راه اندازی عمره در صورت تامین شروط ایران
به گزارش گروه جامعه ، رئیس سازمان حج و زیارت در دیدار با وزیر حج عربستان گفت: ما با راه اندازی عمره به شرط تامین عزت، کرامت و امنیت عمره گذارانمان موافقیم، اما باید برای حمایت کنسولی اتباع عمره گذارمان نیز اقدام مناسبی صورت گیرد.
علی رضا رشیدیان و هیات همراه طی دومین دیدار اخیر خود با محمد صالح بنتن، با ارائه سه پیشنهاد و راهکار در این زمینه تصریح کرد: یکی از آنها افتتاح کنسولگری مستقل و دیگری پیگیری مباحث از طریق دفتر حافظ منافع و سومین راهکار هم اتخاذ شیوهای است که امسال در موسم حج اجرایی وطی آن هیاتی کنسولی در این ایام در عربستان حضور یافت.
وی افزود: در واقع هیات کنسولی میتواند در موسم عمره در عربستان حضور داشته باشد و در صورت لزوم به حل مشکلات کنسولی عمره گذاران بپردازد که در این خصوص باید میان وزارت امور خارجه ایران و عربستان هماهنگیهای لازم صورت گیرد.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: در صورت راه اندازی عمره و حضور عمره گذاران ما در عربستان، انتظار میرود، متقابلا قوانین سختگیرانه عربستان سعودی نسبت به سیاحان، گردشگران و زائران این کشور در سفر به ایران نیز برداشته شود.
رشیدیان در رابطه با موضوع شهدای مسجد الحرام و منا و پیگیریهای حقوقی انجام شده برای مطالبات خانواده معظم این شهدا گفت: باید در این موضوع با توجه به قولهای قبلی مسئولان عربستانی، تسریع و اقدام عملی انجام شود.
وی خطاب به وزیر حج عربستان اظهار کرد: پیش از این اعلام کردید که در رابطه با شهدای مسجد الحرام به جمع بندی رسیده اید و قرار بر این بود که ما مشخصات وراث شهدای مسجدالحرام رابه دفتر نمایندگی عربستان در نیویورک ارسال کنیم که انجام شد.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: بر اساس اعلام شما در نشست قبلی، مباحث حقوقی آن انجام شده و موضوع به دفتر نمایندگی عربستان در نیویورک هم ابلاغ گردیده، اما زمانی که دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی موضوع را پیگیری کرد، اعلام کردند که تا کنون به آنها چیزی در این مورد اعلام و ابلاغ نشده است.
رشیدیان در موضوع شهدای منا هم گفت: خانواده این شهدا از اینکه تکلیف این موضوع بعد از گذشت ۴ سال هنوز روشن نشده ناراحت و پیگیرموضوع هستند و ما باید جوابگوی آنها باشیم و انتظار میرود سریعتر این موضوع به جمع بندی نهایی رسیده و نتیجه اعلام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه حج در اصلاح و نزدیکی تعاملات بین ملتهای مسلمان کشورهای مختلف بسیار تاثیر گذار است، گفت: باید این کنگره عظیم تقویت شود و کشورهای همسایه از این ظرفیت برای اصلاح روابط فی مابین بهره گیرند.
رئیس سازمان حج و زیارت با قدردانی از برگزاری خوب حج امسال گفت: همکاری موسسه مطوفی، مکاتب و نیز مراکز درمانی عربستان در ارائه خدمات به حجاج ایرانی امسال نسبت به سالهای گذشته بهتر بود.
رشیدیان عنوان کرد: در موضوع صدور ویزا برای زائران و عوامل اجرایی ما هم، امسال خوب عمل شد و ویزاها به موقع در اختیار قرار گرفت.
رشیدیان ادامه داد: در موضوع حمل و نقل در عربستان و تخصیص اتوبوسهای جدید برای جابه جایی زائران ایرانی معاون نقل این کشور، همکاری و هماهنگی مناسبی داشت که رضایت نسبی حجاج ما را در پی شد.
وی در این میان برخی از مشکلات موجود در حج امسال را کمبود جا وکاهش متراژ تخصیصی به زائران ایرانی در منا و عدم تناسب سرویسهای بهداشتی با جمعیت حجاج دانست و گفت: دو طبقه کردن فضاهای موجود تا حد زیادی میتواند مشکلات را مرتفع کند.
رئیس سازمان حج و زیارت ضرورت تعیین نقاط خاص برای حلق و رعایت مباحث بهداشتی و استفاده از ساختمانهای موجود و نیز اجازه ساخت و ساز در منا را از جمله مباحث مهم برای تسهیل شرایط زائران بیت الله الحرام در سال آتی دانست.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین با بیان اینکه امسال در بحث تعیین ساعات و مسیر حرکت کاروانها برای رمی جمرات تدبیر خوبی اندیشیده شده بود، گفت: در سال آتی باید با ایجاد سایه بان وبهره گیری بیشر از زیر گذر و اصلاح ساعت حرکت کاروانهای ایرانی برای رمی جمرات اقدام مناسبی در این امر صورت بگیرد.
عربستان برای راه اندازی عمره آمادگی کامل دارد
وزیر حج عربستان با قدردانی از رئیس سازمان حج و زیارت در مدیریت و سازماندهی مطلوب و منسجم حج اعلام کرد: ما برای راه اندازی حج عمره آمادگی کامل داریم و میتوانیم در اسرع وقت آن را اجرایی و عملیاتی کنیم.
محمد صالح بنتن در جریان این دیدار گفت: در برخی مباحث مربوطه باید وزارت خارجه دو کشور به توافقات لازم برسند و این مشکلات باید توسط آنها حل و فصل شود.
وی تصریح کرد:، اما تا آنجا که به آغاز عملیات عمره برمی گردد ما با توجه به زیر ساختهای موجود آمادگی آن را داریم که تا ۱۰ میلیون ویزای الکترونیکی عمره در سال صادر کنیم.
وزیر حج عربستان اظهار کرد: راه کار حضور نیروهای کنسولی در عمره مشابه اقدامی که در حج تمتع امسال صورت گرفت، امری شدنی و مناسب برای برقراری عمره است.
وی در عین حال در موضوع مسائل کنسولی به عنوان مقدمه سفرهای عمره با اشاره به چند راهکار مطروحه افزود: در راهکار آخری هیاتی از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به عنوان هیات کنسولی میتوانددر موسم عمره در عربستان حضور داشته باشد و در صورت لزوم به حل مشکلات کنسولی عمره گذاران بپردازد که در این خصوص باید میان وزارت امور خارجه ایران و عربستان هماهنگیهای لازم صورت گیرد.
وزیر حج عربستان در موضوع شهدای مسجد الحرام و اعلام چندین باره آنها برای به انجام رسیدن مباحث حقوقی و اعلام آن به نمایندگی عربستان در نیویورک گفت: این موضوع از سوی وزارت امور خارجه به ما اعلام شد که پیگیریهای لازم برای روشن شدن موضوع را انجام خواهم داد.
محمد صالح بنتن، در بحث شهدای منا هم با بیان اینکه همچنان بر روی اسناد، مدارک وفیلمهای حادثه منا کار میشود، گفت: هنوز به جمعبندی و نتیجه نهایی نرسیده ایم و در اسرع زمان با مشخص شدن نتیجه اعلام میشود.
وی در ادامه از تلاشهای سازمان یافته و موفق رئیس سازمان حج و زیارت در مدیریت منسجم و با برنامه و منظم حج زائران ایرانی در طول این موسم قدردانی نمود.
محمد صالح بنتن گفت: شما توانستید مدیریت خوبی را در صحنه حج به نمایش بگذارید و به بهترین وجه عملیات حج را ساماندهی کنید.
وزیر حج عربستان ابراز امیدواری کرد: حجاج بیت الله الحرام در کمال آسایش اعمال عبادی خود را انجام دهند و به سلامت به موطن خود باز گردند.
وزیر حج عربستان تصریح کرد: ما هم خدمتگزاری به میهمانان خانه خدا را وظیفه و افتخار خود میدانیم و در این مسیر از هیچ کوششی فرو گذار نمیکنیم.
وی در موضوع وجود برخی مشکلات در منا و عرفات گفت: در بحث کمبود سرویسهای بهداشتی منا در آینده برنامههایی داریم که پیاده و اجرا میشود.
محمد صالح بنتن تصریح کرد: در خصوص بهره گیری از فناوری اطلاعات در جهت مدیریت بهتر حج گامهای مهمی برداشته شده که از جمله میتوان به صدور ویزای اینترنتی حج اشاره کرد.