انجام حدود 2 هزار پایش پسماندهای بیمارستانی در سال 93/ بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی در صورت تفکیک آنها امکان پذیر است

9:16 - 24 خرداد 1394
کد خبر: ۵۴۵۰۸
خبرگزاری میزان: مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست کشور با تاکید بر این که پسماندهای عفونی تنها در صورتی که به شکل مناسب از سایر زباله‌های بیمارستانی و خطرناک تفکیک شوند، می توان نسبت به بی خطر سازی آنها اطمینان داشت، گفت: در سال گذشته در مجموع یک هزار و 944 مورد پایش پسماندهای بیمارستانی در کل کشور صورت گرفت.
انجام حدود 2 هزار پایش پسماندهای بیمارستانی در سال 93/ بی خطرسازی پسماندهای عفونی در صورت تفکیک آنها امکان پذیر استشینا انصاری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با بیان این که یکی از موارد مهم در قانون مدیریت پسماند ارائه تعریف جامع و تفکیک هریک از انواع پسماندها از یکدیگر است، تاکید کرد: لذا پسماندهای عادی باید از پسماندهای پزشکی، ویژه، کشاورزی و صنعتی تفکیک شود.

وی با بیان این که مطابق ماده 7 قانون مدیریت پسماند، تولید کننده در مبدأ باید بی خطر سازی پسماندهای پزشکی و ویژه را انجام دهد، خاطرنشان کرد: این در حالیست که
یکی از مشکلات در تعدادی از بیمارستان های کشور تفکیک نکردن پسماندهای عفونی و دارویی از پسماندهای عادی است.

نظارت بر دستگاه‌های غیرسوز مانند اتوکلاوها

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست کشور با بیان این که هم اکنون 15 اداره کل محیط زیست استانی دارای توانمندی برای پایش بی خطرسازی پسماندهای عفونی هستند، عنوان کرد: این ادارات کل استانی بر نحوه بی خطرسازی پسماندهای عفونی که توسط دستگاه‌های غیرسوز مانند اتوکلاوها انجام می‌شود نظارت دارند. همچنین در تلاش هستیم توانمندی سایر استان‌ها را در بی خطرسازی پسماندهای عفونی ارتقاء دهیم.

وجود 25 آزمایشگاه معتمد برای پایش پسماندهای عفونی

انصاری با بیان این که 25 آزمایشگاه معتمد در سطح کشور برای پایش پسماندهای عفونی توانایی های لازم را دارند، اظهار کرد: در سال گذشته با احتساب پایش های محیط زیست و آزمایشگاه های معتمد در مجموع یک هزار و 944 مورد پایش پسماندهای بیمارستانی در کل کشور صورت گرفت که استان‌های خوزستان، تهران، اصفهان و آذربایجان غربی دارای بالاترین عملکرد در بین ادارات کل استانی بوده اند.

وی در ادامه به پایش های صورت گرفته در استان های فعال اشاره کرد و گفت: در سال گذشته از مجموع 152 بیمارستان فعال در استان تهران 387 مورد پایش صورت گرفت . همچنین از 57 بیمارستان استان خوزستان 447 مورد پایش انجام شد اما در برخی از استان ها به رغم فعالیت بیمارستان‌های متعدد، پایش زیست محیطی بیمارستان ها مورد توجه قرار نگرفته است که پیگیری این موضوع در دستور کار قرار دارد.

تجهیز بیشتر مراکز درمانی بزرگ به دستگاه های کم خطرساز زباله

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست کشور با بیان این که طی سال های گذشته بیشتر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بزرگ به دستگاه های کم خطرساز زباله مجهز شده‌اند، گفت: البته پایش کم خطرسازی پسماندهای بیمارستانی تنها بخشی از روند پیچیده مدیریت و پایش زیست محیطی این دسته از پسماندها در شهرها است.

این مقام مسئول افزود: در حال حاضر تفکیک پسماند و جداسازی پسماندهای عفونی و دارویی از پسماندهای عادی، انتقال پسماندها به اتاق مبرد یا سردخانه ويژه زباله‌هاي بيمارستاني و امحا همچنین نحوه انتقال پسماندها در صورت موجود نبودن دستگاه کم خطرساز همگی از مشکلات پیش روی مدیریت و پایش پسماندهای پزشکی است.

بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی در صورت تفکیک آنها امکان پذیر است

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست کشور در پایان با بیان این که نظارت بر پایش بی خطرسازی پسماندهای عفونی و اهمیت راهبری دستگاه های کم خطرساز در بیمارستان‌ها پیچیدگی های خاص خود را دارد، عنوان کرد: پسماندهای عفونی تنها در صورتی که به شکل مناسب از سایر پسماندهای بیمارستانی و خطرناک نظیر پسماندهای شیمیایی و دارویی تفکیک شوند، می‌توان نسبت به بی خطر سازی آنها اطمینان داشت. همچنین باید راهبری مناسبی در خصوص دستگاه و تامین شرایط خاص از نظر دما، فشار، زمان، نحوه و حداکثر میزان بارگذاری صورت گیرد.


انتای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *