرمایه گذاری کرده و اشتغال فزاینده‌‎تری ایجاد می‌شود، اظهار کرد: لذا آن مالیاتی را که باید از ثروتمندان بگیرند را به صورت جزئی از کارگران می‌گیرند.

مشکلی که مکرون ایجاد کرده است؛ قرارداد‌های کاری ۵ ساعته
وی تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که هم اکنون امانوئل مکرون ایجاد کرده است، قرارداد‌های موقت کار است. اخیرا، مدت زمان این قرارداد‌ها به ۵ ساعت رسیده است در صورتی که قرار بود حداقل ۲۰۰ روز باشد و اینگونه کارگران در فرانسه، آینده شغلی ندارند.

 قرارداد‌های موقت در فرانسه به بیش از ۷۴ درصد رسیده است و قبل از این ۲۰ درصد بود
این استاد دانشگاه عنوان کرد: مورد دیگر هم درباره مالیات بر حقوق بازنشستگان است؛ چنین مواردی باعث به هم خوردن توازن روحی افراد می‌شود. هم اکنون قرارداد‌های موقت در فرانسه به بیش از ۷۴ درصد رسیده است و قبل از این ۲۰ درصد بود.

جلیلوند با بیان اینکه دولت‌های اروپایی برخلاف آمریکا معمولا دولت‌های رفاه هستند، گفت: بافت این دولت‌ها اینگونه است که از مردم حمایت کنند، اما چنین دولت‌هایی، هیئت مدیره‌ای دارند که سرمایه دار است و این‌ها دستورات آن افراد را اجرا می‌کنند.

فرانسه در اروپا سیادت سیاسی دارد
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه فرانسه در اروپا سیادت سیاسی دارد، یادآور شد: جنبش ۱۹۶۸ اولین جنبش پست مدرنیستی بود حالا خودشان معتقدند آن جنبش، پست مدرنیست فرهنگی بود و این جنبش جلیقه زردها، جنبش پست مدرنیست اقتصادی است.
 
جلیلوند
جنبش جلیقه زرد‌ها به بلژیک ویونان هم تسری یافته است
جلیلوند با بیان اینکه جنبش جلیقه زرد‌ها به دیگر کشور‌های اروپایی مانند بلژیک ویونان هم تسری یافته است، افزود: موتور محرکه و اساس حرکت سیستم سرمایه داری، رقابت و رقابت پذیری است، شاید مثال جالب در این زمینه فیلم پدر خوانده باشد تعریف می‌کند نظام سرمایه داری تا چه حد افسارگسیخته و بی رحم است و از هیچ چیزی برای رسیدن به اهداف خود فروگذار نمی‌کند.

اروپا و آمریکا جنگ‌های پنهان و آشکاری را با هم دارند
وی افزود: اگر ۲۸ کشور اتحادیه اروپا باهم جمع شوند، اقتصادشان  قوی‌تر و بزرگتراز آمریکا است. بین آمریکا و اروپا ۸۰۰ تا هزار میلیارد مبادلات بازرگانی است و آمریکا نمی‌خواهد این برتری خود را از دست بدهد و به این خاطر جنگ‌های پنهان و آشکاری را با هم دارند.

مدل رقابت در حال تغییر به سمت جنگ تجاری است
این استاد دانشگاه عنوان کرد: وقتی می‌بینیم آمریکا مثلا خیلی از شرکت‌های تجاری اروپا را به بهانه همکاری با ایران تحریم می‌کند، نه اینکه بخواهد تحریم کند تنها می‌خواهد آن‌ها را از رقابت بازدارد و به این خاطر می‌بینیم کمپانی‌های ژاپنی در آمریکا کار می‌کنند، اما دیدیم که چه بلایی بر سر فولکس واگن آوردند؛ لذا مدل رقابت در حال تغییر به سمت جنگ تجاری است.
 
حمایت آمریکا از طرح برگزیت برای تضعیف اتحادیه اروپا
جلیلوند اضافه کرد: یکی از دلایلی که آمریکا از انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت)حمایت می‌کند این است که اروپا را ضعیف کند و دنبال همان سیاست اروپای جدید و قدیم هستند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *