نقصان قیمت گذاری دارویی در گردشگری سلامت

7:00 - 10 شهريور 1398
کد خبر: ۵۴۵۹۷۰
سید محمد اکرمی گفت:بسته بندی دارویی فقط برای مردم ایران است و برای خارجی‌ها تصممیمی گرفته نشده و نیاز است کارخانجات دارویی بیشتر روی این مورد وقت بگذارند و اینکه شفافیت قیمت دارو بسیار نکته مهمی است، ولی با این تغییرات قیمت ارز متاسفانه قیمت گذاری دارویی به آن شفافیت نرسیده است.

سید محمد اکرمی، رئیس مجتمع دارویی درمانی هلال ایران در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره راهکار‌هایی برای توسعه گردشگری سلامت گفت: باید در این حوزه به علوم در این صنعت ورود کنیم و در رشته‌هایی مثل ارتباطات و رشته‌های الکترونیک، مدریت بازرگانی، علوم اجتماعی و حقوق ورود کنیم و در کنار هم به تولید این علم بپردازیم.

اکرمی افزود: خیلی از کشور‌های اروپایی در این جهت توفیقات خوبی داشتند و از کشور‌های منطقه مثل ترکیه و هند خوب کار کردند، ولی دانش ایران قابل مقایسه با این کشور‌ها نیست و بیماران با سرویس که از ایرانی می‌گیرند راضی‌تر خواهند بود به شرط نظارت بیشتر دستگاه‌های نظارت بر روی موسساتی گه رعایت استاندادر‌های را نمی‌کنند و خوب عمل نمی‌کنند.

اکرمی در ادامه در پاسخ به این سوال که آمار‌هایی درباره میزان گردشگر ورودی به کشور در سال ۹۸ در دست دارید یا خیر؟ اظهار کرد: متاسفانه در این جهت آمار‌های دقیقی در دست نیست و ۲۰ درصد افزایش گردشگری ورودی را داشته ایم و هم اکنون نیز رو به افزایش است.

وی در ادامه درباره علت این افزایش ورودی گردشگر افزود: با توجه به کاهش ارزش تومان به دلار ورودی گردشگر بالا رفته است.

بسته دارویی مخصوص برای خارجی‌ها در کشور تعریف نشده است

اکرمی در ادامه گفت: مشکل دیگری که در کشور وجود دارد این است که بسته دارویی مخصوص برای خارجی‌ها در کشور تعریف نشده و ارزان بودن دارو در داخل برای بیمار ایرانی است که دولت برای آن‌ها سوبسید می‌دهد و قاعدتا تجهیزات پزشکی و دارویی که برای بیمار خارجی استفاده می‌شود باید با قیمت بالاتری انجام شود، ولی تا شفاف سازی و استاندارد سازی امر فاصله زیادی داریم و باید بیشتر کار کنیم.

کارت توریسم به بیمار داده شود

رئیس مجتمع دارویی هلال احمر افزود: کاهش سخت گیری‌ها برای ورود گردشگر و برداشتن مهر ورود و حذف ویزا با عراق و چین و آذربایجان در جذب گردشگر بسیار موثر است و باعث می‌شود اتفاقات خوبی صورت بگیرد. علتی که آمار مناسبی درباره میزان ارز آوری گردشگری سلامت نداریم این است که گلوگاه‌ها متعدد هستند. یکی از گلوگا‌ها ویزا بود و وقتی ویزا برداشته شود دیگر نمی‌توان متوجه شد که چقدر برای سلامت و چقدر برای تفریح می‌آیند. برای حل این مشکل و در اختیار گرفتن اطلاعات دقیق باید چیزی مثل کارت توریسم به بیمار در بدو ورود داده شود. مورد دیگر ارائه آمار‌های دقیق‌تر توسط پزشکان در بیمارستان‌ها است کنند و پیشنهاد بعدی این است که گلولگای مشوق‌های صادراتی یا تخفیفات مالیاتی است که می‌تواند در جهت شفافیت آماری موثر باشد و دولت با این نگاه‌های نوآورانه و تولیدتی می‌تواند آمار خود را دقیق‌تر کند و به ارتقا استاندارد‌ها کمک کند.

اکرمی در ادامه در پاسخ به این سوال که ارزان بودن دارو باعث شده که گردشگران ورودی به کشور اقدام به خردید دارو و انتقال به کشور خودشان کنند آیا ضابطه‌ای برای جلوگیری از این امر وجود دارد یا خیر؟ کرد: متاسفانه دستورالعمل دقیقی وجود ندارد و قائدتا باید درباره دارو دقت نظری بیشتری شود و مهمترین نکته این است که بسته بندی دارویی فقط برای مردم ایران است و برای خارجی‌ها تصممیمی گرفته نشده و نیاز است کارخانجات دارویی بیشتر روی این مورد وقت بگذارند و اینکه شفافیت قیمت دارو بسیار نکته مهمی است، ولی با این تغییرات قیمت ارز متاسفانه قیمت گذاری دارویی به آن شفافیت نرسیده است.

۱۳ آژانس پیشرو در رابطه با تسهیل گری سلامت در کشور داریم

اکرمی در ادامه گفت: کل بیمارستان‌های کشور حدود ۸۰۰ مورد است که این که هر بیمارستانی درخواست دارد که در بحث گردشگری سلامت وارد شود باید مجوز دپارتمان بیمارستان‌های بین المللی یا آی پی دی را داشته باشد. ۱۳ آژانس پیشرو در رابطه با تسهیل گری سلامت در کشور داریم و بیمارستان حدود ۱۰۰ عدد است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *