ایالت راخین همچنان ناامن است/عاملان جنایت علیه مسلمانان روهینگیا محاکمه نشدند
به گزارش گروه بین الملل ؛ سازمان عفو بینالملل در گزارشی میگوید: ۲ سال از مهاجرت دستهجمعی مسلمانان روهینگیا از ایالت راخین میگذرد، اما همچنان عاملان جنایت علیه آنها از مجازات مصون هستند.
همزمان با افزایش گمانهزنیها درباره بازگشت مسلمانان روهینگیا از اردوگاههای بنگلادش، ایالت راخین همچنان برای این افراد ناامن است و افرادی که مسئول این جنایتها هستند به دست عدالت سپرده نشدهاند.
این گزارش میگوید: روز یکشنبه دومین سالروز آغاز حملات ارتش میانمار در استان راخین بود که ۷۴۰ هزار مرد، زن و کودک روهینگیایی را وادار به فرار از منازل خود کرد. این کمپین وحشیانه شامل انواع جنایتها بود و بر اساس تحقیقات صورت گرفته از سوی سازمان ملل «جنایت علیه بشریت» و احتمالا «نسل کشی» به شمار میرود.
سازمان عفو بینالملل در ادامه میافزاید: با وجود محکومیت بینالمللی و تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای پاسخگو کردن دولت میانمار، ژنرالهایی که مسئول نظارت بر این حملات بودند همچنان در پستهای خود مشغول به کار هستند.
بیشتر بخوانید: نسلکشی مسلمانان روهینگیا شنیعترین جنایت قرن بیستویکم
بر اساس این گزارش، ماه ژانویه سال جاری عفو بینالملل مستنداتی ارائه کرد که نشان میداد چگونه ارتش میانمار در طول درگیریها در راخین، این جنایتها را مرتکب شده است.
«نیکولاس بکوئلین»، مدیر منطقهای عفو بین الملل در شرق و جنوب شرقی آسیا در این باره میگوید: پیشنهاد اخیر بنگلادش و میانمار مبنی بر بازگرداندن هزاران مسلمان روهینگیایی، وحشت گستردهای را در اردوگاههای آوارگان ایجاد کرده است. تجاوز و شکنجهها همچنان در ذهن این آوارگان زنده است و در حالی که ارتش میانمار همچنان از اقدامات خود ابراز پشیمانی نمیکند بازگشت هر فردی به راخین ناامن خواهد بود.
در همین حال حدود ۲۰۰ هزار نفر از آوارگان روهینگیایی در بزرگترین اردوگاه خود در بنگلادش، اقدام به برپایی راهپیمایی تحت عنوان «روز نسل کشی» کردند.
آگوست سال ۲۰۱۸ هیئت حقیقت یاب سازمان ملل در گزارش خود درباه جنایات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا خواستار اعلام اتهام نسلکشی علیه مقامات میانمار شد.
در این گزارش آمده است: ارتش میانمار کشتار دسته جمعی و تجاوز علیه مسلمانان روهینگیا را با «قصد نسلکشی» انجام داده است و فرمانده کل و ۵ نفر از ژنرالهای ارتش به دلیل هماهنگی و ارتکاب جنایات سنگین باید تحت تعقیب قضایی قرار گیرند.
این گزارش میگوید: دولت میانمار به ریاست «آنگسان سوچی» اجازه گسترش نفرتپراکنی علیه مسلمانان روهنیگیا را داده، اسناد و مدارک را از میان برده و در حفاظت از اقلیتها در برابر جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی از سوی ارتش میانمار در استانهای راخین، کاچین و شان شکست خورده است.
مسئول کمیته حقیقت یاب سازمان ملل در میانمار اعلان کرده "جنایات در ایالت راخین و نحوه ارتکاب آنها از نظر ماهیت و دشواری مشابه جنایاتی است که اجازه دادند نیت نسل کشی در دیگر موقعیتها فراهم شود."
این گزارش ۲۰ صفحهای میگوید: اطلاعات کافی برای تضمین تحقیق و تعقیب قضایی مقامات ارتش میانمار وجود دارد.
طبق آخرین گزارشها ارتش میانمار صدها روستای مسلمانان در استان راخین را به آتش کشیده و به بیش از ۴ هزار مسلمان نیز قتلعام شده و همچنین بیش از ۷۰۰ هزار نفر نیز از ترس جان خود به بنگلادش فرار کردهاند؛ سازمان ملل این خشونتهای ارتش میانمار علیه مسلمانان را پاکسازی قومی و نسلکُشی آشکار توصیف کرد.