تأثیر حذف یارانه نقدی پردرآمدها در ایجاد اشتغال
به گزارش گروه فضای مجازی،محمدحسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره تعیین تکلیف هدفمندی یارانهها و نیز حذف یارانه نقدی پردرآمدها، در پاسخ به این سؤال که با توجه به کاهش ۳ هزار میلیارد تومانی اعتبار یارانه نقدی پرداختی دولت برای هدفمندی یارانهها، چگونه خواهد بود و یارانه چه تعداد از افراد باید حذف شود، گفت: طبق برآوردهای انجام شده، یارانه حداقل ۵.۵ میلیون نفر، با توجه به کاهش منابع هدفمندی یارانه ها، میبایست حذف شود.
وی افزود: اکنون با توجه به قانون بودجه، حدود یک دهک یارانهشان باید حذف شود و از لحاظ اجرایی نیز مشکلی برای دولت وجود ندارد، از طرفی دولت نمیتواند بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی هزینه کند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با اشاره به مشکلات بیکاری جوانان در کشور عنوان کرد: اگر میزان مبلغ حاصله از حذف یارانه افراد پردرآمد در راستای ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان هدایت شود، بخشی از مشکلات حوزه اشتغال برطرف خواهد شد، به طوری که ۱۲۰ هزار میلیارد ریال از محل حذف یارانه پردرآمدها، در بخش اشتغال هزینه خواهد شد.
قربانی با بیان اینکه دولت در صدد است تا با شناسایی ایرانیان خارج از کشور، آنها را از لیست یارانهبگیران حذف کند، اظهار داشت: این تدبیر در کنار حذف یارانه پردرآمدها باعث میشود تا در آینده بتوانیم از ظرفیت قانون هدفمندسازی یارانهها برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: البته تاکنون چنین سیاستهایی اجرایی نشده است که نمایندگان توقع دارند دولت در خصوص حذف پردرآمدها از لیست یارانههای نقدی تصمیم جدی اتخاذ کند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس در پایان، یکی دیگر از آثار خذف یارانه نقدی پردرآمدها را تحت پوشش قرار دادن تعداد بیشتری از نیازمندان از سوی دولت و نهادهای حمایتی دانست و خاطرنشان کرد: درصورتی که منابع بیشتری از محل حذف یارانه پردرآمدها برای دولت ایجاد شود، بی تردید شمار افراد تحت پوشش بیشتری برای امنیت غذایی افزایش خواهد یافت.